sizi tebrik ederim, gerçekten çok kaliteli bir yatırımcısınız. şuanda otokar yatırımcısı olmamama rağmen başlığı keyifle takip ediyorum. Forumun en kaliteli başlıklarından biri.
Insanlar çok kısa vadelerde çok yüksek beklentiler içerisine giriyor ve şirketin işlerinden ziyade fiyata odaklanıyor. Fiyat düşüyorsa, yönetimi suçluyorlar. Akıl tutulması gerçekten

öncelikle şirketin ürettiği kara bakmak gerek. Geçen yıl hissem vardı şirkette ama hızlı yükselişte sonraki bilançodaki kar artışlarını öngöremediğim için fiyatın şiştiğini düşünüp satıp kar almıştım. Sonra harika 2 bilanço geldi ve fiyat yükselmeye devam etti. şimdi neredeyse yine o eski fiyatlarına geldi. Borsada çok fazla ucuz şirket var ama ucuz ve ortalama bir şirket yerine makul bir fiyatta iyi bir şirket almanın çok daha iyi bir seçenek olduğunu düşündüğüm için otkar ile yeniden ilgilenmeye başladım şimdi.
1. çeyrekte pek kar üretmeyen bir şirket olmasına rağmen bu yıl 1. çeyrek iyi kar getirmiş. Geçen yılın son çeyreği muazzam bir kar artışı yaşamış. Benim için önemli olan bunun ne derecede devam edeceği ve kardaki artışın ne olacağı. Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi 900-1m civarı bir kar gelecekse hisse başına kabaca 40tl kar üreten bir şirket olacak. Prospektif fk 6,8 eder. Böyle bir şirket için gayet makul. Arkadaşın dediği tahmin de çok uçuk ve hayalci bir tahmin de değil üstelik. Ancak ben tahmin etmekte zorlanıyorum. 1-2 hafta önce size de sormuştum hatta

şirketin beklentisi var mı diye faaliyet raporuna da göz attım bir şey bulamadım. Bazı şirketlerde bunu hesaplamak çok kolay oluyor yada zaten şirket en muhafazakar şekliyle bir tahmin paylaşıyor. Otokar için kar tahmini yapmak belki başkaları için kolay olabilir ama benim kalitem ona yetmiyor
ben şahsen karlılığın devamlılığına ve artışına odaklanıyorum. Fiyat iner çıkar. Kar düzenli yükseliyorsa fiyat da dönemsel olarak inip çıksa bile yukarı trendini orta ve uzun vadede korur. Sosyal medyada fiyat düştü diye şirkete dair ileri geri konuşanlar zaten bu dönemde muhtemelen borsayı terk edecektir. Bu arkadaşlar en ufak bir kayıpta başkalarını suçlamak yerine durup kendilerini sorgularsa (belki çok fahiş fiyat ödediler, belki hiç şirkete bakmadılar, belki de herhangi bir sorun yok), şirketi tekrardan inceleme ihtiyacı duyup haberlere bakarsa, raporlar okursa (belki şirketin işleri bozuluyor, belki belli riskler belirdi, belki de işlerde hiçbir sorun yok) vs. Borsada kalıcı olabilirler. Umarım bu tarz insanların sayısı çok az olmaz.
Yer İmleri