Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
hocam saydığınız hisselere göre durum şimdi oldu.!!!
bende bir zamanlar siz gibi az bir para ile viop yapıyordum aktif kar realizayonları vop hesaba atar faiz yerim orada durur.!!
saydığınız hisseler evet iyi ve bence de realizasyona çok gerek olmayan hisseler ama şu var eğer yılbaşından girdi iseniz martta da kademe yapmış olmanız ya da ekleme ya da kar al tekrar hisse al modunda olmanız lazım.!!!
arkadaşlar ısrarcı ve benim genelim SPOT olduğu için şu durumunuzu anlıyorum ama tabi ki burda ki durum az miktarda endeks short kontrat ile uzak vade ye ekim vade gibi yaptıysanız anlam taşırdı..!!
o yüzden buna hedge demeyelim de VİOP la uğraşmak diyelim benim gibi.!!
2 ayrı hesaptan yaparım ben tradeleri 1 banka (uzun vade burada kalır)2 philip capital (trade işlemler) (viop)
banka hesabımı asla açmam bir şey görürsem almak için açarım.!!
bu anlattığınız durumu biraz vadeciler spotu da vadeliye göre işlem ettiği için anlamayabilirler.!!!
hisselerinizi de beğendim ki hele ki bazı hisselerinizi yılbaşı gibi aldıysanız evet kurcalamaya gerek bile olmayabilir .!!
gene de çoğu hissenizde realize olmanız maalesef gerekiyormuş ama.!!
o yüzden benim hesap bu atlımınızı mart diye düzeltiniz.!!!
yoksa spot piyasanın da çok fıtratına girmiyor.!!
tabi hepsni elinizde var sayıyorum..
mesela petun bende çok takip ederim petun pnsut bunlar benim de favorim.ama yılbaışından bu yana bakınca kar al seviesinde çoğu hatta şuan petun ve pnsut al vermek üzere spot bakışı ile ...
Al sat beceri alanım değil.. 1 milyon üstü portföyü boşaltırken de ben sıkıntısını gördüm geri alırken de.. Viop tarafında kısa vadeli düşünmüyorum.. Beklediğim crash bu vade gelmesede Ekim Aralık şubat Nisan Bi vade hedefi tutturacağımı düşünüyorum.. Teminatım sağlam dayanma gücüm var.. Piyasa yukarı giderse en fazla 100 150 binim patlar onuda Bi senetemettü almadım sayarım olur biter