Sayfa 641/853 İlkİlk ... 141541591631639640641642643651691741 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,121 - 5,128 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 günlük bir şehir değiştirmem gerekti. BIST e bakamadım. Yüklü pozisyon taşımadığımdan aldırmadım.

Nerde kalmıştık.

BIST TCMB ve abd korkusu sebebi ile yükelemiyordu, bu sebeple abd endekslerini de takibe başlamıştım. Dalga sonu düşüşünün sonuna geldiler yukarı dönmeli demiştim. Grafiğine bakıyorum, 6 gündür yükselememiş sadece bir gününü yeşil kapamış Dün yaklaşık %61 fibo dan yükselişe dönmüş.

2013 tapering grafiğine bakarsanız oradada trend aşağı dönmemiş yukarı devam etmiş. Ancak bu sefer aşırı balon var. Aynı hızla yukarı gidermi şüpheliyim. Aylar önce yataya sarması gerekir dedim, ama şu ana kadar yataya sarmadı. Son yukarı dalga yataya sarma ihtimalini güçlendirdi. Normalde güçlü bir realizasyon gerekir ancak abd deki para bolluğu düşüşü engelliyordu.

Bizde ise abd endeksleri ikinci planda, ana sorun TCMB nin şark kurnazlığı. Yabancılar maalesef bu kurnazlığa satışla karşılık verdiler.

Aynı aptalca hareketi tayyip önceki TCMB başganını dehlerken yapmıştı. USD 6 küsürden 8 küsüre çıkmış, USD yükseldiği için düşmesi gereken enflasyon yükselmeye başlamıştı.

tayyip enflasyonu düşürecem, faizler düşecek derken tam tersi olmuştu.

Dehlemeseydi, hem usd düşecekti, bu sebeple enflasyon düşecekti, sonuçtada faizler düşecekti. Ancak tayyip ve ekonomi danışmanları olan imamlar bunu görecek kapasitede değiller. "Ekonomist" imamlar Aynı şeyi yine yapıyorlar. Farklı sonuç bekliyorlar. Düşen USD düşüşü durdurdu.

Kafaları bu kadar basıyor.

Her neyse bunları yazmıştım.

Bu ayın 23ündeki TCMB kararına kadar endeksin çok yükselmesini beklemiyorum. Bu sebeple az pozisyon taşıyıp kazanç görünce kapatacağım. Tekrar açacağım filan. Bu tarza dönüyorum. Uzun vadeli yatırımcı iken kısa vadeli oyuncuya döndük, MECBUREN.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada 1465 büçlü direncini geçtikten sonra neden geri döndüğümüzde anlaşılmış oldu. Ben 1510 u göreceğiz diye bekliyordum. Ancak satış gelmişti. Neden geldiğini ben bilemezdim.

Sebep, merkez bankası başganı, bankacılarla yaptığı toplantılarda, verdiği sözden döneceğim sinyali vermiş. O sebeple yabancılar ve yerliler alışı kesmişler. Bunu ben bilemezdim. Makro açıdan takip ediyorum, detayları kaçırıyorum. Hem koskoca adamın 3den fazla kez kameralar karşısında verdiği sözden döneceği aklıma gelmedi. tayyip in adamı, aklıma gelmiş olmalıydı ama o kadarda süpermen değilim.

Defalarca verdiği söz neydi.? "TCMB faizi enflasyon üzerinde olacak."
    Enflasyon faizi geçince kıvırmaya başladı.

Bu kadarda kıvıracağını tahmin edemediğimden maalesef bu sefer düşüşe önlem almadım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün eksi kapamamıza rağmen kararsız bir gün olmuş. Geçen hafta yabancılar senet satıp devlet kağıdı almışlar. Görüntüden bir sonuca varmam zor. Tutarlı bir görüntü yok.

Tutarlı olan TCMB ye bankalar kızınca, hükümete baskı kurmak amaçlı hisse satıp USD yi yükseltiyorlar. Kırılgan(aciz) bir devlet haline geldiğimiz içinde her seferinde bankaların istediğini yapıyoruz. Hoş akp den öncede ülkemizdeki dev şirketlerin sahibi olan azınlıkların her istediği oluyordu çünki medya nın tamamı ellerindeydi. Hükümetlere baskı kurup istediklerini alıyorlardı. Sol partileri başa geçirmeyip sağ partilerle zenginleşip duruyorlardı. Ecevit den sonrada sol parti kalmadı.

TCMB kararına kadar ciddi bir yükseliş beklemiyorum demiştim. Yukarı aşağı dalgalanırız.

Yabancı satmasaydı başka sonuca varacaktım. 1465 ve üzerinde satan büyükler sattıklarını geri almak için BISTi silkeleyip milleti yıldırmaya çalışıyorlar diyecektim. Diyemiyorum. Şüphede var.

Korkunç bir 3-4 yıl geçirdik. Sürekli siyasi problemlerle boğuştuk, üzerine pandemi geldi, üzerine BIST in manipulatörlerinin silkelemeleri.

abd hisse borsası yeni dalgaya başlama hazırlığında görünüyor. Ancak bu kez görüntü biraz daha problemli. Önceki dalgalardan biraz daha fazla zorlanıyor. Sanırım karar aşamasında. Yeni yukarı dalgamı olacak, yoksa trendmi dönecek, yoksa bizim siyonistlerin saldığı korku gibi güçlü bir realizasyonmu gelecek. Bence en kötü yataya döner.

Oranın piyasa yapıcısı ekonomik verilere ters harekete izin vermiyor. Öyle bir görüntü var. Büyük oyuncular bizdeki gibi endeksi kafalarına göre indirip çıkarsaydı, abd borsalarına sağlıklı yabancı sermaye ve şirket çekemezlerdi. Bizim aracı kurum ve BIST yöneticilerinin kafası bu kadarına basmıyor. Soygundan pay almaktan memnunlar. Soydurmadan daha çok kazanacaklarının farkında değiller.

23 ündeki TCMB kararına kadar kararsız bir BIST göreceğimizi düşünüyorum.

Bol şans.

Bu arada benim topik'e site yöneticileri fazla uğramaya başladı. Dikkatli yazmaya çalışıyorum ama çok şikayet alıyor olmalıyım. kılıçdaroğlu hükümette değil, boş boş oturuyor ona rağmen onu çok ağır eleştiriyorum ama chp lilerden şikayet gelmiyor. akp 20 yıldır hükümette, en çok akp konusunda yazıyorum buda doğal 20 yıldır bizi yönetip geleceğimizi belirliyorlar. Buna rağmen akp liler çok şikayet ediyor olmalı. Buda akp seçmeni ile chp seçmeni aasında ki fark. akp li seçmen ülkede ne olup bittiğinin farkında değiller, daha gözü kapalı taraf tutuyorlar. chp liler ise her partide neler döndüğüni akp lilere göre daha çok farkında. O sebeple beni şikayet etmiyorlar, az veya çok haklı olduğumun farkındalar.
    @NeAcaipDunya

4. Yaz rehaveti bitti, piyasalara hareket geldi ve hemen kan gövdeyi götürmeye başladı. Teknik başka, temel başka, piyasa başka yöne bakıyor, kim kime dum duma takılıyorlar. 6 ay çok adam doğrayacaklar diye tahmin ediyorum. Roller coaster'a binenlerin emniyet kemerlerini sıkı bağlamasını, özellikle hem iniş hem çıkış için daima 2 senaryoya sahip olmalarını tavsiye ediyorum.

Sıfırdan ve yeniden başladığım mücadelede altının son çıkış ve sert düşüş dalgasını yakalamak nasip oldu ve 1-0 la maça başladım.
    Elimde hafif zararda olduğum bir hisseyi de satıp,yeniden alttan alarak maliyetimi %10 düşürdüm, ayrıca günlük banka shortlarıyla çerez bütçesini denkleştirdim. 8.40 maliyetli dolar longların yarısıyla 8.63'ten vedalaştım.Kafamdan geçen, dolar 8.50 altına düşerse longları geri almak,yukarı devam ederse 8.85 ten kalan longları vermek şeklinde. Bist ve altında da senaryo çift yönlü, Bist'e hiç bulaşmıyorum, altında ise 1750 den tepki çıkışına poz aldım, aşağı devam ederse zararına verip 1735 den tepki çıkışı ararım. Madem dolarımın %10 unu bozup bu işlere giriştim, gazam mübarek olsun. Yaptığım işlemleri tavsiye olarak almayın lütfen.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Yaz rehaveti bitti, piyasalara hareket geldi ve hemen kan gövdeyi götürmeye başladı.
    ...
    Yüklü dolardasın anlaşılan. tayyip doviz taşıyanların yanında, sırtınız yere gelmiyor vallahi.

Aslında doviz taşıyanlar birleşip bir bildiri yayınlasa olay olur. Bildiride tayyip erdoğana teşekkür edeceksiniz onun sayesinde iyi para kazandığınız için.

Kurumsal cehape li kaymak tabakanın 3 kuruşluk beyni olsa bunu akıl ederlerdi. Halk üzerinde 100 günlük konuşmadan daha etkili olurdu.

Yanlız bildiriyi cehape adına yayınlamayacaklar. Yoksa "cehape yüzünden doviz uçmuş kaçmış" diye akp liler yaygarayı koparır ve üste çıkarlar.
    Dinleyen kişi %80 e dahilse, en çok bağırana en kararlı bağırana inanır. Eğitimlide olsa fark etmiyor.

%80 oranımız neydi.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada herkesin haberi olsun.

Askerliğini yedek subay olarak yapanlar, emekli olduklarında bu görevden dolayı ikramiye almaya hak kazanıyormuş. 5 yılda zaman aşımı varmış.

Bu tür şeylerde devlet tam bir derebeyi gibi davranıyor.

10 binlerce belki yüzbinlerce kişi hem bu durumu öğrenmesi gerekecek hemde dilekçe verip SGK binalarında koşturacak.
    Halbuki kanun çıkar çıkmaz ilgili kişilere mesaj ve mail atılmalı. Nasıl alabilecekleri söylenmeli. Para alma işleminide işkenceye döndürürler ya. TC kimliği ve imza ile veznelerden alınmalı. e-devletde banka hesap nosu olanlarında banka hesap nosuna aktarılmalı. Zaman aşımı olmamalı. İnsanlar hak etmiş nasıl hakkı gasp edersin ha! Nasıl.?

Görüyorsunuz, beni seçerseniz her şey sizin lehinize işliyor. Ama maymun genlerinizden dolayı doğru insanı seçemiyoruz.

Dün okuduğum bir maymun deneyi var. Neden hep yanlış insanları seçiyorsunuz ben biliyorumda, bu deney çok iyi açıklıyor. Herkes anlayabilir.

Önce açıklama yapayım.
    Yanlış insanları seçme sebebiniz, tek başınıza oy vermemeniz. Oy verme işlemine milyonlarca insan ve çevrenizdeki insanlarda katılıyor.
    Oy verme hakkı bir tek sizde olsa ve ailenizle tek başınıza bir adada yaşıyor olsanız. En doğru seçimi yaparsınız. Sizin adanız ve ailenize en çok yarayacak doğru seçimi yaparsınız. Ama o adaya bir kaç aile daha koysak, en kötüyü seçersiniz.

Yeni aileler hariç kalan tüm ihtiyaçlarınız ve şartlar aynı ama seçiminiz tamamen değişir.

Buda maymun genlerinizden kaynaklanıyor. Keçi olsaydınız doğru seçimleri yapardınız.

Maymun deneyine gelince, yazması uzun yaw... konuyu anladınız. Bu deneyi bilmesemde ben zaten neden yanlış oylar verildiğini çok yıllar önce çözmüştüm. Ne kadar süperim ortada. Az önce Kiribati Cumhurbaşganı Sn. Emenike aradı ve tebrik etti. Her şeyi anlamış, deneyi yazmama gerek yokmuş, teşekkür etti. Madalya takmaya bekliyor.
    @NeAcaipDunya

7. Hocam Günaydın! Tam olarak rahatlatıcı ve yine tevazu örneği guzel bir tatil yazısı olmuş. Ilk değerlendireyim.

Kendi adıma artık kim oy istiyorsa bir kulak arkası bile kalmadı yani... Beni benden çook düşünecek, bulunduğum girdaptan kurtaracak, bataklıktan çekip çıkaracak bir kurtarıcı aramaktan vazgeçeli çok oldu. Bir başkasını kendim için yormayı istemeyecek kadar naifleştim üstelik.

Bazı şeyler kaçınılmazdır. Gerek bulunduğunuz coğrafya, gerek o coğrafyaya geliş şekliniz, gerek komşularınız ve onlarla komşu olma biçiminiz, gerek toplumunuz, toplumunuzun eğitim ıcerik, öncelik, nitelik...inanma bicim ozellikleri birçok belirleyici var.

Sonuçta maymun geni varsa fil bekleyemezsin. Değil mi?

Sahip olmak için ödediğin bedelin daha ağırını sahip olmaya devam etmek için verirsin. Surekliliğin bedeli, kirası vardır.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akresta'nın görüşlerine katılıyorum.

Konusuda açılmışken BIST e gelince.

Cuma günü ilginç bir BIST yaşadık. Yabancıların ağırlıklı olduğu bankacılık epey eksi kapadı ancak 2 büyük banka artı kapadı. garan yüksek eksi kapadı, garan tahtasının katarlıların kontrolune geçtiğini düşünüyorum. Çünki bazen genelden ciddi ayrıştığı oluyor.

Holding ve sınai dede yabancılar var ancak sınai hafif eksi, holdingler epey artı kapamış. Yerlilerin ağırlıkta olduğu diğer endeksler artı kapamış.

Sonuca gelirsem obez yabancılar satmış, yerli ise itiraz etmiş. Burada şaşırtıcı olan yerli nin alması değil yabancıların satıcı olması. Çünki sattıkları bankalar 3 F/K da ve köklü yüksek kazancı olan kalite bankalar.

Onada artık şaşırmıyoruz çünki bu kaçıncı. Devlete baskı kurmak istediklerinde böyle yapıyorlar. %19 faizi beğenmeyip kendi %1 lik faizine gidiyorlar. Tabi bu mantıklı gelmiyor o zaman yabancı görünümü altında TR de konuşlu yerli ve yabancı bankalar bu oyunu oynuyor dersek daha mantıklı oluyor.

Bu oyunu kurabilmek için en az 3-4 büyük bankanın işbirliği gerekir. Aralarında anlaşmaları gerekir. Buda suç dur ve cezası bankalar için çerez parasıdır. Bu sebeple bu suçu işlemekten çekinmezler. Zaten yakalamak isteyende yok.

Yaw nereden girsek devletin rezilliğine kadar geliyoruz, orada tıkanıyoruz. Açıklayacak, analiz edecek bir şey kalmıyor.

Sonuçda Cuma gününden longcular açısından iyi izlenim edindim. Bazılarının satışına ve USd nin bir günde çok yükselmesine rağmen hisse alanda çoktu. siyonist kanalın aylardır Korku aşılamaya çalıştığı gibi abd de ciddi satış gelirse, bizde aynı büyüklükte olmayacak izlenimi edindim.

abd endeksi S&P, Cuma günü ciddi eksi kapadı ve %61 fibo olan 4430 civarında durdu. Orası aynı zamanda 50 günlük ağırlıklı ortalama. Orayı kırmaya niyetli gibi görünüyor. Normalde kırmasını beklemiyorum. Ama grafik kırma ihtimalim var diyor. Ayrıca usd nin eur karşısında yükselmesi, EM endeksinin düşmesi, abd 10 yıllıkların yükselmeside abd borsasına satış devam edebilir diyor.

Satış devam ederse bizde ne olur. Cuma günü bişey olmadı ama bu hiç olmayacak anlamına gelmiyor. Bizdeki asıl olay TCMB ye faiz düşürmesin diye baskı kurmak. Bu sebeple abd de satış devam ederse, BIST de kırmızı olacaktır. Yerli alıcı Cuma günki gibi ne kadar direnebilir.? abd düşmese bile TCMB sebebi ile yükselmemiz zor görünüyor. Bir gün yeşil kapasak ertesi gün geri verebiliriz.

Sonuçta dün yazdığım sonuca geldik. TCMB kararının açıklanacağı 23 Eylül Perşembe gününe kadar dalgalı bir seyir izlemesini bekliyorum.

---

Ons altında son bir ayda 3 tahmin yazmıştım, 2 tanesi şimdilik tutmuş görünüyor. Fiyat 1800 altında iken 1830 görürüz dedim gördük. Sonraki dalgada 1830 üzerindeki önemli bir teknik tepeyi görürüz, o tepe bu seneki son tepe olur dedim.

1830 u geçemedik 1834 den erken satışa geçtiler ancak 1834 bu seneki son tepe olabilir. Bu tahmin şimdilik tuttu. Sebep daha önce yazdığım gibi tapering ve faiz yükseltilme ihtimali korkusu. Olurda önümüzdeki aylarda abd verileri kötüye döner, tapering ertelenirse o zaman ons altın tekrar yükselişe geçer ve 1834 tepesini geçer.

Şu an 1750 lerde. Peki çok düşermi.? Sanmıyorum, zaten mevcut dünya şartlarında fiyatı pahalı değil. Elimde altın olmadığından aşağıdaki desteklere grafikte bakmadım. Ne kadar daha düşer tahminim yok. Kalıcı olarak 1680 altına düşmesi zor görünüyor.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 641/853 İlkİlk ... 141541591631639640641642643651691741 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •