Sayfa 568/607 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578 ... SonSon
Arama sonucu : 4852 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

  1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Bazen maliyetin önemi yoktur. Panik olursun satarsın , canın sıkılır satarsın , paraya ihtiyacın olur satarsın , başka yerde bir fırsat vardır satarsın...


    Kaldı ki elinde 6-7 lira maliyetli insanlar bile vardır hala. Sonuçta 2020 martına kadar hisse 7 liralardan işlem görüyordu.


    Ama sorun satanlarda değil , sorun endeks %1 yukarıda iken neden hala tahtaya alıcı gelmiyor. Sorun burada. Yoksa ortada ahım şahım satan da yok. Tahtanın alış kısmı boş olunca 3-5 bin lot satan 5-6 kademe indiriyor tahtayı.


    Bu seviyelerden tahtaya alıcı gelmemesi enteresan. Bakalım bu komedi ne zaman bitecek.
    Emirhan abi bu hisse neden ilgisini çekmiyor hiç kimsenin?Holding ile ilgili bir haber vs birşey var mı ki.. En azından iyi kar açıklasa da temettü yüksek olsa..

    -Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.

  2. Dijitalleşmenin hayatımızın her alanına yön verdiği, daha hızlı ve akıllı çözümler aradığımız günümüzde yeni e-ticaret platformu
    PınarOnline, pratik ve avantajlı alışveriş deneyimi sunarak tüketicilerin Pınar ürünlerine ulaşmalarındaki en önemli araç oluyor.

    Pınar'ın et, süt, su ve içecek ürün gruplarından 300'e yakın ürünün yer aldığı PınarOnline'a www.pinaronline.com ve PınarOnline mobil uygulamasından kolaylıkla ulaşılabiliyor.

    Yepyeni deneyimler: Pınar Kasap, Pınar Box, Pınar Chef…

    PınarOnline, "Pınar Kasap" ile platforma özel hazırlanan taze et ve gurme lezzetleri tüketicinin beğenisine sunarken, "Pınar Box" ile pratik ve avantajlı bir alışveriş deneyimi yaşatıyor. Aynı zamanda,
    "Pınar Chef" ile birbirinden lezzetli tariflerle mutfak sırları veriyor.

    PınarOnline'dan sipariş edilen ürünler, PınarOnline'a ait özel araçlarla İstanbul'un Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar, Sarıyer, Beykoz,
    Kağıthane, Şişli, Beşiktaş, Çekmeköy, Göktürk ve Ümraniye olmak üzere
    11 ilçenin seçili bölgelerine ulaştırılırken, sınırlı ürün gruplarında tüm Türkiye'ye kargo ile teslim ediliyor. PınarOnline ürünleri, yakın zamanda Ankara ve İzmir'de de özel araçlarla tüketicilere teslim edilmeye başlanacak.

    Pınar'ın tüketici odaklı vizyonu ile ihtiyaca ve beklentiye yönelik çözümler sunduklarını belirten PınarOnline Dijital Dönüşüm ve
    E-ticaret Direktörü Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik: "Günümüzde pandeminin de etkisiyle e-ticaret faaliyetlerindeki artış çerçevesinde direkt tüketiciye ulaşan (D2C - Direct to Consumer) iş modelleri daha da önem kazandı. Artık tüketiciler, ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde ulaşmak amacıyla deneyimlemeye ve geri bildirime ağırlık vermeye başladı. Bu doğrultuda, tüketicilerimize doğrudan ulaşmak ve yeni nesil bir alışveriş deneyimi sunmak için PınarOnline'ı hayata geçirdik.
    PınarOnline sayesinde tüketicilerle direkt iletişim kurmayı, sadece burada olan yenilikçi ürünleri deneyimlemeleri ve bizleri geleceğe taşıyacak adımlarımızı tasarlamadaki katkılarını duymayı hedefliyoruz.
    İnanıyoruz ki PınarOnline, Pınar'ın dijital kanallardaki varlığını güçlendirecek ve her kanaldan tüketicilere ulaşmamızı sağlayacak. Aynı zamanda, Pınar Online'ın tüm süreçlerinde var olan sürdürülebilirlik odaklı bakış açımız sayesinde doğa dostu adımlar atıyoruz. Bu kapsamda, 2025 yılına kadar %100 elektrikli teslimat ağına sahip, güçlü ve teknolojik alt yapısıyla tüketici odaklı ve çevre dostu bir marka olmayı amaçlıyoruz" dedi.

    Filoda elektrikli araçlar da yer alacak

    48 yıldır "Sağlıklı nesiller yetiştirme" misyonundan ödün vermeyen ve tüketicisine en iyiyi sunma arzusunda olan Pınar tüm faaliyetlerinde olduğu gibi PınarOnline'ın hayata geçme sürecinde de sürdürülebilirlik yaklaşımını da ana stratejisinin merkezine koydu. Çevre dostu ambalajlardan lojistik çözümlere kadar tüm operasyonlarında çevreye duyarlı seçenekler sunan Pınar Online, 2025 yılına kadar %100 elektrikli araçlarla teslimat yapmayı hedefliyor.

    Foreks Haber Merkezi ( [email protected] )
    http://www.foreks.com
    http://twitter.com/ForeksTurkey

  3.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Emirhan abi bu hisse neden ilgisini çekmiyor hiç kimsenin?Holding ile ilgili bir haber vs birşey var mı ki.. En azından iyi kar açıklasa da temettü yüksek olsa..

    -Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.




    Hocam çünkü borsamız yatırım yeri değil kumarhane olmuş.


    Bilanço , sağlamlık , düşük rasyo , temettü kimsenin umurunda değil. Herkes bugün hangi hisse tavan olurun peşinde. Herkes kendine göre bulmuş bir telegram , twitter , sosyal medya grubu , orada ne konuşulursa onun peşinde koşuyor. Oralarda 3 kağıtçı sahtekarlar tarafından yönlendiriliyor.

    Oylum denen 5 para etmez hisse , 6-7 defter değerine çıkmış , 30-40 F/K değerine çıkmış hala tavan yapıyor , PETUN ve süt bunun onda birinde hala alan yok. Penta denen şirket 10 defter değerine çıkmış , F/K olmuş 100 son 1 ayda belki 15 tane tavan yaptı hala yapıyor. YEOTK denen şirket daha yeni halka arz oldu , halka arz olduğundan beri 15. tavanını falan yaptı.


    Şimdi adama sorarlar , bunun sahibi enayimiydi de bu şirket madem 65 lira ediyordu da şirketi 15-20 liradan halka arz etti. Bu şirketin kaç para etmesi gerektiğini sahibi bilmiyordu da piyasadakiler mi biliyor.


    Yada başka bir ihtimal , şirketin sahibi ve ortak çalıştığı spekülatörler , hisseyi beraberce yukarı çekip yukarıdan verecekler malı böylece patron da şirketi 15-20 liradan değil 60-70 liradan hatta belki daha da yukarıdan halka arz etmiş olacak.


    Komedi diz boyu hocam. Bizim milletimiz borsayı kumarhane gibi görmekten bıkmadığı sürece , çok insan para kaybeder , çok insanın ocağı söner , ve birçok firma da böyle ederinin altında kalır ama bir süreliğine. Elbet hepsi düzelir ederini bulur.

    Maalesef borsada bazı şirketler yatırımcıya iyice unutturulur ve işlem hacimleri düşürülür. Böylece mal toplamak daha da kolaylaşır. Çünkü düşük işlem hacmi ve düşen kağıttan herkes sıkılır ve satar. Satanların malı toplanır yavaş yavaş ve sonrasında da ok gibi fırlatılır hisse yukarı doğru. Mühim olan bu operasyon olduğunda hissede olmaktır. Bu da sabır işidir.


    Sağlam ve ucuz hissede olduğundan eminsen korkmayacaksın ve sabredeceksin. Formül bu. Tabi bir de patronlar biraz yatırımcı dostu olsa işimiz biraz kolay olur ama maalesef bizim patronlar da iş yok. Hisselerine , şirketlerine sahip çıkmıyorlar. Fiyat serbest piyasada şekilleniyor deyip çıkıyorlar işin içinden.


    Şu aralar millet borsaya mesafeli , son 1-2 yılda çok büyük akın oldu borsaya , çoğu para kaybedince tekrar çıktılar borsadan , bu kadar yüksek faiz ortamında borsaya giriş de azaldı. O yüzden de çoğu kağıtta işlem hacmi düşük. Biz de bunlardan biriyiz.

    Sadece büyük hisselerde ve spekülatörlerin operasyon yaptığı hisslerde işlem yüksek.

    Ne zaman aklı başında insan sayısı artarsa bizim hisseye o zaman ilgi olur. Şu borsada sermayesinin 2 katı kar edip de defter değerinin altında işlem gören çok hisse yok. Elbet bunu da görecek birileri.



  4. Hisse fiyatıyla şirketin açıkladığı kârdan daha iyi örtüşen bir parametre ben bilmiyorum, biliyorsanız ona da bakabilirim. Piyasa da benim gördüğüm kadarıyla geçmiş 10 yılda esas olarak şirketin kârına odaklanıp fiyatlamayı ona göre yapmış. Soru bence piyasanın görmediği ne var şeklinde olmamalı...

    Grafik hissenin günlük USD bazlı piyasa değeri ile, o dönem için açıklanmış son bilançonun USD bazlı yıllıklandırılmış net kârını gösteriyor. Rakamlar temettü düzeltmesiz, yani o gün piyasadaki kapanış fiyatı neyse o.

  5. Kalender biraz daha açabilir misiniz, yani şirket iyi kar açıklarsa mı ona göre değişiyor fiyatlar.. Tam anlayamadım

  6. Şirketin $ bazında en yüksek kârı 2010 yılı sonunda 27 milyon $ civarıymış, bu kârı açıkladığı dönemde piyasa değeri de 230 milyon $ ları görmüş, şu an yıllık kârı 10 milyon $ ın altında, piyasa değeri de buna paralel 80 milyon $ civarında.

    Bir hisseden beklenen, uzun dönemde şirketlerin kârlarını artırması, bunun da fiyata ve temettüye yansımasıdır. Grafik geçmişi gösteriyor, gelecekte ne olur bilinmez, ama geçtiğimiz 10 yılda bu kâr artışı gerçekleşmemiş, aksine şirketin kârı azalmış, şirketin piyasa değeri de düşmüş. Bundan sonra kâr artarsa hisse fiyatının da artması beklenir.

  7. BAE fonları yatırıma başlayacak gibi görünüyor önümüzdeki günlerde.

    Bir yetkilinin söylediği söz enteresan : " Türkiye bizim için önemli bir gıda işleme tesisine sahip " derken kimi kastediyor bilmiyorum ama Yaşar Holdingin Abu Dhabi'de süt işleme tesisi olduğu biliniyor. Ve Pınar markası Ortadoğunun en bilinir süt ve süt ürünleri markası.

    Bu yetkili kimden bahsetti bilinmez ama BAE fonlarının Türkiye'de gıda işletmesi alma ihtimali çok yüksek. Sonuçta dünyada bir gıda krizi söz konusu. Herkes gıda arzı ve güvenliğini sağlamaya çalışıyor. O yüzden gıda işletmelerinin de önemi ve değeri gittikçe artacak.


    Bir de bu artış bizim hisseye yansısa güzel olacak ama bu tür bir yatırım haberi şu an ilaç gibi olur hakikaten.



    https://www.bloomberght.com/abu-dabi...kiyede-2288388

  8. Bugünün alan satanlarını paylaşabilir misiniz

Sayfa 568/607 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •