Originally Posted by
gundwane
Çok doğru yazmış..
Serbest piyasa rejimine ters..
Her türbülans da patronun mal alması bekleniyor..Almayınca da işte "illa alması lazım gelirmiş"gibi bir intibaa dan hareketle kaka patron ilan ediliyor..
Alınan bu malları ben bugüne kadar kimsenin de takip ettiğini görmedim..İleride kapı arkasından satılıyor mu?
Satılıyorsa şirketin mi kasasına giriyor bu fark yoksa patronun mu..Mesela yani..en basitinden..
Bu PD bizim ederimizi göstermiyo gibisinden birde söz edilir ki o zaman sen piyasadan büyüksün manası çıkar ..Bu resmen manipülasyon demektir..Çünkü serbest piyasada kimse piyasadan büyük değildir..
Bir tek KCHOL ün PD haketmediği noktada.
Diğer hisseler ne olacak..
Piyasa = orman dır..
Sen ormanı sağlıklı yaşatacak şartları oluşturursan zaten o PD i de oralarda durmaz..
Bunun çözümü geri alım değildir..
manipülasyon neden olsun.. kanunlarda yeri var.. zira borsada manipülasyon ciddi bir ifadedir.. normal haytta kullanabiliriz ama borsada önemli bir ifade.. bence manipülasyon değil..
ama diğer yandan.. sahol hisseleriydi yanılmıyorsam para denkleştiren ve beraber hareket eden fonlar %5 lik kısmnı piyasadan toplayıp sanırım yönetim kuruluna girebiliyorlar.. böyle bir haber hatırlıyorum son dönemde.. eğer bir şirket çok ucuzsa patronlar açısından böyle bir risk var.. kafaya koyan yine yapar hisseleri toplar orası ayrı. ama geri alım programı bence ucuza almak isteyenlere karşı bu işin daha zor olması için amaçlanıyor olabilir.. sonra uygun zamanlara geldiğinde satarlar.. ve muhasebe kayıtlarında gözükür.. böyle büyük şirketler özel takip edliyor adlarına özel vergi dairesi bile var devletin..
disclaimer: ben kchol de sık işlem yapıyorum.. ama bu nedenle yazmadım yukarıdakileri.. bence kchol Türk ekonomisi en iyi yansıtan şirket borsadaki.. bu nedenle işlem yapıyorum ve burada belirtiyorum zaten.. herhangi bir "conflict of interest" yok yani
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri