Sayfa 6830/7020 İlkİlk ... 5830633067306780682068286829683068316832684068806930 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 54,633 - 54,640 arası.

Konu: Sanat Mozaik

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Irlandali oyun yazari George Bernard Shaw'in Kirginlar Evi ( Heartbreak House ) oyunu ilk kez 10 Kasim 1920 tarihinde New York, Garrick Theatre’da sahnelendi.

Sabahlari nasil kus gibi kalkarsin. En mutlu dusten daha mutludur uyanmak. Yasamak nasil guzelesir, nasil piril piril olur. Ilginc bir kitabim olsa da okusam demezsin, cunku butun kitaplardan ustundur yasamak."
    Evet bence de inanılmaz birşey her sabah uyanmak. Hayatın tazelenmesi. Mucizevi

Amerikali yazar ve editor Holly Black'in dogum gunu ( 10 Kasim 1971 )

Armaganlar dolandiricilik ustasi icin cok yararli seylerdir. Armaganlar bir gebe kalma duygusu, borcunu odeyip kurtulmak icin bir rahatsizlik yaratir. Cogu insan o kadar istekli olur ki kurtulmak icin fazla fazla oder. Dogaclama usuluyle verilmis bir fincan kahve bazen kisinin umurunda bile olmayan dinsel bir vaazi oturup dinlemesini saglar. Solmus birkac cicekten olusan zavalli bir hediye bile, alan kisilerin hoslanmadiklari bir yere yardim yapmalarini saglar. Hediyeler oyle buyuk bir yuktur ki hediyenin kendini atmak bile yarattigi borcu kapatmaya yetmez. Kahveden nefret etseniz ya da cicek istemeseniz bile bir kere aldiniz mi geriye de bir seyler vermek istersiniz. En onemlisi o gebelikten kurtulmak istersiniz.
    Hediye vermeyi seven fakat almaktan hoşlanmayan insanlar için geçerli bu Neden böyle ki? Birilerinin seni mutlu etme hakkını elinden almak gibi bişey. Yapmamak lazım.

Amerikali komedyen, aktor, yazar Jonathan Harshman Winters'in dogum yildonumu ( 11 Kasim 1925 )

Basariyi bekleyemedim. Bu yuzden onsuz ilerledim.
    Bu çok tatlı

Panama dogumlu Meksikali yazar Carlos Fuentes’in ( Macías ) dogum yildonumu ( 11 Kasim 1928 )
    Eger yenilgi oksuzse ve utkunun yuz babasi varsa, yalanin da bircok cocugu vardir. Buna karsin dogrunun soyunu surdurecek kimsesi yoktur. Dogru yalnizdir, bekardir. Kisiler bu yuzden yalani yeglerler. Yalan baskalariyla iletisim kurmamiza, keyiflenmemize yarar, bizi suca ve sevince ortak eder. Oteki yanda, dogrular bizi insanlardan uzaklastirir, bizi kusku ve kiskancliklarla cevrili adaciklara donusturur. Bu yuzden yalanlarla dolu oyunlar oynariz. Dogrularin neden oldugu yalnizliklardan kurtulmak icin. " Laura Díaz'li Yillar
    Hayır bi kere asıl yalanlar neden olur yalnızlıklara

6764.

Teşekkürler

6.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Çayımı ve çikolatalı gofretimi aldıp geldim yine saklı cennetime

Tatlı yiyelim tatlı düşünelim
    Sevgili Dore,

Hos geldiniz

Paylasimlariniz, katkilariniz icin cok tesekkur eder, saygilar sunarim.

Sevgiler

7. 24 Kasim Ogretmenler Gunu

" Milletleri kurtaranlar yalniz ve ancak ogretmenlerdir. / Gli insegnanti sono le uniche persone che salvano le nazioni. "

“ Egitim kovayi doldurmak degil, atesi yakmaktir! / Educare non è riempire un secchio, ma accendere un fuoco. ”

" Ogretmenlerin toplumun en sorumlu ve onemli uyeleri olduguna inaniyorum cunku mesleki cabalari dunyanin kaderini etkiliyor. / Gli insegnanti, credo, sono i membri più responsabili e importanti della società perché i loro sforzi professionali influenzano il destino della terra. "

8. Romali satirik sair ( Aulo Persio Flacco - Aulus Persius Flaccus ) Persius'un olum yildonumu ( M.S 24 Kasim 62 )

" Kopek de ceker koparir zincirlerini, kacar o da uzaklara ama halkalarini boynunda tasiyarak. / Somigli al cane che ha strappato la catena, ma pur fuggendo ne porta con sé un lungo pezzo. / A dog may firuggle till he breaks his chain, but then runs away with a long piece of it hanging to him at his neck. "

" Kimse kendi icine inmeye calismaz. / Nessuno cerca di scendere in sé. "

" Bir digeri senin bildigini bilmedikce, o bildigin ne ise yarar ? / Val zero il tuo saper, se non lo sanno gli altri che tu sai ? / Val zero il tuo saper, se non lo sanno gli altri che tu sai ? "

Sayfa 6830/7020 İlkİlk ... 5830633067306780682068286829683068316832684068806930 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •