Arz talep kanununa göre talep olursa bir malın değeri artar,olmazsa düşer.Ne zamanki satıcılar sıkışıp nakte dönmek zorunda kalır o zaman düşer.3 harfli inşaat şirketleri batık,bunların elindeki evler aslında bankaların ,bankaların normalde bunları haczedip piyasaya satıp kredi alacaklarını tahsil etmesi lazım,bu da piyasada arz fazlası doğurur.Binlerce evden bahsediyorum.Ama hükümet bu zombi şirketlerin kredilerini yüzdüreceksiniz diye bankalara emir veriyor bu krediler batmıyor,şirket hala yaşıyormuş gibi davranıyor falan.Bankalarımız sağlam denip duruyor,yahu bankadan satılık evlere dükkanlara bakın ,binlerce mal bankanın elinde satılmadan bekliyor.Devlet bu malları ekspertiz değeri üzerinden bankanın aktifinde göstermesine izin veriyor,bankada sermaye varmış gibi oluyor .Emlak işi şu an spek hissesi gibi.Elbet tavanda da alım satım olur,ama tüm hisseleri o fiyatdan satabilirmisin,fiyat o mudur bence değildir.Şu anda bu fiyatlarla değil tüm türkiyeyi sadece istanbulda kadıköyde satılık evleri alabilecek nakit yoktur.
Eskiden banka elindeki gayrımenkulu 3 yıl içinde elden çıkarmak zorunda idi,şimdi bu süre benim bildiğim sonsuz.Yahu bizim bankalar en büyük emlak alım satım şirketinden daha büyük portföye sahip.Böyle bir sistem olur mu,yürür mü.
Tekraren söylüyorum bu ara ne olursa olsun projeden ev almayın.Şirketin adı ne olursa olsun,toki güvencesi bile olsa şu anda teslimatda sıkıntılar yaşarsınız.
Ha konut fiyatları düşer derken elbet kasıt nominal rakamlar değil.Şu anda nominal olarak değeri düşecek tek şey belki altın gümüş olabilir.O piyasadaki çakallar dünyanın en büyükleri))))))
Geleceğe dair umutlarım iyice azalıyor,biri markette kasiyer olan diğeri yaşlı bir amcaya bağıran iki güzide vatandaşımız aynı şeyi söylüyordu;sokaklar araba dolu,fakir yok,şükür etmeyi bilmek lazım,kasiyere ben yüklenince;abi 4 sene evvel sen demiştin üretmediğimiz zenginliği yaşıyoruz diye bende onu söylüyorum diye geri vites yaptı,öbür güzide vatandaşın bağrıştığı amca yanımıza gelip ben sadece babasının hatırını sormuştum dedi...![]()
Elektronik marketleri gezdim, durum kel, bu fiyatlar da Kara Cuma fiyatıymış, yine zam gelecekmiş, çoğu ürün de yok, S7 ve S6 Lite tablet baktık mesela, bu teşhiri alayım diyorsun, abi o demo satılık değil, abi o apple'ın kendisinin biz satamıyoruz cart curt..İpad mini 7200 TL, Macbook 25-35.000 TL, ipad 8 5300 gibi...
Yer İmleri