Sayfa 6320/7020 İlkİlk ... 53205820622062706310631863196320632163226330637064206820 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 50,553 - 50,560 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Ingiliz rock grubu Queen'in efsanevi solisti ( Farrokh Bulsara / Larry Lurex ) Freddie Mercury’nin dogum yildonumu ( 5 Eylul 1946 )

" Olmak istedigin her sey olabilirsin, sadece kendini olabilecegini dusundugun bir seye donustur. / Si può essere tutto ciò che si vuole, basta trasformarsi in tutto ciò che si pensa di poter essere. "

2. Akademi Odul adayligi bulunan, 1 Golden Globe Odullu Amerikali aktor ( Michael John Douglas ) Michael Keaton'indogum gunu ( 5 Eylul 1951 )

3. Fransa - Kanada asilli Amerikali roman yazari ve sair ( Jean-Louis Lebris de Kérouac ) Jack Kerouac, Yolda ( On The Road- Sulla Strada ) romanini Viking Press araciligiyla 5 Eylul 1957 tarihinde yayimladi.

"Basim donunceye kadar dolastim. Sanki ruyadaydim da ucurumdan yuvarlaniyordum. Icimden ah, sevdigim kiz nerede, diye gecirdim, asagidaki kucuk dunyada bakmadigim gibi bakindim etrafa. Onumde Amerika kitasinin buyuk dogal girinti cikintilari, uzaklarda bir yerlerde de havaya toz bulutu ve kahverengi duman puskurten manyak, heybetli New York. Doguda bir kahverengilik ve bir kutsallik vardi, California ise badana yapilmis gibi beyaz ve bos kafaliydi, en azindan o siralar boyle dusunuyordum."

" I spun around till I was dizzy; I thought I'd fall down as in a dream, clear off the precipice. Oh where is the girl I love ? I thought, and looked everywhere, as I had looked everywhere in the little world below. And before me was the great raw bulge and bulk of my American continent; somewhere far across, gloomy, crazy New York was throwing up its cloud of dust and brown steam. There is something brown and holy about the East; and California is white like washlines and emptyheaded -- at least that's what I thought then. "

4. Rus yazar Boris ( Leonidovich ) Pasternak'in Doktor Jivago ( Doctor Zhivago ) romani Amerika'da 5 Eylul 1958 tarihinde Pantheon Books araciligiyla yayimlandi.

" Yasami degistirmek! Ne kadar iddiali bir soz. Oysa yasami zerre kadar anlamamis olan bir insan, ancak boyle bir laf edebilir. Bunlar yasamin nasil surdugunu, kalbinin nasil carptigini hissedemeyenlerdir. Onlar yasami kendileri tarafindan islenebilecek bir ham madde olarak goruyorlar. Dusunemiyorlar ki yasam hicbir zaman bir hammadde olmamistir ve olamaz. "

" Reshaping life! People who can say that have never understood a thing about life - they have never felt its breath, its heartbeat - however much they have seen or done. They look on it as a lump of raw material that needs to be processed by them, to be ennobled by their touch. But life is never a material, a substance to be molded. "

5. Ayi Yogi ( Yogi Bear - Orso Yoghi ), ilk kez 5 Eylul 1958’de Joseph Barbera ve William Hanna’nin yarattigi Huckleberry Hound Show'da destekleyici karakter olarak Amerikan televizyonlarina cikti. ( Cok sevildigi icin, daha sonra kendi isminde animasyon filmleri yaratildi. )

6. Peter Cushing, Martita Hunt, Yvonne Monlaur’un basrollerini paylastigi Drakula'nin Gelinleri ( The Brides of Dracula ), 5 Eylul 1960 tarihinde Amerika’da vizyona girdi.

7. Italyan ressam Antonietta Raphaël Mafai’nin olum yildonumu ( 5 Eylul 1975 )

Autoritratto con violino, 1928 ( Palazzo Merulana, Roma )

Caltagirone all’alba, 1951

8. Modern sanatin onculerinden ve soyut sanatin Turkiye'deki ilk temsilcilerinden ( Halikarnas Balikcisi'nin kiz kardesi ) Fahrelnissa Zeid’in olum yildonumu ( 5 Eylul 1991 )

Sayfa 6320/7020 İlkİlk ... 53205820622062706310631863196320632163226330637064206820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •