Sayfa 987/1004 İlkİlk ... 487887937977985986987988989997 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 7,889 - 7,896 arası.

Konu: Viop XXXIV

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ben de hatırlıyorum israil açılma görüntülerini, gece partileri vs .. hatta işte siz aşı bulamadınız, bak israil buldu kurtuldu" diye nispet yapmıştı leş tayfa hemen.. netice olarak, aşılar yoğun bakıma düşmeyi ve ölüm riskini ciddi olarak düşürdü, bu pozitif tarafı.. ama mRna aşıların bilinmedik yan etkileri ortaya çıkacak mı ilerdeki dönemde onu bilemiyoruz

bir de şu var- aşı dediğin bulaşmayı önler, tanım gereği böyledir.. mesela kızamık aşısı oldun, artık kızamık olmazsın yada çiçek aşısı vs bulaşmayı tam önler.. ama bu corona aşılarında böyle bi özellik yok nedense
    Burada bulaşmanın önlenmesi için Koza stratejisi dediğimiz kavram geçerli aşılama çok yüksek düzeylere çıkar ve etkili kalıcı koruyuculuk oluşursa bir süre sonra bulaşmayı da engelleyecektir. Çiçek aşısı da bu şekilde eradike etti. Eğer çiçek virüsü tekrar vakalar ile ortaya çıkarsa yine bulaşacaktır. Kızamık aşısı içinde aynı konu geçerli. Aşı konusunda maalesef yapılan kişinin aşı ile oluşturduğu bağışıklık ta önemli bir durum bazı kişilerin bağışıklık sistemi aşılama sonrası aktifleşmeyebiliyor. Ama şu konuda net olabilirim aşılama oranı %90 civarına gelirse bugüne kadar yapılan çocukluk aşıları kadar etkili bir koruyuculuk oluşacaktır.

mRNA aşıları ile ilgili de şunu söyleyebilirim çok büyük popülasyonlu sonuçlar yeterince güvenli olduğunu gösteriyor. Tabiiki de uzun dönem için 10 yıllık bir süre olmadan birşey diyemeyiz ama şuan başka bir çözüm bulunamadığı için ACİL statüsünde yapılmakta bu aşılar. Böyle salgınlarda küreselliğin ve mortalitenin çok daha az olduğu İspanyol gribinde bile çok büyük kayıplar verildi. Onun için tıp da her zaman kar zarar ilişkisine göre hareket edilir. Tedavinin getirisi riskinden çok daha fazla ise uygun görülür.

Aşı zorunlu olmamalı çünkü sağlıklı bir bireye hasta olmaması için risk oluşturmak doğru değil sonuçta evden çıkmayan biri aşı riskini almak zorunda değil. Ama aşı olmayan birinin de dolaşım ve hareket kısıtlaması yapılmalı buna da aşı olmayan birinin karşı çıkmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Malum kendini riske atmamak için aşı olmayan biri hem daha bulaştırıcı olduğu için toplumu riske atıyor hem de daha ciddi hasta olma riski taşıdığı için kanser hastası gibi yoğun bakım ihtiyacı olacak kişilerin tedavi olmalarını engelliyor. Olaya bakış açım bu şekilde.

Benimle zıt düşünenler olabilir. Tartışmaya gerek yok cevabı söylediklerime yönelik yazmazlarsa sevinirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

biraz okuyan adam hiç tıp bilmese de darwin'in doğal seçilimini bilir. aşı olayı da öyle.
    audentes Fortuna iuvat

3. Anlıyorum seni iyi niyetle yaklaşıyorsun doktorum ama bu adam sana yarın bir gün çocuk doktoru gelmiş akıl veriyor vs der bak..
    Adam yerine koyup cevap verme anlamaz.
     Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Burada bulaşmanın önlenmesi için Koza stratejisi dediğimiz kavram geçerli aşılama çok yüksek düzeylere çıkar ve etkili kalıcı koruyuculuk oluşursa bir süre sonra bulaşmayı da engelleyecektir. Çiçek aşısı da bu şekilde eradike etti. Eğer çiçek virüsü tekrar vakalar ile ortaya çıkarsa yine bulaşacaktır. Kızamık aşısı içinde aynı konu geçerli. Aşı konusunda maalesef yapılan kişinin aşı ile oluşturduğu bağışıklık ta önemli bir durum bazı kişilerin bağışıklık sistemi aşılama sonrası aktifleşmeyebiliyor. Ama şu konuda net olabilirim aşılama oranı %90 civarına gelirse bugüne kadar yapılan çocukluk aşıları kadar etkili bir koruyuculuk oluşacaktır.

mRNA aşıları ile ilgili de şunu söyleyebilirim çok büyük popülasyonlu sonuçlar yeterince güvenli olduğunu gösteriyor. Tabiiki de uzun dönem için 10 yıllık bir süre olmadan birşey diyemeyiz ama şuan başka bir çözüm bulunamadığı için ACİL statüsünde yapılmakta bu aşılar. Böyle salgınlarda küreselliğin ve mortalitenin çok daha az olduğu İspanyol gribinde bile çok büyük kayıplar verildi. Onun için tıp da her zaman kar zarar ilişkisine göre hareket edilir. Tedavinin getirisi riskinden çok daha fazla ise uygun görülür.

Aşı zorunlu olmamalı çünkü sağlıklı bir bireye hasta olmaması için risk oluşturmak doğru değil sonuçta evden çıkmayan biri aşı riskini almak zorunda değil. Ama aşı olmayan birinin de dolaşım ve hareket kısıtlaması yapılmalı buna da aşı olmayan birinin karşı çıkmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Malum kendini riske atmamak için aşı olmayan biri hem daha bulaştırıcı olduğu için toplumu riske atıyor hem de daha ciddi hasta olma riski taşıdığı için kanser hastası gibi yoğun bakım ihtiyacı olacak kişilerin tedavi olmalarını engelliyor. Olaya bakış açım bu şekilde.

Benimle zıt düşünenler olabilir. Tartışmaya gerek yok cevabı söylediklerime yönelik yazmazlarsa sevinirim.

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ben de hatırlıyorum israil açılma görüntülerini, gece partileri vs .. hatta işte siz aşı bulamadınız, bak israil buldu kurtuldu" diye nispet yapmıştı leş tayfa hemen.. netice olarak, aşılar yoğun bakıma düşmeyi ve ölüm riskini ciddi olarak düşürdü, bu pozitif tarafı.. ama mRna aşıların bilinmedik yan etkileri ortaya çıkacak mı ilerdeki dönemde onu bilemiyoruz

bir de şu var- aşı dediğin bulaşmayı önler, tanım gereği böyledir.. mesela kızamık aşısı oldun, artık kızamık olmazsın yada çiçek aşısı vs bulaşmayı tam önler.. ama bu corona aşılarında böyle bi özellik yok nedense
    Evet, Twitter da az konu olmadı o görüntüler. Borsalar coşacak diye az kullanılmadı o görüntüler. Geldiğimiz nokta şu: covid bir şekilde devam ederse kureselciler kazanır. Zengin daha zengin, fakir daha fakir olur. Borsalar da bu durumda dü-şe-mez.

Süreç basit işliyor aslında…teşvikler devam ettikçe, ülkelerin borç yükü artıyor. Bu borç eşit dağılıyor, ama faydası eşit dağılmıyor. %90 ı zenginlere, %10 u kalan %90 a gidiyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

Grip aşılarında bulaşmama diye bir şey yok. Grip virüsünde Mutasyon sürekli olduğu için aşı hafif geçirmeyi sağlıyor. Benim bilgim bu yönde.

Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarimdir, beni bağlar.
    Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarımdır, beni bağlar.

6. Bu arada elektrik faturaları geçen aya göre %100 artmış. %30 zam nasıl oluyor da faturaya 100 yansıyor bu da TÜİK becerisi gibi. Yakında TÜİK de bunların hesaplamak biçimlerini değiştirir. Vergisisiz çıplak Tedaşin sattığı elektrik birim ücretini esas alır. Gerçekte böyleyse üretim ve satışa yansıyan zam gireceğiz ardı ardına. Üç ay sonra da zaten asgari ücret zammı var.

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    doktor bey, yoğun bakım ve ölüm riskini düşürüyor aşılar, bu açık.. ama bulaşı durdurmuyor, hatta viral yükü de azaltmıyor.. öyleyse aşısızlara yönelik -aşı ol baskını nasıl değerlendirmek gerekir.. aşı olmayarak kendini ağır hastalığa ölüme açık tutması aşısızın kendi tercihi ve bu tercihin diğer aşılılara bi etkisi yok.. niye aşı baskısı yapılıyor öyleyse ?
    https://youtu.be/_QVsHJfhrlg
    Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.

8.  Alıntı Originally Posted by EMEKDAR Yazıyı Oku
    Çünkü aşı olmayanlar hastanelerdeki yoğun bakımları dolduruyor örn. Bizim hastanemizde 20Yoğun bakım yatağı covide ayrılmak zorunda kaldığı için ameliyatlar yapılamıyor. Şehir hastanesinde 1 bina tamamen covid yapılmak zorunda kaldı. Eğer aşı olanlar ağır hasta olmuyorsa bilin bakalım kimler bu yatakları dolduruyor. Eğer ameliyat olamıyorsanız eğer yakınlarınız kanser tedavisi için sıraya giriyorsa o aşı olmayanlar yüzünden. Aşı için ısrarın nedeni bu…

Sayfa 987/1004 İlkİlk ... 487887937977985986987988989997 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •