Sayfa 876/1002 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,001 - 7,008 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Aman doviz insin yahu, tuvalet kagidi olmus 130 tl
    aycicek 100 zeytin 40-45
    kutu sut olmus 13tl yahu
    Dolar 8 liraya insin o fiyatlar gene orada kalacak artık.
    Yapışkan fiyat deniyor buna.

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Aman doviz insin yahu, tuvalet kagidi olmus 130 tl
    aycicek 100 zeytin 40-45
    kutu sut olmus 13tl yahu
    aynen haklısın da hec amaçlı sırf eriyen liradan korunmak için parayı döviz bazlı fona gömen insan çok burda. ben bu taktiği mantıklı bulmuyorum. hec için günlük al sata müsait komisyonu uygun olan viop çok daha iyi iş görüyor. 1000usd'lik tek kontrat için hesabında 2000 lira olması yeterli. kalan paranı lira varlıklarda değerlendir.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Dolar 8 liraya insin o fiyatlar gene orada kalacak artık.
    Yapışkan fiyat deniyor buna.
    Mesela süte üretici tarafında dün %50 zam geldi. Sütçüler aylardır bağırıp duruyor, zararına üretim yapıyoruz, ineklerimizi kesiyoruz, bu işi bırakıyoruz, zam istiyoruz diye. Dolar düşse de geri alınamaz çünkü bu zamların çoğu, aylardır bastırılan ÜFE'nin artık kabına sığmayıp TÜFE'ye yansıması. Doların bu seferki yükselişinin ceremesini üç dört ay sonra görmeye başlayacağız sanırım.

4. ----
    dolardaki artışla tarımdaki girdi maliyetleri katlanıyor. bir ay önce kilosu 4,45 tl olan buğdayın üretim maliyeti 5,8 tl’ye çıktı. ziraat mühendisi faik toy, “bu maliyetlerle gelecek yıl 5-6 tl’nin altına ekmek üretmek mümkün olmayacak†dedi.---- (alıntı)

https://www.krttv.com.tr/gundem/zira...k-h102913.html

5. Kara haberlere devam:

https://www.memurlar.net/haber/10044...buyuk-zam.html (umarım asparagas haberdir).

Küfür yemeden kaçayım ben

6. Ija +0.8 gozukuyor umarim yanlistir ija bey.

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    aynen haklısın da hec amaçlı sırf eriyen liradan korunmak için parayı döviz bazlı fona gömen insan çok burda. ben bu taktiği mantıklı bulmuyorum. hec için günlük al sata müsait komisyonu uygun olan viop çok daha iyi iş görüyor. 1000usd'lik tek kontrat için hesabında 2000 lira olması yeterli. kalan paranı lira varlıklarda değerlendir.
    şu viop hesabını bir türlü açamadım uzun zamandır aklımda ama anladığım kadarıyla sadece al sat amaçlı, uzun vade biriktirmeye uygun değil, bir de taşıma maliyeti ve kaldıraç olayı varmış yani riski yüksek bir ortam, düşüş oldukça alayım ortalamayı düşüreyim gibi imkan da olmuyor herhalde, eurobond, viop ve forex işini denemeden bir türlü anlayamayacağım bu gidişle.
    Son düzenleme : ersunan; 08-12-2021 saat: 07:44.

8.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Kara haberlere devam:

https://www.memurlar.net/haber/10044...buyuk-zam.html (umarım asparagas haberdir).

Küfür yemeden kaçayım ben
    Bu zam haberine şaşırmadım, ama Passat al satcilari daha çok sevinecek ona üzüldüm

Sayfa 876/1002 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886926976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •