Artan

81,95 10 12:55
12,10 10 13:52
15,42 9.99 13:53
325,00 9.98 13:53
89,30 9.98 13:52
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 13:53
257,75 -9.96 13:53
14,49 -9.94 13:52
36,18 -8.5 13:53
14,86 -8.38 13:53
Azalan Hisseler

İşlem

4.183.210.761,24 13:53
3.818.642.177,00 13:53
3.688.719.318,00 13:53
3.444.714.613,50 13:53
3.131.527.818,12 13:53
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 10492 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Sayın finans neden öyle oldu anlatmak ister misiniz?
    Başkasına sorulan kişisel soruya cevap vermek ne kadar doğru bilmem ama,
    ben bunu şu hepimizde olan "yükseliyor, daha da yükselecek, uçacak" veya "düşüyor, daha da düşecek, sürünecek, bedava olacak" düşüncesine bağlıyorum.

İnsanız, hepimiz aynı yanılgıya düşüyoruz.
    Duran cisimle ilgilenmeyip, kaçan cisme atlayan kedi gibi, içgüdü falan mı bilmiyorum.

Ben ne zaman yükselen bir şeyin daha da yükseleceiini sanarak alsam, hep zarar etmişimdir.
    Ne zaman "bu sefer bir kumar oynayayım anasını satim" diyerek gidişatın tam tersi yönde davransam, hep kazanmışımdır.

Doğruya doğru geçen yıl ki 0.64 kredi işi fırsatmış emlak almak çok mantıklıymış,şimdi mantıklı mı karlı bir iş mi onu da gelecek yıl görürüz.Yeni imara açılmış bir bölgede hep yeni siteler yapılıyor havuzlu kaliteli evler falan.Ama evlerin iki sıkıntısı var ,birincisi arsa sahipleri bir ton daire sahibi olmuşlar,sülalece siteye yerleşmişler,hala bura bizden sorulur havasındalar ve sosyolojik olarak sıkıntılı komşuluk ilişkileri olacağı kesin,diğer sorun evlerde ilk satışlar bitmiş adam misal 600 binden evi almış tapuda 250 göstermiş aslında eve 600 ödemiş geçen yıl,şimdi 1 milyon istiyor,ama 1 milyon peşine satması şart kredili satamaz çünkü 5 yılı dolmadan satış yapacağı için kredilide satış rakamı tapuda gösterilince dünyanın vergisi çıkıyor.O nedenle o bölgeyi radarıma aldım du bakali ne olcek)))))

Aslında 600 e almışın geçen yıl ver 800 e alalım,evler güzel site güzel ,ama olmaz sn djoz un dediği gibi madem furya var sonuna kadar şeetmek şart,milletin aklı bu,olay normal olursa olmaz .

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,964
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Başkasına sorulan kişisel soruya cevap vermek ne kadar doğru bilmem ama,
    ben bunu şu hepimizde olan "yükseliyor, daha da yükselecek, uçacak" veya "düşüyor, daha da düşecek, sürünecek, bedava olacak" düşüncesine bağlıyorum.

İnsanız, hepimiz aynı yanılgıya düşüyoruz.
    Duran cisimle ilgilenmeyip, kaçan cisme atlayan kedi gibi, içgüdü falan mı bilmiyorum.

Ben ne zaman yükselen bir şeyin daha da yükseleceiini sanarak alsam, hep zarar etmişimdir.
    Ne zaman "bu sefer bir kumar oynayayım anasını satim" diyerek gidişatın tam tersi yönde davransam, hep kazanmışımdır.
    Hocam son paragrafınıza istinaden evlerde yükseliş için tren kaçtı, artık peşinden koşmayalım diye düşünebilir miyiz o zaman?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Hocam son paragrafınıza istinaden evlerde yükseliş için tren kaçtı, artık peşinden koşmayalım diye düşünebilir miyiz o zaman?
    Valla hocam dipleri ve tepeleri bilemeyeceğim için ben sizi etkilemiş olmayayım.

Ayrıca forumdaşların burada anlattığı kadarıyla bazı yerlerde fiyatlar uçmuş, fakat bizim çeliktepede ölü fiyatlara rağmen tık yok.
    Yani yükselişin başında veya sonunda olma durumu muhtemelen şehir şehir ve semt semt değişiyor.
    Bakarsınız hiç aklınıza gelmeyen bir bölgeye talep olur, millet hurraaaa oraya koşar , öteki taraftaki milyonluklar bu sefer yerinde sayar. Piyasa bir acayip oldu.

Belki hatırlarsınız, başkanlık referandumundan sonra, kalbur üstü kesimden ülkeyi terk edenler olunca, orta kesimde de İstanbuldan İzmire taşınma furyası başlamıştı.
    Anlam verememiştim. Çünkü sonuçta izmir yurtdışı değil. Akp sadece istambulu değil tüm Türkiyeyi yönetiyor.
    Ama işte saçma olmasına rağmen millet göç etmişti. Anlamak güç. Önceden kestirebilmek ise imkansız.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •