Sayfa 613/853 İlkİlk ... 113513563603611612613614615623663713 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,897 - 4,904 arası.

Konu: Bana kalırsa.

  1. #4897
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    HDP kapatma davasında "çözüm süreci" dayanak noktası görülüyor.
    11 numaralı formanın hakkını ver hakkını...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

  2. #4898
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Yaş
    52
    Gönderi
    12,163
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    11 numaralı formanın hakkını ver hakkını...
    Bu da mı gol değil.

    Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

  3. #4899
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Yaş
    52
    Gönderi
    12,163
    Blog Entries
    1
    Gelecek seçimlerde aday olmayı düşünmüyorum. En kuvvetli aday olmam mühim değil. Neyse su akar yolunu bulur.

    Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

  4. #4900
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Gelecek seçimlerde aday olmayı düşünmüyorum. En kuvvetli aday olmam mühim değil. Neyse su akar yolunu bulur.
    Bana da öyle geliyor...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

  5. #4901
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün beklediğim gibi olmadı, 1415 de takıldı. Yerli almak istemedi.

    Yerli ne zaman ikna olacak.? Korkusu bitecekmi.?

    Belki biraz zaman geçmesi lazım. Yabancılar tapering konuşmalarını ve FED faiz artırımı konuşmalarını şimdilik takmadı. Belki üç beş gün daha zaman geçmeli.

    biden yine yeni paket çıkardı, 579 milyar dolara kadar düşmüş. Kapı 6 trilyon dolar dan açılmıştı. abd borsaları 2013 deki gibi tapering ve faiz konuşmalarını takmadı, aynen yukarı dalgalara devam ediyor. Düşüncemi yazmıştım, bu kez abd borsaları balon olduğu için 2013 deki gibi tam yukarı doğru düzenli değil, yatay-hafif yukarı dalgalar bekliyorum.

    Bizde son günlerin üretim haberleri, kapasite kullanım oranı 1 puan artmış, Beyaz eşya Ocak-Mayıs ihracat %51 artmış, iç satış %36 artmış.

    abd de konut dahil son açıklanan veriler pek iyi değildi. hali ile çok hızlı bir tapering ve FED faiz artışı şimdilik zor görünüyor. Diğer tarafta EMTİA endeksleri düşmüyor. Ancak tapering yani FED in dağıttığı para azaltılmaya başlayınca belki düşer. EMTİA çıkma sebebi, pandemi sebebi ile insanların madenlerde çalışamaması olduğu gibi, abd ve AB de finansa dağıtılan bol para da sebep. Bu para dağıtımının sonlanması gerekir yoksa para tüm borsalarda tüm fiyatları artırıyor, bizimki hariç

    2 gündür 1400 üzerindeyiz ancak BIST de hâlâ güven sağlanmış değil. 1400 üzerinde kalacağımızın garantisi yok. Dünya yemyeşilken ve bizde beyaz eşya verisi çok iyi gelmişken 1400 altına inermiyiz.? Oda zor. Basit bir tahmin yapmam gerekirse bugün hafif yukarı çıkarız herhalde. Yerli korkusunu yense hızlı çıkardık.

    siyonist kanal dün 2013 le korkutmayıda bıraktı. Bu deferde Brezilya Rusya gibi gelişmekte olan ülke kategorisindeki ülkelerin 0,25 faiz artışlarını ön plana çıkardı. Onu her saat işliyor. Onların faizine bakarsan hepsi bizden çok çok düşük. %3-5 civarındalar bizde %19. Ayrıca onların bazılarında faizler enflasyonunda altında. Ama siyonist kanalın marabaları konuyu tek taraflı işliyor. Sadece artışları konuşuyor, bizden çok düşük olduğunu ve enflasyonun altında olduğunu öne çıkarmıyor. Hali ile tek taraflı konuşmalar, bizim MB ye "herkes artırıyor sende faiz artır" emri gibi görünüyor.

    Beyaz eşya üretimi ihracatı uçmuş. Onu 5 dakka konuşup geçiyorlar. Sonra saatlerce günlerce 2013 ve faiz konuşuyorlar. Tam zararlılar. Bu ülkenin altını oyup duruyorlar.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  6. #4902
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yerliler 2.6 milyar dolar doviz satmışlar ama geçen hafta doviz yükseldi. Bu neyin 10. kez ispatıydı.?

    Doviz fiyatını, TR deki bankalar kendi çıkarlarına göre belirliyorlar. Piyasadaki arz veya talebe göre değişmiyor.

    Pandemi sürecinde ayrıca neyi öğrenmiştik.?

    Dünya para akış-değişim sistemi merkezleri olan Londra ve new york dada TL seviyesi esas olarak belirlenmiyor. O piyasalar kapalıyken TR deki bankalarca doviz/TL üzerinde oynanıp durmuşlardı.

    Doviz konusunda ne yapılıyorsa, TR deki bankalar yapıyorlar.

    TR deki bankaların bir kısmı devlet ve yerlinin elinde, çoğu yabancının ve yabancının içinde büyük oranda siyonistin elinde. Bu bankalardan hangisi belirleyici bilmiyorum.

    Devlet bankalarının olmadığı kesin. Olsa olsa siyonistlerdir. Onlar liderlik ediyordur, yerlide peşinden gidiyordur. Doviz manipulasyonuna, karşılarında dünya devi siyonist finans kurumları varken yerlinin gücü-cesareti yetmez. TR deki siyonist bankalar dovizi belirliyor diye bir sonuç çıkarmış oldum.

    Dovizin yüksek olması neyi etkiliyordu. Enflasyonun yüksek kalmasını garantiliyordu.

    Enflasyonun yüksek olması ne sonuç doğuruyordu.?

    Birikimi, gayrımenkulu olmayan en altta ezilen 10 milyonlarca kişinin dahada fakirleşmesini sağlarken, devletten faiz alan, birikimi gayrımenkulu olan kesimin dahada zenginleşmesi sonucunu doğuruyordu.

    Sonuç: siyonist bankalar fazladan kazanacakları bir kaç yüz milyon dolar için dovizi dolayısı ile direk bağlı olan enflasyonu yüksek tutarak, fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olmasını sağlıyorlar.

    Peki suç kimde.?

    Tabiki siyonistlerde değil. Ben hiç hırsızı suçladımmı.? HAYIR, onun işi o. Ben hırsızı yakalaması için maaş verdiğim polisi suçlarım işini yapmıyor diye.

    Hali ile doviz konusunda suçlu hükümettir, akp dir tayyip dir. Dovizi har vurup harman savuran onlar. Eksi doviz bakiyedeyken bile ihaleleri doviz üzerinden yapan, kanala başlayan onlar. Yurt dışında doviz maaş ve gideri ile 3 ayrı ordu tutanlar onlar. tayyipin karısı bile kendi vakfı için binayı 50bin dolar kira bedeli ile tutmuş. Sonuçta bu halkı hırsızları engellemeyerek ve ülke kaynaklarını har vurup harman savurarak 10 milyonlarca kişiyi fakirleştirenler siyasetçiler, akp ve destekçisi mhp. Muhaliflerde kapasitesiz oldukları için suçlular, mecliste olalımda halk kimmiş önemli değil diyen muhalifleride buradan kınıyorum. Ahada kınadım.
    Son düzenleme : alicemal; 25-06-2021 saat: 09:16.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  7. #4903
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ekran başına yeni geçtim.

    Yükselemeyen borsa düşer kuralı uygulanmış gibi.

    Neden düştü.? Gelişen ülkelere satışmı geldi.? Hayır. MSCI endeksi artmış. Tek tek bakarsan biz ve bovespa düşmüşüz kalan düşmemiş, yeşil olanlar var. Yani gelişen ülkelere toplu satış gelmemiş. Bovespa 2016 dan beridir 3 kat artmış. Biz 2 kat artmışız yani bovespa ile kıyaslamakda yüzeysel bakarsam doğru değil. Derin bakmak için 2 ülkenin 2016 dan beridir ekonomik verilerini karşılaştırmak gerekiyor.

    Başka sebep ne.?

    Somut sebep yok ben bilmiyorum. Verilere bakıyorsun acaip iyi geliyor. Turizm açılıyor, swaplarla orangutan ve muz geliyor, AB bize 3 milyar avro para vermeye karar verdi. Üretim rakamlarımız ve ihracat rakamlarımız artıyor.

    Somut sebep yok.

    siyonist kanalın yarattığı korku sebebi ile olabilirmi.? Olabilir ama FON yöneticileri o kadar boş olabilirmi.? Sırf TV deki kadın her gelene "eyvah 2013 gibi olabilirmiyiz" sorusu sordu diye FON yöneticileri altına kaçırmış olabilirmi.?

    O kadarda olamaz yaw. Ben sürekli yazdım ama arkasında kötü niyet gördüğüm için. Beslediğimiz insanlar abd ye çalışıyorlar. Ona sinirleniyorum abartarak yazıyorum.

    Başka sebep ne olabilir.?

    Alıcı yoktur.

    Yabancı almıyor tamam. katar ve yerliler neden almıyor.?

    katarı da cevaplayamam yerliler neden almıyor.? Sebep yeni giriş yok. Son bir yıldır girenlerin azına sıçtılar, bunu gören dışarıdakiler girmiyor. İçerde olupta batanlar la KY sayısı azalıyor.

    2020 Mart pandemi dibinden beridir 6 tane silkeleme saydım. Veriye dayalı düşüşler hariç, sadece KY silkelemek için yapılan temele dayanmayan silkeleme. 14 ayda 6 kez. Birde üzerine somut veriye dayalı düşüşleri koy. KY nin dayanmasına imkan varmı.?

    YOK.

    Hali ile yeni girenleri soyup gönderecekler.
    Zaten 1 yıldır yazıyorum, üç beş senede yeni girenlerin hepsi yok olacak diye. Yine 1.300 bine düşeceğiz ve BIST yöneticileri ceplerine her yıl koydukları milyonlarla kalacaklar. Kendilerini suçlu hissetmeyecekler.

    Bugün abdurrahman yıldırım'ın yazısını okuyun. 6 kere silkelendik yazımı destekler niteliğinde. Özetle şunu söylüyor, "Yatırımcı sayısının artmaya başladığı Temmuz 2019'dan bu yana MSCI gelişmekte olan piyasa endeksi yüzde 30 artarken, aynı endeksle Türkiye Borsası yüzde 23 değer yitirdi. Dolar bazında iki yılda yüzde 50'ye varan bir performans farkı meydana gelmiş. Borsa İstanbul'un kazandırma yeteneği azalırken, spekülatif tarafı güçlenmiş. Hatta dünyanın en spekülatif piyasası olmuş denilebilir."

    https://www.haberturk.com/yazarlar/a...a-birincisiyiz

    Böyle yazmış.

    Gazetede yazdığı için usturuplu yazmış, açıkça borsa manipulasyon kaynıyor diyememiş. beni son 1 yılda izledi iseniz uzun vadeli yatırımcıdan MECBUREN kısa-orta vadeli oyuncu haline geldiğimi gözlemlemişsinizdir. Tamamen silkelemeler sebebi ile. Somut veriye dayalı düşüşleri benim gibi bir temel analist kolay yakalar. Silkelemeleri kimse yakalayamaz, sadece silkeleyen bilir.

    Ekran başında değilim ama yerli 3 gündür almayınca, yabancıda bezmiş olabilir. Bari yerlinin gazını alalım diye satmış olabilirler. Amaç gaz almak ise, yerlinin gazı kaçana kadar satabilirler.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  8. #4904
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Siyonist kanalın Gece marabası konuğuna sordu. "Bu sıkıntıdan nasıl kurtuluruz bana bir pembe tablo çiz." dedi. Konuk çizemedi. Onun yerine ben çizeyim. "tayyip erdoğan birden bire aydınlanır."

    Tek pembe tablo budur, bunun haricinde hiç bir şey işe yaramaz çünki arabanın şoförü tayyip. Arabanın tekeri aydınlanmış işe yaramaz, arabanın motoru aydınlanmış gaza baıyor ama şoför geri vitese takmış işe yaramaz. Şoför aydınlanacak başka yolu yok. başımızdan gideceğide yok, tek yol bir sihir olacak ve aydınlanacak.

    marabanın dediği sıkıntıda, 18.03.2021 e kadar yatay seyi olmuş sonra şelale olmuş. Aynı yataylık aylardır yine var, aynı şey olurmu diye soruyor.

    Dingilin şelale gösterdiği yer, naci ağbal'ın dehlenmesi tarihi. Bu kadar bariz bir bilginin farkında değil.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 613/853 İlkİlk ... 113513563603611612613614615623663713 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •