Sayfa 639/853 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,105 - 5,112 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    secbul birikimli çıktı.

İmam hatiplere ilişkin tek cümlesinden kendisini abd imamlarının bu ülkeyi geri bırakmak için şartlandırdığı sürüden biri sandım ama değil.

Olay değişti.

İmdi de bir türlü oylarını artıramayan kılıçdaroğlu nun kafa yapısında biri gibi gördüm. kılıçdaroğlu, oylarını artırabilmek için sağcıların yaptığını kopyalamaya çalışıyor. Millet türbana oy vermişse türbanı serbest bırakalım.(bırakmayalım demiyorum, o ayrı konu. Türban olayı hikaye.) Millet imam hatibi açana oy vermişse, imam hatipleri kucaklayalım. Millet din diyene oy veriyor bolca din diyelim, vb.

Efsane keçiyi azıcık tanıdı iseniz, yüzeyle uğraşmam, direk köke inerim. Her yıl Marmara denizinde müsilaj temizlemek için para harcamam, müsilajların artma sebebini bulur, o sebebi yok etmeye çalışırım. veya müsilajlar ticari bir ürünse, onu paraya dönüştürmenin yolalrını ararım, yok etmek yerine kontrollu üretirim, filan fıstık.

İmam hatiplerde yüzeydir. Ekonomik durum, işsizlik, yolsuzluk, tarikatlar, hepsi yüzeydir. Ben bunları düzeltmekle uğraşmam. Düzeltirsen başka yerden arıza verir. Yüzeyi düzenlemek için sürekli çok büyük emek ve çaba harcarsın. benim gözümde bunlar boştur.

Ülkemizin tüm kötü yönlerini bulup kökene inerseniz, altından abd, ingiltere ve israil çıkar. Bu ülkeler bizim ülkeyi bu hale getiriyorlar. Bu 3 ülkeyi yönetenlerde aynı çıkar grubu, ibrani soyu ve onların içinden çıkan siyonist denen grup.

Ülkeden bu grubu atmadan hiç bir şeyi düzeltemezsin. Boşa uğraşmış olursun.
    Örneğin, Asala yı attın, pkk geldi. pkk yı attın işid geldi, işidi atıyorsun taliban geliyor. Tüm bu terörist grupların arkasında o üç ülke var. Sopaya saldırıyorsun, sopayı tutana saldırmalısın.

İmam hatipler dahil ülke eğitim sistemini düzeltmek istiyorsan, abd, ingiltere ve israil in ülkemizdeki oyunlarını bozmalısın.
    Ülkemizdeki yolsuzlukları bitirmek istiyorsan, abd, ingiltere ve israilin ülkemizdeki oyunlarını bozmalısın.
    Ülkemizdeki gelir dağılımını düzeltip yoksulluğu bitirmek istiyorsan, abd, ingiltere ve israilin ülkemizdeki oyunlarını bozmalısın.
    Ülkemizdeki uyuşturucu kaçakçılığını, insan kaçakçılığını bitirmek istiyorsan, abd, ingiltere ve israilin ülkemizdeki oyunlarını bozmalısın.
    vb. Bu böyle gider.
    Bu 3 ülkeyi hallet, tüm çocukları eşit şekilde çok çok iyi eğit. Ondan sonra isteyen türban taksın, isteyen kara çarşaf, isteyen bikini. Serbest bırak. O an geldiğinde, türban'ın, fes'in, bikini'nin hiç bir önemi kalmadığını göreceksiniz. Şimdiden görebilenlerdenim.

Bu 3 ülke, bizim ülkeyi ele geçirirken, içimizdeki ibrani azınlığı kullandılar. Halada kullanıyorlar. İçimizdeki ibrani azınlıkta özellikle ermeni ve rum azınlığı kullandı.

Bu ülkeyi düzeltmek istiyorsan, içimizdeki ibranileri karşına alıp konuşacaksın.

Her neyse yaw. Çözüm ayrı konu.

İbranilerle uzlaşmak için dev biri olman gerekir. Atatürk veya efsane keçi olmalısın. Tabi Atatürk dönemi ile şu anki dönem ayrı çözüm gerektiriyor. Atatürk dönemi ekonomimiz ibrani elinde değildi zaten ekonomi yoktu. Sadece medya(matbaa- dergiler, gazeteler) ibranilerdeydi(israiloğulları) ve dışarıdan verilen bolca paraları vardı. Tüm liderleri satın alabilir, kalabalıkları o para ve medya ile peşlerine takabilirlerdi. Önce Atatürk'ü ülkeyi dönüştürmeye fırsat vermeden öldürdüler(BENCE), sonra o durumdan çıkacak kapasitesi olmayan İnönü'nün elinden ülkeyi çekip aldılar. Çok kolay oldu.

Şu an ülkeyi kurtarmak ise çok daha zor. Siyasi partiler ellerinde, medya ellerinde, finans ellerinde, dev şirketler ellerinde, maden, liman, ticaret hakları ellerinde, tarım alanlarımızın önemli kısmı ellerinde, tohum fabrikalarımız ellerinde ve para ile destekledikleri sunni tarikatlar sayesinde kendilerine oy verecek on milyonlarca insan yetiştirdiler.

Her neyse...

BIST gene düşmüş, biraz ona bakayım...
    Son düzenleme : alicemal; 10-09-2021 saat: 19:30.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    secbul birikimli çıktı.
    secbul zeki biri.
    Senin gibi nadir insanlardan.
    Biz bunlara outlier diyoz.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Palacana yıl başında bundan alalım:

Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ONS altında 1830 u görür ve sonraki dalgada geçer, göreceği tepede son tepe olur, tapering dolayısı ile kısa orta vade bir dahada oraları görmez demiştim. Bir dahadan kastım bu yıl.

1834 ü gördü ve geçemedi. Benim hesaba göre 1834 bu seneki en yüksek tepe. Tabi kesin diyemiyorum. FED den yeni bir açıklama gelir, tapering ertelenir veya yeni trilyonların dağıtılmasından bahsedilir, o zaman ons altında yukarda yeni seviyeler konuşulur. Yeniden değerlendirmek gerekir.

---

abd borsası BIST kapanana kadar düşmüş. BIST manipulatörleride bugün bundan istifade etmiş gibi görünüyorlar. 1475 civarında verdiklerini, geri almak için bir kaç kez korku eşliğinde silkelemeleri lağzım. Korkutma kısmını siyonist kanallar çok güzel yapıyor, silkelemede BIST manipulatörlerine kalıyor.

abd borsaları için ne demiştim, 3-4 gün süren, dalga sonu düşüşleri oluyor. Bugünde düştüler ve dördüncü gün oldu. Beşinci altıncı olurmu.? abd de ilave gelişme olmazsa olmaz. Çok kesin konuşmaya başladım, aman fazla dikkate almayın yaw. Sanki sürekli çok kazanıyorumda akıl veriyorum. Aynen gerizekâlı gibi davranıyorum yaw. Şu an şaştım kendime. bazen zekâmdan şüphe ettiğim oluyor.

fazla ciddiye almadan okuyun derim. pazartesi düşündüğüm gibi olursa abd borsası yukarı döner. Belki abd korkusuna dayandırılan BIST silkelemede biter.

Hafta benim için kötü bitti.

Bol şans.

Not: BIST manipulatörleri endeksin düzgün şekilde yükselmesine izin vermediğinden, bende bu duruma uyum sağlamalıyım. Bu sebeple oyun şeklimi biraz değiştirmeye çalışacağım. Bunu daha öncede yazmıştım ama ıoyun şeklimi değiştirememiştim. Bu sefer azimliyim.

.
    Son düzenleme : alicemal; 10-09-2021 saat: 19:44.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

5. Altın 1930 hedefi var ve kolayca bu hedefe gitmesini istemeyenler var. Belli ki büyük kumar dönüyor. Belli bir seviyeye indikten sonra bu hedefe gidebilir veya uzun süre adam çarpmaya programlı algoritmalar doğrultusunda acaip hareketlerine devam edebilir. Madem ortada böyle bir oyun dönüyor ben de karaciğere çalışıp, yorarak kazanmayı deneyeceğim. Şimdilik küçük iniş çıkışlar lehime sonuçlandı.

6. True İslam'ı umarım Talibanın,İşidin,Fetönün dininden ayrı tutuyorsunuzdur. Gerçek İslam haksızlıktan hukuksuzluktan faydalananlar için iyi olmaz. Çünkü vahşi kapitalizmin vahşi olması bu hukuksuzlar sayesinde.
    Çok az insan yüksek insani değerlere sahiptir, bu nedenle gerçek İslam öğretilse bile, "gel bak bizim tarikatın şöyle şöyle imkanları var" denince, kendini dünya malına,kibire,gücün karanlık tarafına geçecektir birçoğu.
    Yine de müsilajın dibine inip sorun çözmek en akıllıca olanı, bu nedenle gerçek İslam'ın öğretilmesi en iyi yoldur.
    Gençler eşek yüküyle ders çalıştıkları halde eğitim yetersiz diyoruz ama eğitim gerçekten yetersiz ve gençlerin taşıdıkları sadece eşek yükü. Mesela Cenova'da bizim Haydarpaşa garı kadar bir binada İslam enstitüsü kurmuşlar. Cenova'da pek müslüman yaşadığını zannetmiyorum. Ancak öyle bir tarih ve din bilgisine sahipler ki bizim dinimizi tarihimizi bizden iyi öğrenip istedikleri gibi manüple ediyorlar. İşte bu manüplasyona gelmemenin yolu Vatikanlı kadar İslam'ı, siyonist kadar siyonizmi öğrenmemiz gerekir. Bunların hepsi emek ister.
    Toplum yapımız nedeniyle bu konuda çok umutsuzum. Mesela gençleri ele geçiren fetönün yaptığını tarikatlar yaptığında, buralarda ne olup bittiğini sorgulayan yok. Taliban ne söylüyor, milletiin peşinden gittiği din adamları ne söylüyor veya fetö ne söylüyordu,tarikatlar ne söylüyor bunları sorgulayan 1 kişiye dahi rastlamadım. Sorgulayacak kişinin de fazla yaşayacağını zannetmem.

7. Sevgili forumdaşlar, bugün tatil. Başlık sahibinin bizi kurda kusa yem etmemek için sesli düşünmelerine mübtelayız ve ama başkaca konular konuşabiliriz. Şöyle ki... Aşağıdaki yazı bana bugün gönderildi. Yazıyı degerlendirmeniz rica edilir... isterseniz ve mumkun ise..... Böyle bir yazı insanlarda nasıl etki bırakır merak ediyorum. Yukarıdaki yazılarda ve başkaca yerlerde duyduğumuz "gerçek islam" meselesine bu makaleyi de ele alarak nasil görüyorsunuz?

https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar...isi-36868.html

8.  Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    Sevgili forumdaşlar, bugün tatil. Başlık sahibinin bizi kurda kusa yem etmemek için sesli düşünmelerine mübtelayız ve ama başkaca konular konuşabiliriz. Şöyle ki... Aşağıdaki yazı bana bugün gönderildi. Yazıyı degerlendirmeniz rica edilir... isterseniz ve mumkun ise..... Böyle bir yazı insanlarda nasıl etki bırakır merak ediyorum. Yukarıdaki yazılarda ve başkaca yerlerde duyduğumuz "gerçek islam" meselesine bu makaleyi de ele alarak nasil görüyorsunuz?

https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar...isi-36868.html
    Bari yazıyı buraya kopyala da sitenin tıklanma sayısını hak etmediği şekilde yükseltmeyelim.

Sayfa 639/853 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •