Memed Yonca günlük graf dedim ya hemen gitmiş dersine çalışıp günlük yonca grafı çizmiş.
otur SIFIR![]()
Valla bulut abi, memedabiden ben korkuyom, tamam sen yetkili bi abeysin ama memedabi nikini mikini bi unutsa forumu neyim unutsa inan rahat edeceğim. OBO yok dedikçe kızılcığı verdiler, OBO yok teknik analiz yok dedikçe ağzımızı burnumuzu kırdılar. Mübarek bi adam bence bu memedabi, çok üstüne varmayalım![]()
Temel analz orta ve uzun vade dir..
Arkasında çalışan bir şirket vardır..Ve bazı öngörüler yapabilirsin..
Teknik analiz ise kısa vadedir..
Misal HALKB 4.40 iken hiç bir TA sana bunun 3 sene sonra 40 tl olacağını söyleyemez..
Hele bizim borsamızda 3 tane kağıdın ağırlığının yüzde 30 olduğu yerde SIRF TA viop da pek işe yaramaz..
Metamatiksel bir gerçektir bu..
1 yarar 2 yarar 3. de gümlersin..
Adam EREGL li 20 den 16 ya verir..Diğer kağıtlarda ciddi bir gevşeme olmadan 1600 den 1460 a düşersin..
Hiç beklenmedik bir anda faiz indirimleri suni krizler şunlar bunlar dersin abi ne LONG u..
Hoppp EREGL li 16 dan gerisin geri 20 ye geçer oldu mu sana yine 1600..
Suni kriz geçen sefer aldılar yine suni abi dersin..
Gerçek çıkar bu sefer..
Yine batarsın..
VIOP da sistem oturtacam diye kendini yırtmamak lazım..
VIOP arada extreem durumlarda karşıt yatırım olarak girilip çıkılması lazım gelen bir yerdir bence..
eylül sonu ekim de beklenmedik aşırı faiz indirimleri falan herkes kapkara bi tablo çizerken bu forumda hemen hemen bir ben yön yukarı diye bas bas bağırma cesaretini gösterdim..
Gördüğüm hiç bi TA cı bunu yapamadı..
Ben peki bunu TA ile mi yaptım..HAYIR...![]()
Hisse vadelilerde bugün son günmüş.
Yarın sanıyordum ARACI kurum uyardı..
Memedin plakasını aldım
tekniğini kafasına vura vura burada gösteriyorum kafa almıyor.
30-40 kademe aşağıdan yonca analizi yaptım
hala çıkmış öngörü,teknik diye birşey yok diye yazıyor.
Çağrı bazı öğrenciler geç anlar , bu kardeşimize ek ders vericem parasız.
kolay gelsin.
Bilançolar iyi bu şekil oldu bide kötü gelse ne olacaktı
Yer İmleri