Arama sonucu : 10492 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 2

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by nesta17 Yazýyý Oku
    Kesinlikle katýlýyorum. Beykoz’un gözde sitelerinden birinde olan deniz manzaralý 3+1 140m2 ev için 18 kasým itibari ile 287 bin USD istenirken, bugün itibari ile 260 bin USD isteniyor.
    15 gün içerisinde 30 bin USD kayýp.
    Dairenin 2013 satýþ fiyatý 500 bin dolardý.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Yalnýz sizin bu günkü fiyat zannettiðiniz rakam 23 kasýmda girilmiþ.
    O günden bu güne kurda % 10 artýþ var.
    Þu yaþadýðýmýz günlerde ilan sahibine telefon açmadan güncel fiyatýn kaç olduðunu bilemezsiniz.

2013 Fiyatý ise konuyla çok alakasýz.
    "Dolar cinsi varlýk" olan altýnýn da 2013'teki dolar fiyatýyla bu günkü dolar fiyatý arasýnda uçurum var.
    Dolar cinsi varlýk, ama ons fiyatý ikiye katlanabiliyor veya yarýya düþebiliyor.

Ekonominin coþtuðu dönemle battýðý dönemi kýyaslamak, bir tarlaya aralýk ayýnda gidip "buralar temmuz ayýnda çok kuraktý, þimdi bol yaðmur alan sulak bir tarlaya dönüþtü" demeye benzer.
    Oysa ki tarlanýn sulaklýðýnda deðiþim olup olmadýðýný anlamak için karþýlaþtýrma ya temmuzdan temmuza, ya da aralýktan aralýða yapýlmalýydý. (Ve tabi ki çok daha uzun vadeyi kapsamalýydý)
    Ev örneðinde de krizden krize veya zirvden zirveye bakmak lazým. Ve minimum 20-30 yýl.

Ben hep 2001 krizinde 7 BÝN DOLAR'a aldýðýmýz evi örnek veriyorum. Forum artýk býkmýþtýr hep ayný hikayeyi dinlemekten.
    Ama malesef insanlar ýsarla tepeyle dibi kýyaslamaya devam ediyor.
    O 7 bin dolarlýk ev 2013 yýlýnda 50 bin dolara rahat giderdi. Bugün 20-25 bin dolara gider.
    2013'ü baþlangýç noktasý kabul eden kiþi, asýl görmesi gereken tablonun tam tersini görür ve emlaðýn hep kaybettirdiðine inanýr. (Yýllarca alýnan kirayý zaten hiç hesaba katmazlar)

Zirveyi baþlangýç alýp diple kýyaslamak, papaz krizini baþlangýç alýp ertesi yýl "dolar kaybettiriyor bakýn gördünüz iþte" demeye benzer.
    Dolar topiðinde bunu diyenlere kýzan birçok kiþinin, gelip emlak topiðinde aynýsýný yaptýðýna sýk sýk þahit oldum.
    Son düzenleme : djoz; 01-12-2021 saat: 19:47.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •