Originally Posted by
TÜRKOĞLU
az önce markette başıma gelen...
ayçiçek yağı alayım dedim 4 lt lik pet...etiketi 70 tl aldım neyse kasaya geldim okuttu 77 tl...bu ne lan dedim...nasıl iş bu? bıraktım ve çıktım...
vallahi billahi olan bu...az önce yaşadım...dünkü etiket sabah daha değişmemiş yani 70 tl hatta 69,90 tl bu sabah 76,90 tl...77 tl işte...
Sabah erken saatlerde markete gitmeyin, genelde etiketleri değiştirmeyi yetiştiremiyorlar..Benim de başıma geldi, ama ben özellikle fiyatı uygun şeyleri soruyorum, değişmedi di mi diye...Ha, ben bu fiyatı gördüm, illa bundan vereceksiniz desem itiraz edemezler. Ama, Allah a şükür o kadar aç kalmadık, hatta açlıktan öleceği mi bilsem yapmam bunu...Bizim kültürümüzde zaten yok öyle bir şey, alan-satan gönlü rahat işlemi yapmalı..Araba alırken de böyle düşünürüm, 1 kg elma da.
Bir de bu tür yanlışlıklar çok olacak bu günlerde, anlayışlı olmak, oradaki çalışanı da zorda bırakmamak lazım...ben fiş kontrolü ile az para alan kasiyeri çok uyardığım olmuştur..hatta bir gün evden geri döndüm, bir sürü zahmet..2 tl az almış(ürün kodunu yanlış girmiş)..hatta kız, abi zahmet etmeseydin, ufak rakamlar için gelmene gerek yok dedi...elimde değil dedim, o papatesi yemel yapıp çocuklarıma yediremem demiştim.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri