Sayfa 175/1006 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Para kolay kazanılmıyor "all in one" yapacak kadar kumarbaz değilim. O yüzden portföyün mutlaka bir kısmını döviz-altın vb tl dışı enstrümanlarda tutarım.
    Burası Türkiye yarın ne olacağı belli olmaz. Rezervlerin ne durumda olduğunu unutmadan ayaklar yere basarak yatırım yapmalı

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. Önceden derlerdi ki Avrupa’da bankaya 1000 Euro yatırıyorsun bir sene sonra 975 Euro alıyorsun. İnanmazdık bir insan niye böyle yapar derdik. Ama şimdi virtue beyi görünce inanır oldum. İnsanoğlu her şeyi yapar.

Alıntı Originally Posted by umtt Yazıyı Oku
    Virtue bey bizleri trolluyor galiba. biz de ona göre yazalım bari artık.
    virtue trollemez bence.
    Su faturası düşük gelen bir arkadaş iyi kafa buluyor sadece.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

4.  Alıntı Originally Posted by umtt Yazıyı Oku
    Önceden derlerdi ki Avrupa’da bankaya 1000 Euro yatırıyorsun bir sene sonra 975 Euro alıyorsun. İnanmazdık bir insan niye böyle yapar derdik. Ama şimdi virtue beyi görünce inanır oldum. İnsanoğlu her şeyi yapar.
    En azından Avrupalılar ne yaptıklarını alicengiz oyunları ile saklamıyorlar.

Bizdeki daha kötü. 1000 koyuyorsun, 1200 alıyorsun ama aldığın 1200'ün alım gücü geçen seneki 1000'liğin alım gücünden daha az. :D

Amerika bizden uyandı olaya şimdi onlar da bizim yaptığımızı yapıyorlar.

Ben öğrendim ki Amerika aslında büyük Türkiye.

Enflasyon 5% ama faiz 0%.

Biden faiz sebeptir enflasyon sonuçtur diye sayıklamaya başlarsa şaşırmam.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

Bizdeki daha kötü. 1000 koyuyorsun, 1200 alıyorsun ama aldığın 1200'ün alım gücü geçen seneki 1000'liğin alım gücünden daha az. :D

Kim diyor saklamiyor diye?
    GER icin söyleyeyim, almanlar her daim enflasyon alti faiz almislardir gecmiste.
    Faizler %8-%9 ken insanlar iyi faiz aldiklarini saniyorlardi ama, reel olarak daima enflasyon alti faiz vardi.
    Göze hos geliyordu sadece. Benimde geliyordu acikcasi. Akillandik ama, erken mi ayri konu.
    Insanlar genel olarak (özellikle yasli kesim) banka degistirmek istemez ve bankalarda bu olayi pasa pasa kullanir.
    Aslinda artik degil ama, 2015-2020 arasi düsük faiz olsa da, düsük enflasyondan dolayi en güzel dönemiyidi burasi icin.

6.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Kim diyor saklamiyor diye?
    GER icin söyleyeyim, almanlar her daim enflasyon alti faiz almislardir gecmiste.
    Faizler %8-%9 ken insanlar iyi faiz aldiklarini saniyorlardi ama, reel olarak daima enflasyon alti faiz vardi.
    Göze hos geliyordu sadece. Benimde geliyordu acikcasi. Akillandik ama, erken mi ayri konu.
    Insanlar genel olarak (özellikle yasli kesim) banka degistirmek istemez ve bankalarda bu olayi pasa pasa kullanir.
    Aslinda artik degil ama, 2015-2020 arasi düsük faiz olsa da, düsük enflasyondan dolayi en güzel dönemiyidi burasi icin.
    Almanya demişken, Almanlar fiziksel altına hücum etmişler.

https://www.bloomberg.com/news/artic...d-taper-threat

Almanya demişken, Almanlar fiziksel altına hücum etmişler.

https://www.bloomberg.com/news/artic...d-taper-threat
    Bu hucum 2008 krizinden beri devam ediyor.
    Dunya alamet sirket olustu fiziksel altin satan.
    Hatta bazilari otomat koydu ATM gibi disariya.
    Para ceker gibi pazar günü dahi para yatirip fiziksel altin aliyorsunuz otomattan.
    Ayrica GER'de fiziksel altini 1 yildan fazla tutarsaniz kariniz vergiye tabi degil.

aynen oyle euro dolar parıte 2 ye gıdecek.malıyet enf dıyebilirler.talep enf degıl diyebilirler.borsa zengınlerın elinde orda.

Sayfa 175/1006 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •