Sayfa 458/1003 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,657 - 3,664 arası.

Konu: Viop XXXVI

1. 1999 yılı
    Kasım aralık ve 2000 yılı ocak ayında.
    Yaklaşık 2,5- 3 ayda
    Bizim endeks 5000 binden 20.000 bine çıktı.
    Endeks bazında 4 kat.
    Sıfır atılmamış şekli ile
    Şuan
    Henüz değiş tokuş işlemleri tam bitmedi.
    Belki şirketlerin %90 i fazla aratmayacak.
    Ama büyük şirketlerle Endeks ciddi artacak
    Tabii benim tahminimce
     Alıntı Originally Posted by Koyuncu733 Yazıyı Oku
    1989_2001 arası bizim imkb hiç yükselmiyormudu acaba. Dolares hergün çıkıyor enflasyon 70 lerde. Kara tahtalarrr.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Demek ki 99 00 çok nitelikli kadrolar mi vardı böyle mi okumak lazım?

özellikle son 10 senedir yaşanan rezillikler tarihimizin hiç bir döneminde yaşanmadı.. adamlar göz göre göre merkezin kasasını bile boşalttılar, hatta eksiye bile geçirdiler..eblekçe cevaplarla milleti kandırmaya çalıştılar..perde arkasında sürekli taviz veriyorlar.. biden'la bir resim karesine girebilmek için atmadıkları takla kalmadı..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Aynen, merak ettiğim 99 00 rallisinin altında nasıl bir beklenti ve sosyolojik durum vardı malum ben o zamanlar kısa pantolonla takılıyordum haberlere grafiklere şunlara bunlara bakıyoruz da o zaman işlem yapan sizler daha net hatırlarsınız resmi neydi o rallinin sırrı?
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    özellikle son 10 senedir yaşanan rezillikler tarihimizin hiç bir döneminde yaşanmadı.. adamlar göz göre göre merkezin kasasını bile boşalttılar, hatta eksiye bile geçirdiler..eblekçe cevaplarla milleti kandırmaya çalıştılar..perde arkasında sürekli taviz veriyorlar.. biden'la bir resim karesine girebilmek için atmadıkları takla kalmadı..

5. Borsa, krizlerle geçen 1999'u rekorlarla m tamamladı. Yılı yüzde 485 oranında artışla geçiren İMKB'de, 1999 yılında toplam 36.8 katrilyon liralık (68 milyar dolar) işlem gerçekleşti.

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), 1999 yılının son aylarında yaptığı müthiş atakla, yatırımcısının yüzünü güldürdü. İMKB 100 Endeksi, 1999 yılını yüzde 485'lik artışla tamamladı. Borsada 1999 yılı toplam işlem hacmi ise 36.8 katrilyon lira (68 milyar dolar) oldu.

https://www.google.com/amp/s/www.hur...dondu-39122417
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Aynen, merak ettiğim 99 00 rallisinin altında nasıl bir beklenti ve sosyolojik durum vardı malum ben o zamanlar kısa pantolonla takılıyordum haberlere grafiklere şunlara bunlara bakıyoruz da o zaman işlem yapan sizler daha net hatırlarsınız resmi neydi o rallinin sırrı?

tarihsel perspektif önemlidir..
    mesela ülke bu sene %5 büyüdü dediğimizde bunun bir anlamı var: ülke insanlar şirketler çalışmışlar milli geliri büyütmüşler.. cari cambazlıklar dışında reeel büyüme olduğunu kabul edelim.. mesela bu seneden önce ülkede 1000 tane okul binası varsa sen 50 tane daha yapmışsın. böyle bir şey.. eskinin üstüne koyuyorsun.. ilerliyorsun.. 20 sene gibi uzun bir sürede hayatın her alanındaki bu küçük değişiklikler toplanarak büyük bir etki değeri kazanıyor..

cumhuriyet ortalaması %5 civarı.. yani her sene ortalamada %5 büyümüş.. 20 senede %100 den fazla büyüme.. bu şu demek: 2020 den 2000'e baktığında ilerleme görürsün.. 2000'den 1980'e baktığında yine ilerlerme görürsün.. 1980 den 1960'a baktığında yine ülkede ilerleme görürsün..

ama şimdi mevcut akape denilen ilkel zihniyet 2020 yılı 2000'den daha iyi diye (daha çok yol daha çok köprü vb) dünyanın en büyük şeyini başarmış gibi zannediyor. her yılın minik katkılarının 20 yılda nasıl devasa katkılara dönüştüğünü açıklamıştık. ama onlar bunu anlayamayacak kadar acizler..hatta bu zihniyet kendileri işbaşına geldiğinde ülkede buzdolabı çamaşır makinesi bile olmadığını iddia ettiler.. bu derece zavallılar..

dikkat ederseniz 20 yıl gibi uzun süre fiziksel altyapı genellikle daha iyiye gidiyor.. iktidarın burada marifeti çok belirgin değil.. ama sosyal ve soyut konularda geriye dönüş olabiliyor.. ki şu anda bunu yaşıyoruz.. Türkiye 20 yıl önceye göre daha az özgür, daha otoriter, daha az kanun devleti..ve daha fakir..ve bunun nedeni mevcut ilkel zihniyet..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. Abi siyasetle işim yok. Tartışmak enerji kaybı. Çok kafam bozulursa - ki baya bozulmaya başladı - çoluğu çocuğu alıp çekip gideceğim çok sevdiğim ülkemden, ne yapayım yani tartışmanın hakikaten anlamı yok. Kimsenin fikri değişmiyor bu işlerde.

Benim merak ettiğim, böyle parabolik bir çıkışın psikolojisi.

Şundan dolayı merak ediyorum, temel analizci olarak çok büyük ihtimalle belirli bir yerden sonra malsız kalacağım ve çok büyük fırsatı kaçıracağım böyle bir hareket olursa. Olur demiyorum ama olursa diyorum. İşte ne olursa malı tut her gün her hisse +3 5 olmaya başlayınca mi?

Mart ayında spotta bu korumacı mantığım beni epey korumuştu piyasayi pahalı olarak değerlemiş ve haklı çıkmıştım. Tabi elimde kısmen mal vardı ama totalde düşüş işime gelmişti.

Ama mesela mart ayında aşağı değil yukarı kırsa iyice pahalı olacağı için malsiz kalacak ve arkadan bakacaktim. Bu ihtimale oynanmaz mi yoksa? Bilemedim.
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    tarihsel perspektif önemlidir..
    mesela ülke bu sene %5 büyüdü dediğimizde bunun bir anlamı var: ülke insanlar şirketler çalışmışlar milli geliri büyütmüşler.. cari cambazlıklar dışında reeel büyüme olduğunu kabul edelim.. mesela bu seneden önce ülkede 1000 tane okul binası varsa sen 50 tane daha yapmışsın. böyle bir şey.. eskinin üstüne koyuyorsun.. ilerliyorsun.. 20 sene gibi uzun bir sürede hayatın her alanındaki bu küçük değişiklikler toplanarak büyük bir etki değeri kazanıyor..

cumhuriyet ortalaması %5 civarı.. yani her sene ortalamada %5 büyümüş.. 20 senede %100 den fazla büyüme.. bu şu demek: 2020 den 2000'e baktığında ilerleme görürsün.. 2000'den 1980'e baktığında yine ilerlerme görürsün.. 1980 den 1960'a baktığında yine ülkede ilerleme görürsün..

ama şimdi mevcut akape denilen ilkel zihniyet 2020 yılı 2000'den daha iyi diye (daha çok yol daha çok köprü vb) dünyanın en büyük şeyini başarmış gibi zannediyor. her yılın minik katkılarının 20 yılda nasıl devasa katkılara dönüştüğünü açıklamıştık. ama onlar bunu anlayamayacak kadar acizler..hatta bu zihniyet kendileri işbaşına geldiğinde ülkede buzdolabı çamaşır makinesi bile olmadığını iddia ettiler.. bu derece zavallılar..

dikkat ederseniz 20 yıl gibi uzun süre fiziksel altyapı genellikle daha iyiye gidiyor.. iktidarın burada marifeti çok belirgin değil.. ama sosyal ve soyut konularda geriye dönüş olabiliyor.. ki şu anda bunu yaşıyoruz.. Türkiye 20 yıl önceye göre daha az özgür, daha otoriter, daha az kanun devleti..ve daha fakir..ve bunun nedeni mevcut ilkel zihniyet..

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Aynen, merak ettiğim 99 00 rallisinin altında nasıl bir beklenti ve sosyolojik durum vardı malum ben o zamanlar kısa pantolonla takılıyordum haberlere grafiklere şunlara bunlara bakıyoruz da o zaman işlem yapan sizler daha net hatırlarsınız resmi neydi o rallinin sırrı?

-1997 Asya ekonomik krizinde zaten borsa çok düşmüştü.
    -1996 yılı başında Avrupa Birliği ile gümrük birliği anlaşması yürürlüğe girmiş, Türkiye yapısal reformları yapınca Avrupa Birliğine gireceği ümidi piyasalara yansımıştı.
    -1999 yılında büyük marmara depremi ile oluşan büyük yıkım tüm dünyada Türkiye lehine büyük bir sempati uyandırmış ABD Başkanı Bill Clinton bizzat deprem bölgesini ziyaret ederek desteğini ifade etmişti, yunanistan ile bile aramızda sıcak dostluk rüzgârları eşmişti.
    -Deprem sonrası IMF üzerinden batılı hükümetlerin desteğiyle de o zamana kadar ki en büyük parasal kaynak aktarılmıştı.
    -Eski Dünya Bankası başkan yardımcısı Kemal Derviş uluslararası finans çevreleri tarafından tanınan ve güvenilen bir kişiydi.Derviş'in IMF ile yaptığı anlaşmanın güvencesiyle, Türkiye'ye yurt dışindan çok büyük bir portföy yatırımı oldu, orta/uzun vadede Türkiyenin Avrupa Birliğine üye olunca yerel varlıkların çok daha yüksek fiyatlarla değerlemelere sahip olacağı beklentisiyle yerliler de yabancıların alımlarına katılınca 1999-2000 rallisi oldu.

-"Bu ralli esas olarak , yoğun şekilde yabancı yatırımcıların büyük miktarda piyasaya para sokarak domine ettiği bir ralliydi ve bir ümide, beklentiye "ülke hikayesi "ne dayanıyordu.

-Şu anda ise şartlar çok farklı, ne ralli yaratacak bir "ülke hikayesi", ne de yoğun bir miktarda yabancıların para girişi var, tersine yabancı yatırımcılar arkalarına bakmadan kaçıyorlar, olduķça az sayıda yabancı kalmış durumda.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 458/1003 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •