Benim aslında vioptan kastım kaldıraç.. aslında viopta itlik çok fazla.. farklı varant kadar bile adil değil..
Coin vadeli işlemleri de yapıyorum genelde arada dağlar kadar fark var..
Peki neden..
Tamamen sistem..
Spot ile vadeli farkı yok..
Zaten haber odaklı ve daha duyarlı..
Açılan grafikte daha doğru çalışıyor trendler..
Makas yok spread açma yok..
Evet viopta gerçekten farklı bir durum var..
Hisse bazlı tektuk yapsam da kaldıraç olayı çok farklı işliyor..
Aslına bakarsanız büyük kazancım temel bazlı olsa da aslında.hikaye bazlı ama kızdığım nokta şu ..
Teknik bilem adam zamanlamayı iyi yapan adamdır..
İşte sindoma...
Jas..
Vs vs..
Bende haber ve temel bazlı kazançlarım teknik ile zamamsallıktan kazandığım çok şey var..
Merko cemtas dmsas kozal goltas vb..bir sürü var..
Niye hisse yazıyorum..bir bakın diye..kozalı 34 maliyetten alıp beklesem ki bir zaman elimde vardı ama olmadı kanser ederdi adamı.. sonuç salınımlar dan kazandı mı kazandı..olay bu..temel de bu salınım ve dalgaları göremezsiniz..
Hiç bir rasyo duzelmemis iken temele göre hisse almak özellikle covid zamanı BIST 30 dan para kazanan yoktu..bu temeli iyi şirketlerin çoğu şeyde geride kaldığı anlamı taşır..
Oluşan covid trendinde bir gram temel gerekçe yoktu...olsa idi selec gibi bir firma bu kadar geç kalmazdı..ama ne oldu deva rtlab hatta lokmam bile gitti en son selec gitti ki güçlü firma..buraya bakan adam olayı temele değil tekniğin tetiklemesine göre yorumları..
mesela.tum cimentolar sira ile gitti..
Mesela tüm gıdalar sıra ile gitti..
Tüm bilisimler..
Bankalar hariç tüm sektörler tetikledi..
Nerde temel....
Dohol sahol kchol niye gidemedi o zaman.hatta şişe..
Bizim ülke de TEMEL SADECE HİSSE VE ŞİRKETİ İLGİLENDİREN HABERDEN VE olasılık tan İBARET..
Borsa da bir sürü hikaye var..
Teknik çöptür diyen halt eder..
Kombini yalayan kazanır..
Sadece temele bakanda DOHOL gibi hisseleri bekler durur..
Ne zaman bir furya ya da akım başlar orada olur..teknikci öyle bilindiği gibi basit silkelenmez..
Spot işlem yapan teknikci trend takipciligi yapwr ise ko bu dünya da bizim borsamiz dışında yurtdışı aracı kurumların çoğu böyle zengin olmuş ve finans devi olmuştur
Örn philip capital
Bir de şu unutulmasın spot hisse de 1 gün altı teknik analiz yapmanın bir gram anlamı yoktur..
Günlük trend haftalığına yansımış ise teknikci de uzun vade trendi yakalar takipçisi olur.. işte o bozuk bilanço açıklanmadan tekniğe yansır..
Teknik budur..
Temeli iyi olan herkesin bildiği herşeyi olumlu bir hisse neden gitmez..
Olay burada bitiyor
SM-N935F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri