Artan

11,55 10 13:55
339,00 9.98 14:08
10,43 9.91 14:07
22,68 9.57 14:08
16,86 9.13 14:08
Artan Hisseler

Azalan

4,77 -10 14:07
315,00 -10 13:55
66,60 -10 14:08
6,40 -9.99 14:08
89,70 -9.98 14:08
Azalan Hisseler

İşlem

5.304.512.781,00 14:08
4.260.331.756,03 14:08
3.301.318.093,78 14:08
3.257.046.976,83 14:08
3.085.605.857,76 14:08
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8025 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop XXXIV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Tek işi o database o bankanın. Başka işi yok. Namusu yani. Patch geçtim bilmemne yaptım yok yedeğini, yoksa yedeğini yedeğini o da yoksa çıkart kağıt kalem herkesin parasını kapat git bu ne kardeşim yazık ya.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    GSM le bu konunun alakası yok...gsm konusu basit...bir hücerede, belli sayıda kişi konuşabilir, 100 kişi diyelim...aynı anda 1000 kişi konuşmak isteyince, yani herkes kapıya yığılınca kimse çıkamıyor...ekstra yatırımlarla bu 100 kişilik kapasite 200 e çıkar, ama normalde 10-15 kişinin konuşacağı yerde bu yatırımı yapmak saçma maliyetli oluyor..10 yılda bir deprem olur diye de bu yatırımları kimse yapmaz.

Tüm kurumlarda güvenlikle alakalı bazı uygulamalar var. Bunlarda sıkıntı çıkmış olabilir...zaman zaman gsm cilerde de olur, bankalarda olur...ama en fazla 6-12 saatte bu sorunlar çözülür.

Fiziksel bir sıkıntı olmadıkça, 10 yıl kadar önce vodafone veri merkezini sel sırasında 1 metre su basmıştı, böyle uzun bir kesinti mantıklı değil...kaldı ki coğrafi yedeklilk de var sistemlerde...bakalım aaltından ne çıkacak...hiç norma bir süre değil!
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Tek işi o database o bankanın. Başka işi yok. Namusu yani. Patch geçtim bilmemne yaptım yok yedeğini, yoksa yedeğini yedeğini o da yoksa çıkart kağıt kalem herkesin parasını kapat git bu ne kardeşim yazık ya.

fall back le alakalı sıkıntılardan bahsediliyor...ama bunun en ince ayrıntısına kadar senaryolarının çalışılmış olması lazım...bana normal gelmiyor bu yüzden.

operasyondan arkadaşlara takılırdım...ana database de sıkıntı çıkınca ortalık oynardı, 2-3 senede bir olurdu zaten...ben de en azından böyle bir sistemden haberdar oldu yöneticiler, ara ara sorun çıkması iyidir, işin önemi, operasyonu yapan elemenalrın kıymeti anlaşılır derdim.

sırf bu sorun yüzünden, yazılımcılar, security, ya da it projecileri biraz daha kıymete binmiştir...piyasası olsa longlardım
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Ayni senin gibi bir arkadaşım var abi. Biz orada kan ter can veriyoruz gelmiş diyor ki iyi işte işi iyi bildiğiniz gözüksün hahahaha...

Şu sıkıntıyı atlatırsa zaten ekip muhtemelen 2 3 ay kendine gelemez. Ders olur.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    fall back le alakalı sıkıntılardan bahsediliyor...ama bunun en ince ayrıntısına kadar senaryolarının çalışılmış olması lazım...bana normal gelmiyor bu yüzden.

operasyondan arkadaşlara takılırdım...ana database de sıkıntı çıkınca ortalık oynardı, 2-3 senede bir olurdu zaten...ben de en azından böyle bir sistemden haberdar oldu yöneticiler, ara ara sorun çıkması iyidir, işin önemi, operasyonu yapan elemenalrın kıymeti anlaşılır derdim.

sırf bu sorun yüzünden, yazılımcılar, security, ya da it projecileri biraz daha kıymete binmiştir...piyasası olsa longlardım

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ayni senin gibi bir arkadaşım var abi. Biz orada kan ter can veriyoruz gelmiş diyor ki iyi işte işi iyi bildiğiniz gözüksün hahahaha...

Şu sıkıntıyı atlatırsa zaten ekip muhtemelen 2 3 ay kendine gelemez. Ders olur.

normalde çok stres yaparım ben...Allah acıdı, hasbel kader operasyoncu değil, planlamacı oldum...acırdım arkdaşlara, mecburen yatıştırma amacıyla takılırdım..her şerde bir hayır vardır demeye getirirdim sonuçta.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •