Sayfa 590/650 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640 ... SonSon
Arama sonucu : 5195 madde; 4,713 - 4,720 arası.

Konu: VERTU - Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. Vertu-Pamel'e benzer bir ilişki Gozde-Penta arasında da var. Orada da borsada işlem gören Penta'nın fiyatı şiştikçe, Gozde'nin karı şişiyor.
    Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı tipindeki şirketleri F/K ile değil PD/DD ile değerlendirmek daha doğru geliyor bana.
    YTD

2.  Alıntı Originally Posted by jtucker Yazıyı Oku
    Karın neredeyse tamamı fiktif, yani kağıt üzerinde.
    Bilançosu çok basit zaten, incelerseniz fark edersiniz. Özetle şöyle:
    2021 9 aylıktaki 631 milyon net karın 596 milyonu "Finansal yatırım değerleme karı".
    Bunun da çok önemli bir kısmı borsada işlem gören Pamel'den geliyor.
    Vertu dolaylı yoldan Pamel'in %40.32'sine sahip (faaliyet raporundan görebilirsiniz).
    Bu da yaklaşık 12 .44 milyon lot Pamel demek.
    Dolayısıyla Pamel'in değeri borsada 1 tl arttığında Vertu 12.44 milyon tl kar yazıyor (düşünce de tam tersi oluyor tabi).
    Pamel 31.12.2020'de 21.32 tl imiş. 3.çeyrek kapanışı 30.09.2021'de ise 48.76 tl.
    Vertu 2021 ilk 9 ayda Pamel sayesinde (48.76-21.32)x12.44 milyon=341 milyon tl kağıt üzerinde kar etmiş!

Yani Pamel'in borsa değeri şişince Vertu'nun karlılığa da kağıt üzerinde şişmiş.
    Ha bu arada Pamel'in PD/DD=24.2, son 4 dönem F/K=580! Sahip olduğu hidroelektrik santrallerin altında altın madeni de var sanırım

Bu kadar kar sonunda Vertu'nun kasadaki nakiti sadece 4 milyon tl.
    YTD
    kasada 4 milyon var gerisi önemli değil yani..600 milyon kar kağıt üzeri diyorsun..vertu bosuna borsada desene 600 milyonda olsa 1 milyarda olsa bir önemi yok sanirim senin acindan...inveo kasada hiç nakit yok neredeyse ama hisse uçtu gitti nasıl oluyor...bence biraz daha ders çalısmalısın.

3. 26..28.2...30.40...33.50...sıralı dirençler....ytd

4.  Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku
    kasada 4 milyon var gerisi önemli değil yani..600 milyon kar kağıt üzeri diyorsun..vertu bosuna borsada desene 600 milyonda olsa 1 milyarda olsa bir önemi yok sanirim senin acindan...inveo kasada hiç nakit yok neredeyse ama hisse uçtu gitti nasıl oluyor...bence biraz daha ders çalısmalısın.
    Yukarıdaki bilgiler teknik bilgilerdir.
    Hissenin düşmesi veya çıkmasının bu bilgilerle pek ilgisi olmadığını en iyi sen biliyor olmalısın.
    Tahta yapıcının pozisyonu neyi gerektiriyorsa fiyat hareketleri o yönde olur, özellikle böyle sığ tahtalarda.
    YTD

5. endeks bozmaz ise 30 tl üzerine rahat atmalı bu bilanço ile..yytd

6.  Alıntı Originally Posted by jtucker Yazıyı Oku
    Yukarıdaki bilgiler teknik bilgilerdir.
    Hissenin düşmesi veya çıkmasının bu bilgilerle pek ilgisi olmadığını en iyi sen biliyor olmalısın.
    Tahta yapıcının pozisyonu neyi gerektiriyorsa fiyat hareketleri o yönde olur, özellikle böyle sığ tahtalarda.
    YTD
    bu bilanço boş mu diyorsun ben öyle anladım..hiç söylediklerinden olumlu birşey çıkmıyor..

7.  Alıntı Originally Posted by akrep4401 Yazıyı Oku
    Şükür 2.tavanımız oldu
    Rahat olun yaslanın arkanıza kahvenizi için
    ytd deli saçmasıdır

8. Bilanço boş demedim sevgili Rex, bilançoyla ilgili bir kaç teknik tespit de bulundum.
    Bu teknik tespitleri yapmak için de bilançoyu ve faaliyet raporunu inceledim.
    Belki bu tespitlerden faydalanan olur diye de buraya yazayım istedim.
    Olumlu veya olumsuz yanlarına herkes kendisi karar verecek.

Örneğin kısa vadede olumlu bir noktayı ben söyleyeyim:
    Pamel'in borsa fiyatı 3. çeyrek sonunda 48.76 imiş. Şu anda 63.X. Eğer yıl sonu Pamel kapanışı buralarda veya daha yüksek olursa, Vertu'nun 4. çeyrek karı da iyi gelecektir
    YTD

Sayfa 590/650 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •