Sayfa 761/885 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon
Arama sonucu : 7073 madde; 6,081 - 6,088 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Vesbenin 3.çeyrek kar sonuçları açıklandı mı
    20 Ekim'de açıklandı.

2. Teşekkür ederim cevabınız için

3. Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum.Portföyüm:yüzde 6 hekts,yüzde 30 İsdmr, yüzde 5 eregl,yüzde 29 egser,yüzde 17 vesbe,yüzde 7 sasa,yüzde 6 ardyz.
    Ustaların verdiği bilgilerden çok yararlanıyorum, şimdiden teşekkürler ellerinize gözlerinize sağlık
    Herkese bol kazançlar dilerim
    Portföyüm hakkındaki yorum, eleştiri ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim, sorumluluk bana aittir

4.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum.Portföyüm:yüzde 6 hekts,yüzde 30 İsdmr, yüzde 5 eregl,yüzde 29 egser,yüzde 17 vesbe,yüzde 7 sasa,yüzde 6 ardyz.
    Ustaların verdiği bilgilerden çok yararlanıyorum, şimdiden teşekkürler ellerinize gözlerinize sağlık
    Portföyüm hakkındaki yorum, eleştiri ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim, sorumluluk bana aittir
    Vesbe ile ilgili genellikle eleştirenlerin patron korkusu var. Patron şöyle kötü, böyle fesat, peruklu vs. gibi şeylerle sürekli bir patron eleştirisi söz konusu, ama geçtiğimiz 5-10 yıla baktığımızda da yatırımcısına gerek hisse değeri olarak gerek temettü olarak baya kazandırmış. %75 sürekli ihracat yapan, %52 kapasite artışı yapacağını açıklamış bir firma vesbe. Ayrıca bildiğim kadarıyla birçok firmaya fason üretim yapıyor.

Tabi bir de VESTEL konusu var. Vestel'in çok borcu var. Vestel'in yatırımlarını eleştirenlerde var geleceği çok parlak hikayesi sağlam diyenlerde var. Vestel'in borçlarının vestel beyaz eşyaya olumsuz yansıması olur mu? bilemiyorum. Vesbe'den çekinen yatırımcıların bir kısmı da bu sebepten dolayı çekingen davranıyor olabilir, ayrıca zaman zaman patron satışları da oluyor. Bu satışlarda borç sebebiyle olabilir. Bilemiyoruz.

Vesbe'de kendime göre hatırı sayılır bir yatırımım var. Ben uzun vadede büyümemin devam edeceğini düşünüyorum. Ayrıca bedelsiz sermaye artırımından sonra piyasadaki pay sayısı arttı bunun da hissenin fiyatsal gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak amatör bir yatırımcıyım. Kendimi Vestel Beyaz Eşya'ya ortak oldum diyerek motive ediyorum. Doğru mu yapıyorum yanlış mı yapıyorum zaman gösterecek...

Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup, yatırım tavsiyesi değildir.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

5. Evet kesinlikle benim de çekincem vesbenin vestelle olan ilişkisi

6. Temettü verimi vesbe portföyünün yüzde kaçı

7.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Temettü verimi vesbe portföyünün yüzde kaçı
    Kimseyi olumlu ya da olumsuz etkilemek istemem. O sebeple paylaşmayayım.

Ancak kendime göre yüksek diyebilirim. Yani bir miktar fazla risk aldığımı söyleyebilirim.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum.Portföyüm:yüzde 6 hekts,yüzde 30 İsdmr, yüzde 5 eregl,yüzde 29 egser,yüzde 17 vesbe,yüzde 7 sasa,yüzde 6 ardyz.
    Hocam anladığım kadarıyla uzun vade / temettü yatırımı yapmaya karar vermişsin, hayrlı olsun, inşallah iyi kazanırsın. Ben usta değilim ama seçtiğin hisselerin çoğu, oranları da benzer olacak şekilde bende de var. Temettü yatırımı düşünülünce zaten alınabilecek hisseler belli, 20-30 civarı hisse var, onların arasından herkes kendi tercihini yapıyor, bence başkalarından hisse önerisi almak yerine kararı kendin vermen lazım.

Uzun vade için en önemli şey sabır. Alınan hissenin 5-10 yıl hatta daha da sonrasına yatırım yapıldığını asla unutmamak gerek. Hisse fiyatları iner çıkar, şirketten kötü haberler gelir, krizler çıkar vs, bu çalkantılı dönemlerde sabredip hissede kalabilmek zor. Zor zamanlarda moral bozmadan hissede kalmanın ve hisse almaya devam etmenin yolu da, alınmaya devam edilen hissenin fiyatı ne kadar düşük olursa bizim için o kadar avantajlı olduğunu anlamaktan geçiyor. Örn. Vesbeyi 6 TL civarından almışsak, önümüzdeki ay hisse fiyatı 7 TL olsa uzun vadeciye bir şey kazandırmaz, hisse alımına devam ediliyorsa zararı bile olur. Ama hisse 5 TL ye düşerse aynı parayla daha fazla hisse alınacağı için bizim açımızdan daha avantajlı bir durum, bu konuyu çok iyi özümsemek zor zamanları atlatmakta faydalı olacaktır.

Sayfa 761/885 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •