Originally Posted by
Desperado
Vadelisi olan kağıtlar içinde, yani xu030 hisseleri diyelim kabaca... önümüzdeki 3-6 ayda ENDEX ÜZERİ GETİRİ beklediğiniz kağıtlar nelerdir? şu anki fiyattan alınacak...
Ama hissenin illa artması gerekmiyor yani, bugün endeks düşmeye başlasa endeksten az düşmesi de olur; endeks çıkarken endeksten fazla artması da... diğer yandan; hissenin artması yetmez, piyasayı yenmesi lazım... 3 ayda o hisse %10 gitmiş ama xu030 %15; faydası yok zararı var...
Merak ediyorum çok kişi yazarsa ortak hisseler ne olacak...

Originally Posted by
mazlum_trader
Hocam haklısın da zaten bu dolar kuru ile bilançolar sağlam ptlamayacak mı? Şu anda garanti hissssi 100 tl olsa ne olur ? Enflasyonu ve doları tutamadıktan sonra 2 hafta önce 95 tl ye 5kilo teneke zeytin yağı aldım. Şimdi 130tl
100.000 tl mi bu hisselere ytırsam şimdi 150.000 olsa alım gücümü ne kadar korumuş olcam..
Herşeye %50 zam gelirken maaşlara %50 gelecek mi?
Çok ciddi bir sarmal yaşıyor memleket
Ben de onu diyorum zaten. İçeriye çalışan şirketler nedeniyle endeksin dolar bazında 170 centi bu yükselişte görmesi endeksi pahalı hale getirir diye düşünüyorum. Yükseliş buraya kadar demek de çok iddiali. Artık yeni oyun, 170 pahalı, 150 altı ucuz gibi sanki.
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Yer İmleri