Sayfa 902/997 İlkİlk ... 402802852892900901902903904912952 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 7,209 - 7,216 arası.

Konu: Viop XXXIII

JAS hocam size bir sorum olacak. Çünkü siz borsada EW ve zamansallık yönüyle çok ilgileniyorsunuz. Yanıtlarsanız sevinirim.

Katkı yapmak isteyen arkadaş olursa sevinirim. Bu ikilemi yaşamış çok kişi vardır.

Misal kirada oturan birinin nakit 100 tl'si var, ev almak istiyor ev de 100 tl.

1-Şimdi bu evi almak için bu nakiti kullanmadan kenarda bekletip banka kredisi kullansa, borsada olası düzeltmede bolca kurşunu olur. Ama öte yandan bankanın 10 yıllık faiz yükünü de çeker. Düzeltme olmazsa havayı alır.

2-Veya nakiti kullanıp hiç kredi yükü çekmezse, ve düzeltme olursa bu sefer düzeltme bitince arkadan el sallar.

Acaba grafiğin neresindeyiz? Siz olsanız ne yapardınız?
    audentes Fortuna iuvat

2.  Alıntı Originally Posted by traderfx Yazıyı Oku
    Öncelikle portföy büyüklüğünüz nedir bilmiyorum ama 20 yıldır bu işlerin içinde biri olarak nacizane fikrim dengeli bir portföy oluşturun. Paranızın tamamı ile viop da işlem yada hisse senedi almayın. Bir kısmı farklı yatırımlarda olabilir. Hisse senedi için ise 1 yıl ve daha uzunu vade için %60 banka %40 sanayi hisselerini tercih
    edebilirsiniz bunları seçerken karlılık ve temettü miktarları aynı zamanda hisse grafikleri incelenmeli. Borsa 20 yıl önceki borsa değil kurtlar sofrası çabuk zengin olmak isteyenleri yutar.
    Teşekkürler Traderfx Hocam, harbiden şu dönemde bankalar ve Sanayi hisseleri ucuz kaldı yanlız ne yazık ki kimse yabancı dahil yüzüne bakmıyor. Ülkemize şu ortamda yabancıların ilgisi yok. Çünkü hukuk yok sosyal ve ekonomik reformlar yok.

3. KARAHAN twitter ında paylaşmış..

İlginç..

4.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Teşekkürler
    Ama ben EURO/USD pariteyi merak ediyorum. TL bacağı değil.
    Yani EURO/USD short lanır mı.

1204 altı günlük kapanışlarda formasyon çalışır , daire içindeki hareketi beklerim

Abi getir in değeri 750 milyon tele

Yazılanlar dogru değil...

GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku

Hızlı teslimat şirketi Getir, üç ay içinde 300 milyon dolar ile ikinci defa yatırım alırken, şirketin değerlemesi Ocak ayındaki 850 milyon dolar seviyesinden 2.6 milyar dolara yükseldi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    yahu daha yakın zamanda 300 mio usd yatırım aldı şirket... 750 mio tl para mı? 7,5 milyar dolar değil fazla uçmuş evet ama 2,5 milyar dolar civarı değeri var...zaten unicorn olmak için 1 milyar usd üzeri olmak gerekiyor galiba...

Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    JAS hocam size bir sorum olacak. Çünkü siz borsada EW ve zamansallık yönüyle çok ilgileniyorsunuz. Yanıtlarsanız sevinirim.

Katkı yapmak isteyen arkadaş olursa sevinirim. Bu ikilemi yaşamış çok kişi vardır.

Misal kirada oturan birinin nakit 100 tl'si var, ev almak istiyor ev de 100 tl.

1-Şimdi bu evi almak için bu nakiti kullanmadan kenarda bekletip banka kredisi kullansa, borsada olası düzeltmede bolca kurşunu olur. Ama öte yandan bankanın 10 yıllık faiz yükünü de çeker. Düzeltme olmazsa havayı alır.

2-Veya nakiti kullanıp hiç kredi yükü çekmezse, ve düzeltme olursa bu sefer düzeltme bitince arkadan el sallar.

Acaba grafiğin neresindeyiz? Siz olsanız ne yapardınız?
    Sn el turco,
    2016 ve 2019 da iki kez aynı durumda kaldım, ikisinde de tercihimi evden yana kullandım, borsada fırsatlar bitmez düşüncesi ile. Şu anda 2 ev var elimde ve 3. kez bu durumdayım. Bu kez, iki evin gönül rahatlığıyla, tercihimi borsadan yana kullanacağım. En iyimser şartlarda 4-5 ay, en kötümser şartlarda 1-1.5 yıl içinde beklediğim büyük realizasyonu ve ardından gelecek büyük ralliyi yakalayıp ikinci emekliliği elde etmeyi düşünüyorum.
    Ama evim olmasaydı yine evi tercih ederdim.
    Krediye gelince: Beni kesseler kredi-borç riskine girmem çünkü 10-15 yıl içinde bu ülkenin zengin-yoksul uçurumunun aşırı yükselecek enflasyon nedeniyle iyice derinleşmesi sonucu, ciddi kargaşa-kaos hatta belki iç savaş ve sonrasında parçalanma sürecine gireceğini düşünüyorum.
    FDOW şu anda (bazı EW ciler 5.3.4 hatta 5.4 olarak saysa da) bana göre 5.3.3 (daha da detaya inersek 5.3.3.5.4) yapıyor. Eğer onlar haklı ise 3-4 ay içinde büyük realizasyon, ben haklıysam iki kez 29180 i aşağıya kırmayacak şekilde orta şiddetli realizasyonlara rağmen 1-1.5 yıl sonra beklenen büyük realizasyonun gelmesi, sonrasında ise çok çok büyük bir rallinin başlaması gerek.

Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Sağolun hocam .. teşekkürler..
    Herşey yolunda..
    Siz ne yaptınız garan vs düşünüyordunuz...
    Sayın jas ve verge neredeler..!!!

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hoşgeldiniz,
    Buradayım. [emoji847]

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 902/997 İlkİlk ... 402802852892900901902903904912952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •