Burada da hata olmakla birlikte en azından cro magnon insanının homo sapiensten öte homo sapiens sapiens ile daha yakın ilgisi olduğunu yani iddia ettiğiniz gibi birdenbire ortaya çıkmadıklarını gösteriyor.
Denizden geldikleri iddianıza gelince. Buzul döneminde bunun olamayacağını söyleyebilirim ama sizin 45-50 bin yıl önceki iklimi araştırmanız gerekecek. Çünkü son buzul dönemi yaklaşık 100.000 yıl önce başladı ve 12.000-14.000 yıl önce sonlandı.
Yani eğer 12000 yıl önce Marmara bölgesinde yaşıyor olsaydınız, Marmara GÖLÜ ve Karadeniz GÖLÜ'nde yüzüyor, İstanbul DERE' sinde ve Çanakkale DERE'sinde (Boğazlarında değil, çünkü o zaman Akdeniz Çanakkale'ye ulaşamıyoruz) balık avlıyor olacaktınız.
Şimdi dünya 4,5-5 milyar yaşında. ilk rna virüsü 3,5-3,7 milyar yıl önce ortaya çıktı.
Dinazorlar 70 milyon yıl önce yok oldu. O dönemde yılanlar ve fareler vardı.
Canlılar içinde en gelişmiş tür insan. İnsanoğlu'nun geçmişi ise bana göre 45.000 yıl. Kimine göre 200.000 yıl. Kimine göre de 600.000 yıl.
Yani en gelişmiş tür, en son ortaya çıkmış. Bu akla, mantığa, en önemlisi evrime aykırıdır.
İnsanın dinazorlardan bile önce var olması gerekiyor.
İnsan milyonlarca sene önce de vardı. O zaman niye fosillerini bulamadık diye sorabilirsiniz.
Atlas okyanusunun dibini kazarsanız bulursunuz.
İşte ''Korku ve Yalan İmparatorluğu'' diye boşuna yazmıyorum. Geçmişte küresel ısınmaların yaşandığını biliyorum ve bunların süpernova patlamalarına dayandıran kaynaklar okudum.Bu da doğru değil. Çünkü jeolojik araştırmalar bunu doğrulamıyor. Sebebini Dünya'nın hareket şekli ve etrafındaki gök cisimleri ile etkileşimde aramanız gerekir.
Newton amcamızı da anarız bu arada.
Tamam sizin alanınız olduğu için saygı gösteriyorum, yazdığınızı doğru kabul ediyorum.
O zaman kazı çeviriyorum, yukarıda yazdıklarıma istinaden, mesela 365.000 yıl önce yüksek teknolojiye sahip bir medeniyetin olduğunu, küresel ısınmayı da bunların yaptığını iddia ediyorum. Artık hayal gücümüze kalmış.)))))))
@erefefik
Abi ben ayrılıyorum. Çok teşekkürler sohbet için. İstifade ettim yazdıklarınızdan. İyi geceler.
@erefefik
Bu savlar için yine Dünya kadar yazı yazmam lazım. Uykum var. Kısa keseceğim.
Biraz da tembellik edeceğim.
Önce şunu okuyun
"https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan%C4%B1n_evrimi" Aşağıda ekran görüntüsü var.
"En gelişmiş tür en sonra gelmiş, bu mantığa aykırı" cümleniz paleontoloji ve arkeolojiye aykırı. Çünkü toplumlar ve medeniyetler bıraktıkları aletler ve eserler ile belirlenir. Paleontologlar 2.5-3 milyon yıl öncesine kadar çok sayıda homo fosili buldular ama medeniyetler yaklaşık son 14000 yıl içinde ortaya çıktı. Yani şu ana kadar daha eski bir medeniyet izine rastlanmadı, sadece ilkel aletler hepsi bu.
Kaldı ki bu cümleniz insan evrimine de aykırı.
Bırakın 70 milyon yıl öncesinde insanı, primatların bile ortaya çıkışı 65-55 milyon yıl önceye dayanıyor. (Zaten dinozorların yaşadığı bir dönemde hayatta kalmaları pek mümkün olmazdı).
Süpernova olayına gelince. Dünyadan çıplak gözle gözlenebilen son süpernova olayı 1054 yılında ama o tarihten hemen sonra küresel ısınma ile ilgili bir veri yok. Kim nasıl bir ilişki kurmuş anlamak zor.
Atlas Okyanusunun dibinde ne bulunabileceğini bilemem. Eğer batık bir eski kara parçası varsa orada da diğer var olan kıtalardan çok farklı bir sonuç olması pek olası görünmüyor.
365.000 yıl önce yaşamış bir medeniyet küresel ısınmaya sebep olmuş bir silah üretebilmiş ise herhalde bu medeniyetin izlerini bulurdu 2.5 milyon yıl öncesine ait homo fosili bulan paleontologlar.
Yoruldum. Benden şimdilik bu kadar. Uyumam gerek.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen, en basitinden eski dönemlerde kurban derileri toplamak için tek yetkili kurum thk idi ve her bayramda deri toplama araçlarıyla sokak sokak dolaşır bağış makbuzu karşılığı derilerinizi alırlardı.
Malum parti iktidara geldikten bir kaç yıl sonra ilk iş olarak bunu kaldırdı ve herkes istediği yere bağış yapsın moduna döndüler. (Sözde insanlara istedikleri yere bağış özgürlüğü tanındı) Lakin asıl amaç yıllardır bu büyük pastadan pay alamayan ne idüğü belirsiz cami dernekleri, kuran kursları, bilumum şeriatçı kafadakilere gün doğmasını sağlamaktı. Sonra bir baktınız ki mahallede cami için deri toplayan kabasakal hacı hocalar türedi. hatta vermeyenleride bi güzel azarladıklarına canlı şahittim o dönemler
Tabi bu ilk adımdı, sonrası zaten malum...
Ayhan başkanın sevgilisi üstadımız yine döktürmüş.
Özleyenler için son videosu dolarda yaşananlara ışık tutar nitelikte.
Selka reis bu işi biliyor, kesin bilgi yayalım...
Yer İmleri