Sayfa 178/375 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278 ... SonSon
Arama sonucu : 2998 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    Bugün ben de geldim. 132 den çıktığım hisseye 120 den girdim ama lot sayım değişmedi. Bir iki hissede çarpılmasak iyiymiş. Ya da 100 liradan girebilsek çok karlı olurmuş ama bilançoyu beğenmemiştim o sıralarda, bu bilanço iyiymiş.
    183 milyon dolarımız varmış son 3 aylıkta değerleme 8.33 tl den yapılmış. Tl karşılığı 1.527 milyar görünüyor. Doların yükselmesi bize yarar 8.33 altı zarar yazar. Bugün doların 8.59 değeri itibariyle 2 ayda 48 milyon kar etmişiz.
    Tl faizde ise kabaca ayda 75 milyon kar ediyoruz. toplam 2 aylık karımız 200 milyona ulaşmış.
    Negatif yönleri de var elbette onsunu 900 dolara mal ediyormuşuz sanırım böyle saçmalık olmaz bu maliyet Afrikada yerin 5000 bin metre altında var ancak, yeryüzünde örneği yok yani. Ne oluyor peki? Neden bu maliyet? Eskiden fetö bizim altınların dörtte birini çalarmış devlet de kontrol etmezmiş şimdi devlet mi çalıyor acaba? Gereksiz bir sürü mühendis almışlardı kadroya neden ki? Orada eğitim görsün Azebaycanda yandaşın madenlerinde çalışsın diye mi? Emin değilim. Ama 900 dolar maliyet tam bir saçmalık, devletin arpalığı olmuş anlaşılan. Buna rağmen iyi kar ediyor. Neyse.
    Şu anki gidişata göre esas faaliyetten 540 milyon
    faizden 235 milyon
    dolardan ise 100 milyon kar bekliyorum toplam 875 milyon yapar. Dolar 9 lara gelirse ki bence kesin gelir, faizler düşmezse ki bu mümkün değil, ons maliyeti de biraz düşerse, altın ve doların bu yükselişiyle 1 milyarlık kar çok kolay gerçekleşecek bence. Savaş ya da kriz memleket için hayırlı değil ama bu şirket için hayırlı, yapacak bir şey yok.
    kozalı aldıktan bir iki gün sonra tekniği beğenmeyip küçük bir karla satmıştım. dun bugün biraz diğerlerinden topladım bilanço 35 gun kadar sonra sanırım.
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

2. Korkacak bir şey yok. koyu renkli alan notr alan yani negatif ya da pozitif olmayan bölge. aşağısı negatif elbet. yukarıda nasıl ki kanal dışına hafif çıkmış aşağıda da çıktı. 113.70 kanal direnci yarın akşam kapatacaktır eminim. Teknikçiler desteği 118de filan sanıyorlardı bu nedenle stoploss yaptırmak istedi spek onlara hatta yaptırdı.. ama ben desteğin 11370de olduğunu biliyordum kimseye de söylemedim speğin para kazanması lazım. Hisse net kozalakçılarına hediyem olsun diye söylüyorum buraya şu an.

3. hısseler desteklerde korkacak bir şey yok. alım yeri burasıydı ben de aldım. bu kıyağımı da unutmayın.

4. vergi öncesi son 3 aylık bilançoda 405 milyon dolar ve faiz geliri varmış. doların yukselmesi bize yaradı bir sürü dolarımız vardı. bu bilançoda 480 milyona yakın kar gelebilir.
    yine vergi öncesi 423 milyon altından kar etmişiz. ons maliyet mutlaka düşecektir en az 500 milyon da esas faaliyetten kar beklerim.
    vergi sonrası karımız 662 milyonmuş 780 milyona çok rahat gelir bence. sonraki bilançoda 1 milyarı çok rahat geçeriz. onsun 1900 lerde gezineceğini düşünüyorum. abd enflasyon algısı yaratmasın diye altını düşük tutuyor doları yuksek tutarak ama nereye kadar, çok sıkıştı. aralığa kadar altında sürekli yukseliş olacak, benim görüşüm budur.

5. fetöyle pazarlıklar olumlu biterse yargıtaydan da olumlu karar çıkar, bitmezse uzar gider mahkeme.

6. Bu arada endekste ralli bekliyorum ama sağlam ralli. hedef şimdilik bana kalsın.

7. Hatırlayan vardır kozal 80lerde patlamadan önce kozaa 1360-1370 - 1380 gelip gelip sert hareketler yapıyordu. işte o günlerde oradan alanlar satmadıysa korkuyla buradan satmak zorunda kaldı. Bunun teknik açıklaması kozaanın direncine (şimdi destek oldu) tekrar inerek teyit almasıydı. Neyin teyidi demeyin elbette yukselişin. iyi yolculuklar herkese.

8. Yasemin hanm. daha aşağısı varmi sizce. inş. bilançoda kurtarırız. Maliyet çok yukarida

Sayfa 178/375 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •