Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
Emeklilik sistemi maalesef hızla batıyor.
Bazıları hala eyt myt derdinde.

Kolonları kesilmiş çürük bir binaya girmek için birbiriyle kavga eden bir güruh gibiler.
Maalesef bu çürük bina bugün kendi üstlerine olmasa bile çocuklarının ve torunlarının üstüne çökecek.
Babalarının hatalarının bedelini çocukları ödeyecek.

Bilimle, matematikte bu işin içinden nasıl çıkabiliriz, çocuklarımıza çökmeyecek bir emeklilik sistemi nasıl bırakabiliriz diye düşüneceklerine.
"Önce ben geldim binanın kolonundan çıkan 1kg demir benim hakkım" diye binanın son kolonlarını da sökme derdindeler.
sanki 3.dünya savaşı çıkmış gibi milyarlarca dolara s400 alan, savaş uçağı alan sistem nasıl çürük bina oluyor anlatsana? daha doğrusu bu paraya sahip olan bir sistem sgk'yı çürük bina olarak terkederken nasıl eyt'liler suçlu oluyor? yahu para var madem bari 10 tane yangın uçağı al memlekette orman kalmadı, bir yığın itfaiye, vatandaş öldü. hadi anlat..derdin gerçekten ekonomiyse tabi..yok cahiller gibi ben aç kalırım ordumuz güçlü olsun yeter edebiyatındaysan vatandaşı eğitimsiz donanımsız bırakılmış, her hakkı devlet tarafından gaspedilmiş bir memleketin ordusu savaşta 1 ay bile dayanmaz. bina ve kolonlar örneğini güzel verdin, hükümet toplumu taşıyan bu kolonları söküp gereksiz işlerde kullanmaktan vazgeçmeli.