Sayfa 191/1004 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: Viop XXXIV

1.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Songür Ulus
    @songurulus
    Geri aşım ayağına malı yıktılar yine

Songür Ulus
    @songurulus
    Şirketlerin buyback yapması bazı koşullarda bile olsa anlamsız. Malına sahip çıkmak adına piyasaya oyuncu olarak girmek sonrasında daha büyük sorunlar getiriyor çünkü yatırımcı her türbülansta patronun tahtada mal almasını bekliyor

böyle twitler atan bir adam bu piyasada para kazanıyor olamaz
    Çok doğru yazmış..

Serbest piyasa rejimine ters..

Her türbülans da patronun mal alması bekleniyor..Almayınca da işte "illa alması lazım gelirmiş"gibi bir intibaa dan hareketle kaka patron ilan ediliyor..

Alınan bu malları ben bugüne kadar kimsenin de takip ettiğini görmedim..İleride kapı arkasından satılıyor mu?
    Satılıyorsa şirketin mi kasasına giriyor bu fark yoksa patronun mu..Mesela yani..en basitinden..

Bu PD bizim ederimizi göstermiyo gibisinden birde söz edilir ki o zaman sen piyasadan büyüksün manası çıkar ..Bu resmen manipülasyon demektir..Çünkü serbest piyasada kimse piyasadan büyük değildir..
    Bir tek KCHOL ün PD haketmediği noktada.
    Diğer hisseler ne olacak..

Piyasa = orman dır..
    Sen ormanı sağlıklı yaşatacak şartları oluşturursan zaten o PD i de oralarda durmaz..
    Bunun çözümü geri alım değildir..

2.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Songür Ulus
    @songurulus
    Geri aşım ayağına malı yıktılar yine

Songür Ulus
    @songurulus
    Şirketlerin buyback yapması bazı koşullarda bile olsa anlamsız. Malına sahip çıkmak adına piyasaya oyuncu olarak girmek sonrasında daha büyük sorunlar getiriyor çünkü yatırımcı her türbülansta patronun tahtada mal almasını bekliyor

böyle twitler atan bir adam bu piyasada para kazanıyor olamaz
    terste kalmış galiba...

kimki bu önemli biri mi?

Ali Koç çok alıştı artık böyle sahtekarlıklara , aynı şeyleri Fenerbahçedede yapıyor...

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Çok doğru yazmış..

Serbest piyasa rejimine ters..

Her türbülans da patronun mal alması bekleniyor..Almayınca da işte "illa alması lazım gelirmiş"gibi bir intibaa dan hareketle kaka patron ilan ediliyor..

Alınan bu malları ben bugüne kadar kimsenin de takip ettiğini görmedim..İleride kapı arkasından satılıyor mu?
    Satılıyorsa şirketin mi kasasına giriyor bu fark yoksa patronun mu..Mesela yani..en basitinden..

Bu PD bizim ederimizi göstermiyo gibisinden birde söz edilir ki o zaman sen piyasadan büyüksün manası çıkar ..Bu resmen manipülasyon demektir..Çünkü serbest piyasada kimse piyasadan büyük değildir..
    Bir tek KCHOL ün PD haketmediği noktada.
    Diğer hisseler ne olacak..

Piyasa = orman dır..
    Sen ormanı sağlıklı yaşatacak şartları oluşturursan zaten o PD i de oralarda durmaz..
    Bunun çözümü geri alım değildir..
    manipülasyon neden olsun.. kanunlarda yeri var.. zira borsada manipülasyon ciddi bir ifadedir.. normal haytta kullanabiliriz ama borsada önemli bir ifade.. bence manipülasyon değil..

ama diğer yandan.. sahol hisseleriydi yanılmıyorsam para denkleştiren ve beraber hareket eden fonlar %5 lik kısmnı piyasadan toplayıp sanırım yönetim kuruluna girebiliyorlar.. böyle bir haber hatırlıyorum son dönemde.. eğer bir şirket çok ucuzsa patronlar açısından böyle bir risk var.. kafaya koyan yine yapar hisseleri toplar orası ayrı. ama geri alım programı bence ucuza almak isteyenlere karşı bu işin daha zor olması için amaçlanıyor olabilir.. sonra uygun zamanlara geldiğinde satarlar.. ve muhasebe kayıtlarında gözükür.. böyle büyük şirketler özel takip edliyor adlarına özel vergi dairesi bile var devletin..

disclaimer: ben kchol de sık işlem yapıyorum.. ama bu nedenle yazmadım yukarıdakileri.. bence kchol Türk ekonomisi en iyi yansıtan şirket borsadaki.. bu nedenle işlem yapıyorum ve burada belirtiyorum zaten.. herhangi bir "conflict of interest" yok yani
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Kchol trenine yetişemeyen Sahol e binmiş , bilgisayarı açmak varmış bugün tühh çok kolay para kazandırmışlar yine...

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    manipülasyon neden olsun.. kanunlarda yeri var.. zira borsada manipülasyon ciddi bir ifadedir.. normal haytta kullanabiliriz ama borsada önemli bir ifade.. bence manipülasyon değil..

ama diğer yandan.. sahol hisseleriydi yanılmıyorsam para denkleştiren ve beraber hareket eden fonlar %5 lik kısmnı piyasadan toplayıp sanırım yönetim kuruluna girebiliyorlar.. böyle bir haber hatırlıyorum son dönemde.. eğer bir şirket çok ucuzsa patronlar açısından böyle bir risk var.. kafaya koyan yine yapar hisseleri toplar orası ayrı. ama geri alım programı bvence ucuza almak isteyenlere karşıo bu işin daha zor olması için amaçlanıyor olabilir.. sonra uygun zamanlara geldiğinde satarlar.. ve muhasebe kayıtrlarında gözükür.. böyle büyük şirketler özel takip edliyor adlarına özel vergi dairesi bile var devletin..

disclaimer: ben kchol de sık işlem yapıyorum.. ama bu nedenle yazmadım yukarıdakileri.. bence kchol Türk ekonomisi en iyi yansıtan şirket borsadaki.. bu nedenle işlem yapıyorum ve burada belirtiyorum zaten.. herhangi bir "conflict of interest" yok yani
    Manüpülasyon dur..
    Yeri meri olması bişiyi değiştirmez..
    Belki ülkede 10 gün sonra müthiş olaylar patlayacak KCHOL bu geri alım hikayesi ile malı şimdiden yaslıyor..
    Düşünce de yerine koyacak..

Bilebilir miyiz bunu..

O zaman devlet de çıkıp benim borsam bu kadar etmez diyip para basıp 100 tane kağıttan mal alsın..

Kime göre neye göre ucuz..
    Bana göre pahalı idi mesela (atıyorum)

Bu ucuz diyen adam bir noktada çıkıp benim hissem bu kadar etmez diyebilir mi..Der mi..
    Derse açık açık mı der..Yoksa yabancı!! satışı kisvesi altında yurtdışı hesaplardan mı yapar..?

KCHOL un bu kadar hisseyi geri alabilecek parası var..
    Ya mali durumu , planları bu işe uygun olmayan diğer şirketler..
    Haksızlık olmuyor mu..
    Para benim basar alırım sa durum..
    Sende bu kadar para varsa piyasa neden buralarda değerliyor seni o zaman..

Her türlü manipülasyondur..
    KCHOL istese tahtayı 70 tl de yapar..sen yapabilir misin?
    6 ay 1 sene 10 sene içinde dünya ne halde olacak fiyatlar ne halde olacak ..Onlar mı daha iyi biliyor sen mi?

Mesela demi..

7.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    galiba yanlış anlaşıldım.

ben almaz demiyorum. tabii ki alır, bunu da kamuya bildirmek zorunda.

alacağı miktar devede kulak.

ama tüm dünya ayı piyasasına her gün biraz daha yaklaşırken ky yani bizler için bu haber bence beklenti yaratacak kadar önemli değil. taşıması daha zor, maliyetli.

100 lira 20 lira faiz verirken, 5 lot 2,5 tl temettü veriyor.

sadece kchol için değil, genel olarak böyle düşünüyorum.

ille taşımam gerekse sahol tercih ederdim.
    ailenin ne düşündüğünü bilemeyiz...

hissesi 2 dolarda 20 yıl öncesinin fiyatlamasında...

bu ailenin %90 dövizde durdugunu sağır sultan biliyor...

5 dolar olmuş bir hisseyi 2 dolardan almak belki de işlerine geldi...

8. Enteresan yorumlar hakikaten...
    Adam gidip Hitachiyi alıyor, whirlpool u alıyor ve bir dünya dolar ödüyor...
    Sonra dönüyor kendi şirketi çöp fiyatında 5 fk dan işlem görüyor...
    Tebrikler Arçelik ve Koç a ...
    Özellikle Arçelik’te ki miktar ve dolaşım adedine bakılırsa...
    Buyurun satın hepsine talibim diyor...
    3 tane sahtekar fon ve 2 tane robota teslim olmak daha mı iyi?

Sayfa 191/1004 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •