Artan

85,80 10 15:00
236,70 9.99 15:00
157,70 9.97 15:00
67,85 9.97 15:00
25,62 9.96 15:00
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 15:00
194,30 -9.96 15:00
12,51 -9.94 15:00
78,70 -9.33 15:00
11,00 -8.26 15:00
Azalan Hisseler

İşlem

8.461.101.909,61 15:00
8.156.285.587,62 15:00
3.415.428.881,74 15:00
3.339.765.230,06 15:00
3.312.909.350,25 15:00
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8045 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Türkiye'nin turistik bir şehrine yerleştim 3 yıldır orada yaşıyorum. Cuma günü eşimle sahilde yüzmeye gittik yan şezlongta Yaşlı bir teyzeyle bizle muhabbete başladı. muhtemelen 75 li yaşlarında yani bundan sonra en fazla 10 yıl daha fazla yaşar. Kadın zır zır ağlayıp durdu yok efendim villasına kömür alacak parası yokmuş ta hayat çok pahalıymış ta 2 bin tl emekli parasıyla geçinemiyormuş ta.
    Kadına sordum teyze kiradamısın? Yok dedi. Sonra teyze bir konuşmaya başladı 5 tane yazlık villası bir tane de izmirde dairesi var. Yani toplamda dolar bazlı milyoner teyze bana kömür param yok diye zırlıyor. Bir sinirlendim eşime kalk gidelim dedim. Aslında bizim ülkenin özeti gibiydi...
    Bir tanıdığım kamuda görevliydi
    çok oldu tabi
    bir ev almış maaşının yarıdan fazlasını taksit ödüyordu
    eşi
    abi yetmiyor maaş diye zırlıyordu
    şimdi emekli oldu
    artık 2 tane evi var
    ve maaşı gene yetmiyorMUŞ.

Alıntı Originally Posted by Karaoğlan_ Yazıyı Oku
    Bir tanıdığım kamuda görevliydi
    çok oldu tabi
    bir ev almış maaşının yarıdan fazlasını taksit ödüyordu
    eşi
    abi yetmiyor maaş diye zırlıyordu
    şimdi emekli oldu
    artık 2 tane evi var
    ve maaşı gene yetmiyorMUŞ.
    Sürekli ev almak zorunda hissediyor bazı insanlar çünkü TL sürekli değer kaybediyor. TL de para tutmaktan sa ev alırım diye düşünen çok.

Haksız da değiller, hükumet yerli ve milli parayı korumak yönünde bir niyet göstermiyor. Borsa ya güvenmeyen dolar da almak istemeyen eli mahkum ev almak zorunda kalıyor.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sürekli ev almak zorunda hissediyor bazı insanlar çünkü TL sürekli değer kaybediyor. TL de para tutmaktan sa ev alırım diye düşünen çok.

Haksız da değiller, hükumet yerli ve milli parayı korumak yönünde bir niyet göstermiyor. Borsa ya güvenmeyen dolar da almak istemeyen eli mahkum ev almak zorunda kalıyor.
    O zaman geçinemiyorum diye zırlamayacaklar.

o zaman geçinemiyorum diye zırlamayacaklar.
    Geçinemiyorum diyor çünkü çalışıp betona yatırmak zorunda. TL de tutarsa hatta borsada hisse alsa bile TL eridiği için emeklerinin eriyip yok olduğunu görecek.

Ev almasa sünnetsiz gavur un parasını almak zorunda, hamd olsun.

Mesela ben oyak grubundan ciddi miktarda temettü alıyorum ama bu yıl temettü almadan dolara karşı bir miktarı eridi bile.

Son çare abd borsalarında temettü hisselerinde almaya başladım.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    geçinemiyorum diyor çünkü çalışıp betona yatırmak zorunda. Tl de tutarsa hatta borsada hisse alsa bile tl eridiği için emeklerinin eriyip yok olduğunu görecek.

Ev almasa sünnetsiz gavur un parasını almak zorunda, hamd olsun.

Mesela ben oyak grubundan ciddi miktarda temettü alıyorum ama bu yıl temettü almadan dolara karşı bir miktarı eridi bile.

Son çare abd borsalarında temettü hisselerinde almaya başladım.
    Mesele geçinememek değildi vesselam.
    Bundan sonra artık gerçekten geçinemeyecekler

mesele geçinememek değil vesselam.
    Mesele gelecek kaygısı.

Maaşı bugün yetebilir ama 30 yıl sonra TL deki kayıp maaşını eritip alım gücünü batıracak. Bu noktada 2nci 3ncü evinden gelen kira geliri rahat bir yaşlılık geçirmesine yardımcı olacak.

Hatta asgari ücret ile çalışan çocuğu ve eşine de yardım edecek. Torunlarının okul masrafını karşılayınca eline yine para kalmayacak.

Maalesef bir klasik bu. TL nin devalüe edilmesinin kaçınılmaz sonucu...

Yaşlanınca anlarsın ...

çınar ağacı değiliz kazık kakmayacağız yaw.
    Bakış açısına göre değişiyor. Böyle düşünen çok fazla insan var. Şu ana kadar haklı çıktılar. Çalışanların %40 ı asgari ücret alıyorsa ve 2016 da 2.5 TL olan dolar şu an 9.70 TL ise doğru yolda olduklarını söylememek için neden yok.

Yurtdışında ise durum farklı. Paraları değer kaybetmediği için benzer kaygılar ile emlak yatırımı yapmıyorlar. En az 10 ülke gezip hayatın tadını çıkarıyorlar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •