Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
az önce youtube kanalında burak hocanın videosunu izledim. doları kendimiz patlatacağız başlığıyla yayın yaptı. hepimizin duygularına tercüman olarak şöyle diyor:
bu ülkede ne zaman dolar düşse, ne zaman piyasalar rahatlasa bir demeçle kendimiz yangına benzin dökercesine ateşi harlıyoruz. tam nefes alıyoruz derken başkanımız birkaç kelimeyle doları hızlıca yukarıya kaldırıyor. kasten yapıyor, tabi ki demem. ama neden yapıyor? sürekli bu tür konuşmalar yapınca doların sert yükseldiğini bile bile neden böyle davranıyor? oradaki ekonomi danışmanları kendilerini uyarmıyor mu? ben çok düşünüyorum ve bunu anlayamıyorum. anlayan birileri varsa lütfen yazıp bizleri de bilgilendirsin. Allah yardımcımız olsun.
hocam çocuklukta babasından büyük eziyet gördüğünü anlatmıştı eskiden bir röportajında, türkiyenin belki %70'ini oluşturan klasik psikolojisi bozuk tabakadan biri. ha nasıl iktidar oldu, bence usame bin ladin denilen alçağın 2001'de dünyayı karıştırmasıyla tüm dünyada karşılıklı kutuplaşma ve nefret söyleminin her geçen yıl yükselmesi sonucu böyle nefret dolu insanlar iktidarlara geldi malesef. batı daha sistematik ve mantık düzenine sahip olduğundan süreci kolay atlattı. bizimki gibi geri kalmış ülkeler haraboldu. bu adamın hiçbir şekilde öfkeli üsluptan vazgeçeceğini ve bir gün emekli olsa bile türkiyenin bizim yaşam süremizde(batılı anlamda) normale döneceğine kesinlikle inanmıyorum. özgürlük ve hoşgörü dikkatli bakılması gereken bir çiçek gibi, elde edilmesi yüzyıllar sürüyor yokedilmesi onyıllar.