Sayfa 722/995 İlkİlk ... 222622672712720721722723724732772822 ... SonSon
Arama sonucu : 7957 madde; 5,769 - 5,776 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. baeyle ilgili teslimatların hızlandırıldığını yazmıştım. fakat gene ilgili yazıda bae de bir üretim üssü kurulması hedeflendiği. aljasoor rabdanların bulunulan coğrafyada kendini ispatlamış olmasından ilgili coğrafyada farklı ülkelerin satın alma isteği olduğundan bahsedilmiş ve arma ve cobra için şu ifadeler yer almış gene

Söz konusu çabalar, üretim hızının normal seviyelerde tutulmasına yol açtı. “Üretim hattımızda iki amiral gemisi aracımız var, Cobra II ve Arma 8×8, hem 2021 hem de 2022 için farklı varyantlarda üretilen tam bir üretim programımız var.

2. bunun dışında şirketin arma ve tulpar araçları kazakistanda test ediliyor

3. hem ticari tarafta hem de savunma tarafında karlılığı artırabilecek yeterince adım atıldığını düşünüyorum. karlılık arttıktan sonra şuanda 10fk altında fiyatlanan bir koç şirketi illaki gelir hakettiği değerler. bugün gelmezse yarın gelir bu yıl gelmezse sonraki yıllarda gelir. fiyatın yukarı gitmemesi sonraki dönemlerde oluşabilecek yükseliş için daha fazla potansiyel sunar. bu açıdan şirket yeterki yeni işler alsın karlılığı artsın isterse 300 lirada 1 yıl sabitlesinler fiyatı ben çok umursamam. şirket son 10 yılda sadece argeye 1,3 milyardan fazla para harcamış piyasa değeri 7.6 milyar tl. kaydırılmış son 4 çeyreklik kar olmuş 850 milyon lira geçtiğimiz yılki 6 aylık karını katlamış 2 katına. çer çöp hisseleri 40-50 fk ya fiyatlıyolar da öve öve bitiremiyolar, aynı şekilde onu yapacak bunu edecek denen hisseler veya sadece bedelsiz beklentisiyle çok yüksekten fiyatlanan hisseler. olası bir düşüşte ellerinde pimi çekilmiş bombayla gezdiklerinin farkında değiller. olası bir düşüşte otokarda paranız yarıya inebilir bu her daim mümkündür fakat çok yüksek fklarda fiyatlanan ve özellikle karı artmayan büyümeyen şirketlerde kasayı sıfıra yakına çekme ihtimali yüksektir.

yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    hem ticari tarafta hem de savunma tarafında karlılığı artırabilecek yeterince adım atıldığını düşünüyorum. karlılık arttıktan sonra şuanda 10fk altında fiyatlanan bir koç şirketi illaki gelir hakettiği değerler. bugün gelmezse yarın gelir bu yıl gelmezse sonraki yıllarda gelir. fiyatın yukarı gitmemesi sonraki dönemlerde oluşabilecek yükseliş için daha fazla potansiyel sunar. bu açıdan şirket yeterki yeni işler alsın karlılığı artsın isterse 300 lirada 1 yıl sabitlesinler fiyatı ben çok umursamam. şirket son 10 yılda sadece argeye 1,3 milyardan fazla para harcamış piyasa değeri 7.6 milyar tl. kaydırılmış son 4 çeyreklik kar olmuş 850 milyon lira geçtiğimiz yılki 6 aylık karını katlamış 2 katına. çer çöp hisseleri 40-50 fk ya fiyatlıyolar da öve öve bitiremiyolar, aynı şekilde onu yapacak bunu edecek denen hisseler veya sadece bedelsiz beklentisiyle çok yüksekten fiyatlanan hisseler. olası bir düşüşte ellerinde pimi çekilmiş bombayla gezdiklerinin farkında değiller. olası bir düşüşte otokarda paranız yarıya inebilir bu her daim mümkündür fakat çok yüksek fklarda fiyatlanan ve özellikle karı artmayan büyümeyen şirketlerde kasayı sıfıra yakına çekme ihtimali yüksektir.

yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Elektrikli yaklasimlari iyi diger sirketlerden once bu ise giristiler otonom suruste de testler yapiliyor.
    Tupras larimi bir gun satarsam buna ekleme yapicam.
    Altay meselesi olmasaydi o beklettigi zamanlar da olmazdi.ordan patinaj cekti sirket ama ar ge bosa gitmez bu sirketlerde...
    Ytd

5. otokar temettü verdiği içinmi düştü diye sormuş bi arkadaş.

bu şirket 20 yıldır temettü veriyor 20 yıl önceki fiyatını bilmiyorum fakat 10 yıl önce 2011 yılında düzeltilmemiş yani temettü düşülmemiş fiyatı 14 lira. bu gün 10 yılda 14 liradan düşmüş haliyle 317 lirada kaç kat kazandırdığı ortada üstüne de temettüyüde eklerseniz daha da yükselir bu oran. temettü kötü bişey olsa 10 yılda bu kadar çıkamazdı.

insanlar temettü yatırımı yapıyor, ülkeler borsalarında temettü endeksleri belirliyorlar. temettü veren hisselerin vermeyenlere göre daha iyi performans sergilediğine dair pekçok makale araştırma var.
    peki neydi 460-260 düşüşü dersek mart 2021 den sonra 100-130 liralardan alan çoğu kişi parasını 9 ay gibi kısa sürede 3-4 e katladı illaki bu kişilerin bir kısmı spek karını belli bir yerden sonra realize edecekti. borsanın doğasında var. hep oldu ve hep olacak. şirketin ederinden değerinden farklı bir durum bu

6. şirkete ortaklığımın 7 yılı geride kaldı. ihtiyaçtan en son bir miktar 2018 şubattı sanırım satmıştım. yaklaşık 3 yıldır nerdeyse hiç satmadım. eski aldıklarımı fiyat nereye gelirse gelsin satma niyetim yok tabi ihtiyaç olmadıkça. düşsede çıksada çok önemli değil benim için. son düşüşte 285-275 ve az da olsa daha altında alımlarım oldu. son aldıklarımın bi kısmı bi süre sonra ihtiyaç duyabileceğim bir parayla olduğu için 4-5 ay sonra satmayı düşünüyorum. buraya yazan çizen okuyan herkesi şirkete ortak bir yatırımcı olarak görüyorum çünkü kendimi de öyle tanımlıyorum. yazdıklarımı bu açıdan bir borsacı değilde şirkete ortak olan birinin bakış açısı olarak değerlendirmeniz dileğiyle...

selametle....

Sayfa 722/995 İlkİlk ... 222622672712720721722723724732772822 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •