-
Amerikali yazar, blog yazari, yapimci, aktor, editor ve egitimci John Michael Green’in dogum gunu ( 24 Agustos 1977 )

“ Seni seviyorum. Seviyorum. Seni seviyorum ve dogru seyleri soylemek gibi basit zevklerden kendimi mahrum etmeye pek meyilli degilim. Seni seviyorum ve sevginin bosluga atilan bir ciglik oldugunu ve unutulmanin kacinilmazligini, herkesin olume mahkum oldugunu ve tum cabamizin toza donusecegi bir gunun gelecegini biliyorum ve gunesin elimizdeki tek dunyayi yutacagini da biliyorum ve seni seviyorum. ”

" I'm in love with you, and I'm not in the business of denying myself the simple pleasure of saying true things. I'm in love with you, and I know that love is just a shout into the void, and that oblivion is inevitable, and that we're all doomed and that there will come a day when all our labor has been returned to dust, and I know the sun will swallow the only earth we'll ever have, and I am in love with you. ”
“ Kimi zaman bir kitap okursunuz ve o kitap icinizi tuhaf bir coskunlukla doldurur ve paramparca olmus dunyanin, hayatta olan tum insanlarin o kitabi okumadan tekrar bir araya gelmeyecegini hissedersiniz. Kimi zaman da insanlara soyleyemediginiz kitaplar vardir, oyle guzel ve nadir ve sizin olan kitaplardir ki sevginizi ilan etmek ihanetmis gibi hissettirir. ” Ayni Yildizin Altinda

“ Sometimes, you read a book and it fills you with this weird evangelical zeal, and you become convinced that the shattered world will never be put back together unless and until all living humans read the book. And then there are books which you can’t tell people about, books so special and rare and yours that advertising your affection feels like a betrayal. ”
-
Rus kisa oyku- roman yazari ve gazeteci Sergey Donatovich Dovlatov’un olum yildonumu ( 24 Adustos 1990 )

“ Ozgurlugun beni ilgilendirmeyen felsefi bir dusunce oldugunu biliyordum. Cunku bizim gibi yari tutsaklara felsefe yapmak lukstur. Caninin istedigi yere gidebiliyor musun ? Iste sana ozgurluk! ” Bavul

“ I know that freedom is a philosophical concept. That doesn't interest me. After all, slaves aren't interested in philosophy. To go wherever you want – now that's freedom! ”
“ Oda berbat gorunuyordu. ‘ Burasi bana yakismaz ’demeliydim. Ama yine de entelektuel biriyim herhalde ki o siirsel sozleri soyledim: ‘ Pencereler guneye mi bakiyor ? ’ " Puskin Tepeleri

“ The room was even more disgusting. To be honest, I was at a bit of a loss. If only I could have simply said: ‘ I’m afraid this won’t work. ‘ But it appears I am genteel after all. And so I said something lyrical: ‘ The windows face south ? ’ ”
-
Ispanyol ressam Modesto Ciruelos González’in olum yildonumu ( 24 Agustos 2002 )
Seated dancer, 20th century

Still Life, 20th century
-
Turk sair Seyhan Erozcelik'in olum yildonumu ( 24 Agustos 2011 )
Gul tuttu gozlerim butun gece,
ay sularindan, gul ustune bir igne
takildi gozlerime, kivamli bir sivi
gozden akan, sanki gulkani

My eyes caught a rose the whole night
round mindnight, a needle on a rose,
to my eyes stuck, a potent liquid
is flowing from my eyes, as if roseblood
-
Fransiz roman ve deneme yazari Michel Butor’nun olum yildonumu ( 24 Agustos 2016 )

“ Her sanat eserinde ustesinden gelinmis bir intihar tesebbusu vardir. Eser, sadece digerlerine karsi direnebilmek icin degil, ayrica insanin kendisiyle arasinda 'modus vivendi' bulmasi icindir de, bu baskasi olan benle. “

“ Il y a dans toute œuvre d'art une tentation surmontée du suicide. L'œuvre est là non seulement pour permettre de résister à autrui, mais pour trouver un 'modus vivendi' avec soi. ”
Terraluna: Modus Vivendi : Latince : Yasama tarzi / Modus vivendi bulmak : Cekismeli taraflar arasinda bir anlasma saglamak.
-
Marvel Studios, Spider-Man: No Way Home'dan fragman yayinladi.
-
Jake Gyllenhaal ve Antoine Fuqua'nin yeniden bir araya geldigi The Guilty filminden ilk gorsel yayinlandi. Film, 1 Ekim'de Netflix'te yayinlanacak.

Bir 911 acil cagri merkezinde sabah saatlerinde gecen film, Jake Gyllenhaal’un canlandirdigi cagri operatoru Joe Bayler’i odak noktasina aliyor.
-
Yayinlanan ilk sezonuyla HBO'nun en dikkat cekici yapimlari arasina giren How To with John Wilson, kisa sure icerisinde yeni sezon onayi almasiyla gundeme gelmisti. How To with John Wilson 2. sezon, izleyici ile Kasim ayinda bulusacak.

John Wilson yaraticisi oldugu dizide bir yandan kendi sorunlariyla basa cikmaya calisirken, bir yandan da izleyicilere gundelik konuklarda akil veriyor. Birlikte odenen hesap nasil bolusulur, havadan sudan nasil konusulur gibi konularda kendince izleyicilerin sorularina yanit bulmaya calisiyor.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri