Sayfa 913/997 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923963 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 7,297 - 7,304 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. "Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın..."

Halkbank'ın yaptığı aynen bu...
    Gerçi kafaya ciddi kürek darbeleri yedi orası ayrı...

2. Reis yine 4 ayak üstüne düştü . ipek yoluna karşı marshall yardımı yapmayı düşünüyormus abd , avrupa ülkelerine.

Patrıot da satıyorlar . s400 ü karabağa gönderir.

Hdp yi kapatıp siyasi yasak getirir hdp ni. 58 milletvekili olan yerde ara seçin olur. Ben öyle biliyorum, eğer böyle ise 400 e tamamlar anayasayıda geçirir.

Önünde tek engel bahçeli bence bahçeli istemezse duramaz 1 gün tüm bunlara rağmen

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    nato zirvesi aile fotoğrafı dizilim şöyleydi:

johnson-erdoğan-biden
    merkel

ya istediklerini aldılar ya da almak üzereler. biden avrupa'nın yanındayım mesajını güçlü bir şekilde gönderdi. rusya-çin ekseninden bizi koparırsa putin için kötü olur.

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Munzam karşılıklar brüt rezerv hesabına dahildir, net rezerv hesabına dahil değildir.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

böyle bi açıklama yok, daha doğrusu bu bir açıklama değil, laf salatası gayreti

merkez bankacılığının temel fonksiyonlarından biri mevduat toplayan bankalardan alınan karşılıklardır (reserve requirement.. bunun oranı üzerinden piyasa likidite koşullarına ayar çekilir, para politikasının en önemli unsurlarından biridir karşılık oranı (reserve requirement ratio).. türk bankalarında TL için %8, f/x mevduatlar için %19 kısa vadeliler için uygulanan rrr, vade uzadıkça oran düşer, ortalamada TL için %7.6, döviz için %17.3.. yani bankalar yaklaşık 75 milyar doları merkez bankasında zorunlu karşılık olarak tutuyor, ve bilançoda bu miktar yükümlülük olarak gözüküyor merkez bankası için .. (mesela brezilya merkez bankası %21 olarak uyguluyor bu oranı, ve bu yükümlülüğü tabii ki daha yüksek, ama brezilya için net rezerv hesaplamayı aklına getiren yok)

toplam döviz varlıklarından bu yükümlülük düşülerek net rezerv hesaplanıyor, bir kaç küçük önemsiz kalem de dahil olmak üzere.. esas yükümlülük bu munzam karşılıklar.. başka hiç bir merkez bankası için bu hesap yapılmıyor, sadece türkiye için yapılıyor.. bunu yapmalarındaki esas gaye tabii ki rezervler yetersiz kaldı, bu yüzden dolar kuru yükselecek şeklinde bi argüman üretmek, çünkü halkı doları saldırtmak, ekonomiyi dolarize etmek adına diğer argümanlar havada kaldı- cari açık son 3 yıldır önemsiz bir seviyeye düştü çünkü..

tasarruf sahibi dövizini bozar ve TLye geçiş yaparsa bankanın karşılık miktarı düşer ve TCMB bankaya geri öder bu farkı.. peki döviz mevduat sahibi herkes dövizden TLye geçerse ne olur ? herkesin sattığı dövizi zaten yine ben alıcam diyor TCMB, bi sorun olma ihtimali yok.. zaten rezervlerdeki son erime- şu meşhur 128 milyar- esas olarak yerli mevduat sahibi ve yerli şirketlerin dolar talebi üzerinden gerçekleşti.. merkez bilançosunda durmakta olan dövizler, yerli bireylerin ve yerli şirketlerin bilançosuna geçti..

5. ons neden bu kadar sert satış yedi
    ons satış yerken şey neden yükselmedi
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

6.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    ons neden bu kadar sert satış yedi
    ons satış yerken şey neden yükselmedi
    Bana normal bir Teknik duzeltme gibi geliyor. Viop onsta long olmak icin saatleri sayiyorum. 1840 bekliyordum. Ama bugun 1825 te gorebilir.
    Bu hafta olumlu bir kapanis bekliyorum. Hedefim 1930 civari.
    Bakalim hesabim tutarmi.

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    böyle bi açıklama yok, daha doğrusu bu bir açıklama değil, laf salatası gayreti

merkez bankacılığının temel fonksiyonlarından biri mevduat toplayan bankalardan alınan karşılıklardır (reserve requirement.. bunun oranı üzerinden piyasa likidite koşullarına ayar çekilir, para politikasının en önemli unsurlarından biridir karşılık oranı (reserve requirement ratio).. türk bankalarında TL için %8, f/x mevduatlar için %19 kısa vadeliler için uygulanan rrr, vade uzadıkça oran düşer, ortalamada TL için %7.6, döviz için %17.3.. yani bankalar yaklaşık 75 milyar doları merkez bankasında zorunlu karşılık olarak tutuyor, ve bilançoda bu miktar yükümlülük olarak gözüküyor merkez bankası için .. (mesela brezilya merkez bankası %21 olarak uyguluyor bu oranı, ve bu yükümlülüğü tabii ki daha yüksek, ama brezilya için net rezerv hesaplamayı aklına getiren yok)

toplam döviz varlıklarından bu yükümlülük düşülerek net rezerv hesaplanıyor, bir kaç küçük önemsiz kalem de dahil olmak üzere.. esas yükümlülük bu munzam karşılıklar.. başka hiç bir merkez bankası için bu hesap yapılmıyor, sadece türkiye için yapılıyor.. bunu yapmalarındaki esas gaye tabii ki rezervler yetersiz kaldı, bu yüzden dolar kuru yükselecek şeklinde bi argüman üretmek, çünkü halkı doları saldırtmak, ekonomiyi dolarize etmek adına diğer argümanlar havada kaldı- cari açık son 3 yıldır önemsiz bir seviyeye düştü çünkü..

tasarruf sahibi dövizini bozar ve TLye geçiş yaparsa bankanın karşılık miktarı düşer ve TCMB bankaya geri öder bu farkı.. peki döviz mevduat sahibi herkes dövizden TLye geçerse ne olur ? herkesin sattığı dövizi zaten yine ben alıcam diyor TCMB, bi sorun olma ihtimali yok.. zaten rezervlerdeki son erime- şu meşhur 128 milyar- esas olarak yerli mevduat sahibi ve yerli şirketlerin dolar talebi üzerinden gerçekleşti.. merkez bilançosunda durmakta olan dövizler, yerli bireylerin ve yerli şirketlerin bilançosuna geçti..
    neyin kafasını yaşıyorsunuz.

rezerv EKSİ 56 MİLYAR USD.

pudra şekerini bırakın.
    Thoros, beni altıncı kez hayata döndürdü. Yaşamaktan yoruldum.

Taşınan Açıklar oldukça azalmış!

Sayfa 913/997 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •