Sayfa 6390/7020 İlkİlk ... 53905890629063406380638863896390639163926400644064906890 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 51,113 - 51,120 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Iskoc ressam Sir David Young Cameron’in olum yildonumu ( 16 Eylul 1943 )

Firth of Lorne, November (South of Kerrera), 20th century

The Battlefields of Ypres—After, 1920

2. Ingiliz yazar, oyun ve cocuk kitaplari yazari ( Julia Catherine Shields ) Julia Donaldson’in dogum gunu ( 16 Eylul 1948 )

“ Deniz Salyangozu koca kayaya kaymis dolanmis gozleri bir denize bir rihtimdaki gemilere dalmis. ‘ Derin derin dunyaysa gep genis! Ah keske bende yelken acip gezsem cok! ’ demis minik salyangoz. ”

“ And gazed at the sea and the ships in the dock. And as she gazed she sniffed and sighed. ‘ The sea is deep and the world is wide! How I long to sail ’ Said the tiny snail. ”

3. “ Miami ucagi benim Razzore hakkindaki yazimin ciktigi gun kalkti: 16 Eylul 1948. Ayni gun ogleden sonra Cartagena'ya donecektim, birden aklima benim Cartagenali arkadaslarimin arkadaslari olan Germán Vargas ve Àlvaro Cepeda'nin yazdigi aksam gazetesi El Nacional'e ugramak geldi. Gazete kentin tarihi bolumunde, cokmek uzere olan bir binadaydi, tahta bir perdenin ayirdigi genis ve bos bir salonu vardi. Salonun dibinde genc ve sarisin bir adam, bos salonda tuslarinin sesi catapatlar gibi patlayan bir daktiloyla yazi yaziyordu. Dosemenin ayaklarimin altinda sizlanarak gicirdamasindan utanarak neredeyse parmak uclarimda yanina gittim, bana bakana kadar tahta perdenin yaninda bekledim. Profesyonel bir konusmacinin ezgili sesiyle kuru kuru, ‘ Ne var ? ’ diye sordu. ”

“El avión de Miami salió a las diez de la mañana del mismo día en que apareció mi nota sobre Razzore: el 16 de setiembre de 1948. Me disponía a regresar a Cartagena **uella misma tarde cuando se me ocurrió pasar por El Nacional, un diario vespertino donde escribían Germán Vargas y Álvaro Cepeda, los amigos de mis amigos de Cartagena. La redacción estaba en un edificio carcomido de la ciudad vieja, con un largo salón vacío dividido por una baranda de madera. Al fondo del salón, un hombre joven y rubio, en mangas de camisa, escribía en una máquina cuyas teclas estallaban como petardos en el salón desierto. Me acerqué casi en puntillas, intimidado por los crujidos lúgubres del piso, y esperé en la baranda hasta que se volvió a mirarme, y me dijo en seco, con una voz armoniosa de locutor profesional: ‘ ¿Qué pasa ? ’ “

4. Sampiyon ( The Wrestler, 2008 ) filmi ile Akademi Odul adayligi bulunan, Golden Globe ve BAFTA Odulu sahibi Amerikali aktor, senarist ve emekli boksor ( Philip Andre ) Mickey Rourke'un dogum gunu ( 16 Eylul 1952 )

5. Forbes tarafindan tarihin ticari anlamda en basarili sihirbazi secilen, Emmy Odullu Amerikali illuzyonist ( David Seth Kotkin ) David Copperfield'in dogum gunu ( 16 Eylul 1956 )

6. Amerikali glam rock metal grubu Skid Row'in eski lead gitaristi ( David Michael Sabo ) ' The Snake ' Dave Sabo'nun dogum gunu ( 16 Eylul 1964 )

7. Amerikali aktris, komedyen, yonetmen, yapimci ve yazar Amy Meredith Poehler'in dogum gunu ( 16 Eylul 1971 )

" Etrafta bekleyip, birinin seni dansa kaldirmasini bekleme. "

8. Tum zamanlarin en cok taninan sopranosu Amerika dogumlu Yunan vatandasi Maria Callas'in olum yildonumu ( 16 Eylul 1977 )

Sayfa 6390/7020 İlkİlk ... 53905890629063406380638863896390639163926400644064906890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •