Sayfa 699/1002 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,585 - 5,592 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Arkadaşlar okuyup anladığım kadarıyla buradaki herkesin bende dahil düşmanımız ENFLASYON. Haklısınız ne yapıp edip bunun üzerinde bir getiri elde etmek. Fakat herkesin enflasyonu kendine göre farklıdır. Her ayın 1 'inde 2 'sinde market alışverişi yaparım ve fişi atmam. Şunu farkettim ki geçen yıl kasım ayında aldıklarımla bunun yıl aldıklarım arasında inanın ortalama %46 fark var. Demekki benim enflasyonum bu. Yani birikimim bu kadar artarsa ben fifti fiftiyim. Ee bu zamanda hangi fonla yada fonlarla bunu geçebiliriz buda muamma. Riski sevmeyen bizler bırakın yüksek riski orta risk bile almaya cesaret edemiyoruz ama. Bu saatten sonra herhalde ya herru ya merru deyip dalıcaz. Benim tematik ve diğerleri şimdilik iyi gidiyor ama,sevincimiz kursağımızda kalmaz inşaallah. Saygılar.

2. "En kötü ppf bile doğru zamanda girilmeyen riskli fondan iyidir" diye bir ata sözümüz var, hatırlatayım istedim.

Alelacele alınan kararlar çok can yakacak gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    "En kötü ppf bile doğru zamanda girilmeyen riskli fondan iyidir" diye bir ata sözümüz var, hatırlatayım istedim.

Milleti hiç bu kadar görmedim.
    Allah sonumuzu hayretsin.
    Sözünden korkmaya başladım.

4. Borsa İstanbul’da gong, 12 Kasım 2021 tarihinden itibaren hesaplanmaya başlanacak BIST Katılım Endeksleri için çaldı.

https://www.borsaistanbul.com/tr/duy...eri-icin-caldi

12.11.2021 tarihinde eşanlı olarak hesaplanmaya başlanan BIST Katılım 30, BIST Katılım 50, BIST Katılım 100, BIST Katılım Tüm ve BIST Sürdürülebilirlik Katılım Endekslerinde yer alacak payların listesi ektedir.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/977318

BİST Katılım Tüm Endeksi > XKTUM
    BİST Katılım 100 Endeksi > XK100
    BİST Katılım 50 Endeksi > XK050
    BİST Katılım 30 Endeksi > XK030
    BİST Katılım Sürdürülebilirlik Endeksi > XSRDK

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    "En kötü ppf bile doğru zamanda girilmeyen riskli fondan iyidir" diye bir ata sözümüz var, hatırlatayım istedim.

Ne önerirsiniz?

6.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    RPD ye ayırdığım miktarın %50 sine satış verdim. Emtia, borsa, döviz herseyin yukarı gittiği bir dönemde mevduatı az geçmek başarı değildir. Piyasaların durgunlaştığı dönemde mevduat üstü getiri için iyi bir tercih olabilir. Ancak şu şartlarda mevduatı az geçmek ne yazıkki enflasyona karşı bizi korumuyor. Bu dönem için anlamlı bir tercih olmadı bu fon yatırımım. Proaktif bir yönetim bekliyordum bu fon yöneticilerinden, her şeyin yukarı gittiği şu son 1 ayda, bu yükselişe katılamadı. Özet olarak, ülkede ne yazıkki birikim sahibi insanların birikimlerini koruması çok çok güçleşti. Bu durumda sayın Nida'nın yaptığı gibi daha riskli bir dağılım yapmak ancak gerçek enflasyona karşı koruyabilir. Tabi orda da terste kalınırsa işler daha kötü olur. Ancak, şu dönemde mevduat üstü getiri sağlayan fonlarda birikimimizi eritiyor.
    RPD için bir kaç sayfa geride yazmıştım. Bu fonun %1 e yakın hisse taşıdığını ve getirisinin düşük olduğunu belitmiştim. İtirazlar ile karşılaşmıştım. Gördüğüm kadarı ile fondan çıkış var. Bu durum karşısında belki portföy yapısında değişiklik yapılır mı bilemem. Ama getirisinin düşük olduğu bir gerçek. Riskli yatırımda ise fon alıp yan yatmak olmaz. Eğer altın fonu, ya da altın fonu içeren fonları almış olanlar altının teknik analizini dikkatle takip edebilseler idi belki de çok az bir zararla pozisyon kapatabilirlerdi. Bu durum hisse fonları için de geçerli. Ben şahsen borsa, altın, tahvil düşerken fon yöneticisi gereğini nasıl olsa yapar diye düşünmüyorum. Kendim yapıyorum.Bol kazançlar.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Ben de aynı şekilde düşünüyorum, dolar ve borsalardaki çıkışı belki tamamen olmasa da kaçırdık, bundan sonra alınacak riskli fonlar tehlikeli olabilir. Onun için kendi adıma şimdilik çoğunluğu az riskli fonlara, kalanı da orta riskli değişken ve dolar fonlara paylaştırdım. Büyük bir düşüş yaşanmadan en azından yerli hisse ağırlıklı fonlara girmem herhalde,

8.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    9 adet fonun guncel portfoy dagilimlari : 7 Ekim 2021

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Kub hatali olabilir.

Bol kazanclar , saygilar.
    Takip ettigim ve yatirim yaptigim bazi fonlarin guncel dagilimlari : 14 Kasim 2021

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Bol kazanclar , saygilar.

Sayfa 699/1002 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •