Originally Posted by
TyphoonTrader
HSBC'nin elbette yerli KY müşterileri de var ama oldukça sınırlı ve hacimleri az. HSBC'nin aynı zamanda yurtdışı satış masası var. FIX üzerinden emir kabul ediyorlar ve HSBC'nin global aracılık ağındaki müşterilere hizmet ediyorlar. Fakat global saklama hizmetini Türkiye'de vermiyor. Bu nedenle HSBC'den alınanlar takas zamanı Citi'ye veya Deutche'ye virmanlanıyor. Özellikle yüksek hacimli işlemlerde hep bu masadan şüphelenmelisiniz. Yoksa tek tük alımlar elbette yerliler olabilir.
Bu arada aynısı İş Yatırım için de geçerli. Onun da Yurtdışı Satış masası var fakat nedense bu satışları İş Bankası kanalına yordum. Hissi kablel vuku diyelim, o yüzden kesin değil ama büyük ihtimalle dedim.
Evet, birz tecrübe işi bu işler...mesela ak yatırım, yerlinin hası..ama ak yatırımdan yapılan büyük ve net alımlar %90 yabancıya aittir..hatta bu açıdan bakınca ak yatırım bofa dan daha yabancıdır diyebiliriz...zaten alımların karakterinden yerli mi yabancı mı belli oluyor.
örneğin tüpraşta son bir aydaki deli yabacı alışının hemen hepsi ak yatırım üzerinden yapıldı...aynı şekilde toaso daki yabancı alışı da ak yatırım ile gelmişti.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri