Ykbnk, Akbankı geçmis bravo doğrusu...
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ykbnk, Akbankı geçmis bravo doğrusu...
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yatırım tavsiyesi değildir.
Bankalar sırtını yasladığı gruplara göre yol alırlar. Koç Grubu'nun bankası olarak benim tahminime göre 5 yıl içinde Türkiye'nin en büyük özel bankası olma sansına sahip...
Garanti Bankası 4 Milyar Dolar ki o da çok ucuz. Arkasındaki BBVA'yı düşünerekten onun 10 Milyar Dolar olacağını düşünürsek YKB de en az o kadar olacaktır uzun vadede...
Nisan ayında YKB aldığımda yazdığım yatırım planım bu şekilde idi ve genel olarak da beklentime uygun hareket etti. Bundan sonra bana alım fırsatı vereceğini sanmıyorum. Planımdaki gibi 2.80-3.00 arasında duruma bakacağım. İhtiyacım olursa satarım, olmazsa şimdiye kadar aldıklarımı unutup, üstüne yatacağım...
Esas karı faizler düşerken edecek.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tek seferlik çok yüksek kar yazacak faiz indirimi zamanı. Mesela 6 ayda 10 lara kadar gelse 3 - 4 çeyrek her bilanço bayram ederiz, tabi öyle bir konjonktür yok ülkede kimseye hayal satmayalım
Bilancoyu çok beğendim içi dolu ve gerçekten büyümüş, pastada payı artmış, tebrikler.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam mevduatlar çok kısa süreli, ağırlıklı 15 gün filan, buna karşılık krediler uzun süreli, örneğin şimdi ev kredisi sattı her sene %23 ile, yarın faiz düşse yapılandırma vs diyene kadar faizi tahsil etmiş oluyor, bankalar faiz düşerken ve ekonomi stabil giderken çok yüksek karlılık ve ona mukabil değerleme ile fiyatlaniyor.
Mesela 2013 yılına bakabilirsiniz.
Dolar bazlı da tl bazlı da bu banka bedava, pastadaki payını artırması da ayrı bir güzellik akbank i kar olarak geçmesi büyük bir olay, bence de en büyük özel banka olması artık uzak değil. Sorunlu kredi kredi diye sakız edildi ama bir önceki bilanço yorumunda yazmıştım, banka önce bedelli yaptı sonra aşırı düşük faiz ortamında fazla buyumemeyi tercih etti, şimdi yüksek faiz ortamında agresif takılması çok doğru hareketler ve kesinlikle yönetim başarısı. Meyvesini hem yönetim hem de bizler yiyeceğiz bence. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri