Sayfa 88/905 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon
Arama sonucu : 7240 madde; 697 - 704 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

Alıntı Originally Posted by mercek2 Yazıyı Oku
    evet şenleniyor sn cumhur faizi indirecem inadında devam ettikçe dolar 11 euro 12*5 a yol aldı inşallah bu inadı da yapanlar bir daha bu ülkenin başına musallat olmadan defolup kuyruklarına teneke takarak giderler yav bizim maaşlar yarı fiyatına indi her yer ateş pahası bu neyin inadıdır anlayan varmı ALLAH aşkına bu ülkeye bir kinleri nefretleri mi vardır da giderayak ülkeyi batırıp gideyim derler bunlar ülkeden de kaçarsa şaşırmam.
    Faize gelecek paradan hiçbir hayır gelmez kardeşim.
    Adamlar paradan para kazanmak için parayı sokuyorlar buraya.
    İstedikleri zaman manipule ediyorlar ülkeyi.
    Ben sahsen faizler sıfıra çekilse gercek fabrika ve uretime yonelik yaptırımlar icin para gelir.
    Gelmezse de gelmesin.
    Zaten adamların bir hayrı yok.
    Bakin faiz kalksin bu ülkede, ALLAH ın izniyle öyle bereketli bir ülke oluruz ki hayrette kalırsınız.
    Medya, faiz düşerse döviz fırlar diye sürekli algı yapıyor.
    Adamlar kurdukları düzenin bitmesini islemiyorlar.
    Belki döviz biraz daha firlar fakat sonra tıpış tıpış düşüşe geçecektir.
    Yeterki bu haram zıkkımından uzak kalınsın.
    Zaten bu kadar soygunlara ragmen ulkenin batmamasi bir mucizedir.
    Soygunlar biterse ( faiz, döviz gibi araçlarla) ülke, doviz yerine kalkinmada firlayacaktir.
    Ben borsa düşmesin, dolar kalkmasın diye faizin devamını, inancım geregi reddediyorum.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her ne olursa olsun sözüm sadece inancı olanlar içindir.
    Digerlerine her yol mübahtır zaten.
    Faiz hem dünyada, bereketsizlikle, huzursuzlukla hem de bela ve musibetlerle karşımıza çıkar.
    Ahirette ise tarifi imkansız cezalarla karşılık bulur.

O yüzden ülke nin batması pahasina, faizden kurtulmak evladır.
    Ülke olarak gücümüz yetmiyorsa şahıs olarak kurtulabiliriz.
    Herkesin yolu kendine.
    Sadece kardes tavsiyesi benimki.

3.  Alıntı Originally Posted by aslanselim Yazıyı Oku
    Her ne olursa olsun sözüm sadece inancı olanlar içindir.
    Digerlerine her yol mübahtır zaten.
    Faiz hem dünyada, bereketsizlikle, huzursuzlukla hem de bela ve musibetlerle karşımıza çıkar.
    Ahirette ise tarifi imkansız cezalarla karşılık bulur.

O yüzden ülke nin batması pahasina, faizden kurtulmak evladır.
    Ülke olarak gücümüz yetmiyorsa şahıs olarak kurtulabiliriz.
    Herkesin yolu kendine.
    Sadece kardes tavsiyesi benimki.

sn aslanselim bili kapatmıştım ama şu bence mantıksız yazılarınız için tekrar açmak zorunda kaldım hiç kimse faiz ile bir şeylerin sahibi olmak istemez başka bir yolu var da insanlık bunu bulamamışsa siz deyverin de ögrenelim şu ülke batma pahasına diyen o yobazlar gurubunun lafları bu söylemler her şeye karşıdırlar ama her türlü hırsızlıgı ahlaksızlıgı da o faize goya karşıyım diyenler ypar yani şu aralar birileri çenesini tutsa bagımsız olması gereken mb sına yetki versede bu şekilde tepetaklak yuvarlanmasak daha iyi degilmi tamam faize karşıyız da engelleyin o zaman bu eflasyonu doları euroyu da bu millet size minnet duysun böyle faize karşıyım yıkım bilmem ne demekle olmuyor dünyada başka bir ekonomi politikası mı varda bu insanlık keşfedememiş gerçekten bu kafada olanlar hangi mantıkla ülke batsada karşıyız diyebiliyor çözemedim bir çözüm yolu gösterin bu millete ve bu işin imanla dinle ilgisi de yok kendini dindar gösterip küçücük çocuklara istismarda bulunan o hokkabazları da mı görmez duymazsınız goya onlarda faize karşıdır ama uçkurları açık gezer neyse hayırlı akşamlar dilerim boş laf bu söylemleriniz.
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

4.  Alıntı Originally Posted by mercek2 Yazıyı Oku
    sn aslanselim bili kapatmıştım ama şu bence mantıksız yazılarınız için tekrar açmak zorunda kaldım hiç kimse faiz ile bir şeylerin sahibi olmak istemez başka bir yolu var da insanlık bunu bulamamışsa siz deyverin de ögrenelim şu ülke batma pahasına diyen o yobazlar gurubunun lafları bu söylemler her şeye karşıdırlar ama her türlü hırsızlıgı ahlaksızlıgı da o faize goya karşıyım diyenler ypar yani şu aralar birileri çenesini tutsa bagımsız olması gereken mb sına yetki versede bu şekilde tepetaklak yuvarlanmasak daha iyi degilmi tamam faize karşıyız da engelleyin o zaman bu eflasyonu doları euroyu da bu millet size minnet duysun böyle faize karşıyım yıkım bilmem ne demekle olmuyor dünyada başka bir ekonomi politikası mı varda bu insanlık keşfedememiş gerçekten bu kafada olanlar hangi mantıkla ülke batsada karşıyız diyebiliyor çözemedim bir çözüm yolu gösterin bu millete ve bu işin imanla dinle ilgisi de yok kendini dindar gösterip küçücük çocuklara istismarda bulunan o hokkabazları da mı görmez duymazsınız goya onlarda faize karşıdır ama uçkurları açık gezer neyse hayırlı akşamlar dilerim boş laf bu söylemleriniz.

zaten hangi Avrupa ülkesinde veya A.B.D de faiz %3-5 in üzerindeki.veya enflasyon %5 in üzerindeki.

Sayin mercek surekli yapilan hatalari şu bu diyerek soylüyorsunuz.
    Din görünümlü kisilerde gördüğünüz hataları dine mal eden ya da boyle anlaşılan yazilar yaziyorsunuz.
    Dindar adamlar hata yapmaz, günah islemez gibi konusuyorsunuz.
    Her insan peygamberker haric günaha düsme egilimi gösterirler.
    Insanlari günahindan ötürü ayıplamak yerine ona acimak daha dogrudur.
    Baskasini ayıplayan kendisi de o ayıba düşmeden ölmez.
    Ameller niyetlere göredir.
    Gunaha düşmek ile günahı günah olarak görmemek arasinda iman ile küfür arasi kadar fark vardir.
    Ben niyetimi izah ettim.
    Bundan sonra yazmayacagım.
    Hakkinizı helal edin.

6. Ekonominin duygusu veya dini yoktur. Bir tarafı düzeltirsin faizi yok edersin diğer taraftan yine açık oluşur. Çözüm hiçbir zaman söylemle olmaz olamaz. Ben faizi savunmuyorum ancak faizi sıfırlamak demek'' maaşını dolarla mı alıyorsun'' lafına benziyor. Üretmeden , çıkartmadan, işlemeden ,satmadan istediğiniz söylemi yapın istediğiniz argümana savaş açın. Her zaman kaybeden oluruz. Neyse eggub her türlü karlı ,TL satıp USD alıyor sonuçta diyerek konuyu eggub e bağlayayım.
    Yukarıda yazdıklarım tamamen kendi görüşümdür. Kimse benim görüşlerime göre karar vermesin. Herkes kendi imkanları doğrultusunda araştırıp yatırımını yapmalıdır.

7.  Alıntı Originally Posted by hürriyet Yazıyı Oku
    zaten hangi Avrupa ülkesinde veya A.B.D de faiz %3-5 in üzerindeki.veya enflasyon %5 in üzerindeki.
     Alıntı Originally Posted by aslanselim Yazıyı Oku
    Sayin mercek surekli yapilan hatalari şu bu diyerek soylüyorsunuz.
    Din görünümlü kisilerde gördüğünüz hataları dine mal eden ya da boyle anlaşılan yazilar yaziyorsunuz.
    Dindar adamlar hata yapmaz, günah islemez gibi konusuyorsunuz.
    Her insan peygamberker haric günaha düsme egilimi gösterirler.
    Insanlari günahindan ötürü ayıplamak yerine ona acimak daha dogrudur.
    Baskasini ayıplayan kendisi de o ayıba düşmeden ölmez.
    Ameller niyetlere göredir.
    Gunaha düşmek ile günahı günah olarak görmemek arasinda iman ile küfür arasi kadar fark vardir.
    Ben niyetimi izah ettim.
    Bundan sonra yazmayacagım.
    Hakkinizı helal edin.

sn hurriyet haklısınız fakat hangi ülkenin mb ları tamtakır bu kadar borçları var hangi avrupa ülkesinin yöneticileri şatafata lükse yandaşa betona gösterişe üç-beş maaşlı burakratlara bu kadar hırsızlıga arsızlıga göz yummuştur tabiki onlarda eflasyon faiz düşük olur bizde makam aracına uçaga saraya yandaşa paralar aktarılmasa inanın biraz kemerleri sıksalar bu ülke şaha kalkar ama o koltuklara oturanlar kendilerini bu ülkenin sahibi zannettikçe bu millet de takım tutar gibi partizan olursa ve ayıplarını görmezse ahanda böyle oluruz bizler halk olarak akıllanmadıkça bu tipler hep bizim sahibimizmiş gibi hisseder kendilerini bal tutan parmagını yalar lafı boş bunlar bal fıçısını sırtlayıp götürürler.
    sn aslanselim dindar adamlar demiyorum din kisvesine bürünmüş asalaklar diyorum bu yüzden gerçek inanan kul ile ALLAH arasına kişileri sokmayan gerçek müslümanlar benim her zaman takdir ettigim ve laf söylenmemesi gereken kişilerdir burada inançlar üzerinden degil ekonomi üzerinden bilgi teatisi yapıyoruz ve savurgan kişilere de bu halkın dur deme zamanı geldi de geçiyor gerisi boş laflar.
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

Sayfa 88/905 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •