Artan

12,76 10 18:10
33,02 9.99 18:10
23,12 9.99 18:10
141,00 9.98 18:10
46,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

17,19 -10 18:10
36,18 -10 18:10
272,25 -10 18:10
12,16 -9.99 18:10
74,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.805.446.028,00 18:10
14.223.544.334,65 18:10
14.085.110.567,02 18:10
9.446.543.575,46 18:10
9.349.972.073,95 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop XXXVII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    teorik fiyat vadeli farkı +4.000 puana çıktı...acaip yav...çok acaip...
    Sürekli buna atıf yapılıyor ama teorik fiyat hesaplanırken alınan faiz nedir acaba. Piyasa artık başka bir faiz oranı kullanıyor. MB'ninkini değil. Burada piyasa faize vurgu yapıyor. Yıllık faizi %30 alıyor, %18 değil gibi düşünüyorum. Sadece endeks değil dolar veya diğer vadelilerde de bu fark söz konusu. Implied faiz oranı %30, teorik fiyatlar da buna göre hesaplanmalı
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

2.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Sürekli buna atıf yapılıyor ama teorik fiyat hesaplanırken alınan faiz nedir acaba. Piyasa artık başka bir faiz oranı kullanıyor. MB'ninkini değil. Burada piyasa faize vurgu yapıyor. Yıllık faizi %30 alıyor, %18 değil gibi düşünüyorum. Sadece endeks değil dolar veya diğer vadelilerde de bu fark söz konusu. Implied faiz oranı %30, teorik fiyatlar da buna göre hesaplanmalı
    sayın TyphoonTrader
    teorik fiyat oynamalarını vurgulama nedenimiz teorik fiyat hesaplaması değil takdir edersiniz. eksi %1 den getiriyor bugün olduğu gibi artı %2.5 farka. %3.5 oynama şu anki fiyatlarla 8.500 puan civarı. biz 2.000 puan alalım diye yırtınırken elin adamı bunu koz olarak kullanmakta ve de vahşice başarılı kullanmakta. bol şanslar...
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

3. Hocam faizle konunun alakası yok.
    Teorik fiyat hesaplama şekli zaten faiz içeriyor.

Benzeri geçmişte oldu
    Ama sebebini biliyorduk.
    Dolar alıp karşılığı TL bulamayan londra daki fonlar hisse satıyırlardı ve borsa düşüyor idi.
    Hisse yerine endeks long yapıyor idiler.
    Şimdi sebep bulamıyoruz.
     Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Hocam faizle konunun alakası yok.
    Teorik fiyat hesaplama şekli zaten faiz içeriyor.

Benzeri geçmişte oldu
    Ama sebebini biliyorduk.
    Dolar alıp karşılığı TL bulamayan londra daki fonlar hisse satıyırlardı ve borsa düşüyor idi.
    Hisse yerine endeks long yapıyor idiler.
    Şimdi sebep bulamıyoruz.

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Üstad teorik fiyat hesaplamasını biliyorum. Geçmişte olan ile şimdiki arasında fark var. Eskiden kısa süreli açılmalar oluyordu. Şu an ise direkt iki hesaplama arasında baz alınan faiz oranında fark var. Sizin veri yayın ekranlarında gördüğünüz teorik fiyat hesaplanırken yıllık %17-18 faiz kullanılıyor. Muhtemelen overnight faiz oranı kullanılıyor. Fakat piyasada shortörler bu orana razı gelmiyor ve yıllık %50-60 gibi daha yüksek faiz talep ediyor. Bu faiz bile aylık %3-3.5 ediyor. Doların 10 dakikada bu kadar oynadığı düşünülürse bu bile çok az aslında. Ben olsam ben de paramı bağlamam.

Burada sorun, para piyasalarına erişim imkanı olan aracı kurum hazine departmanları neden bu işe el atıp, overnight %16'dan borçlanıp %30 ile piyasada bu işe girmezler. Orayı anlayamıyorum. Gecelik 500M TL borçlan para piyasasından, spotta long viopta short yap yıllık %60 faiz kazan. Direkt faiz arbitraj imkanı var. 500M TL borç ile bu işi yapsan sıfır risk ile aylık 13M TL kâr yazarsın. Tek giderin para piyasasına verdiğin banka teminat mektubu veya teminat bonolarının faizi olur.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

5. Bu işlemi nasıl yapabiliriz ne diyelim yatırım temsilcisine tsk
    Üstad teorik fiyat hesaplamasını biliyorum. Geçmişte olan ile şimdiki arasında fark var. Eskiden kısa süreli açılmalar oluyordu. Şu an ise direkt iki hesaplama arasında baz alınan faiz oranında fark var. Sizin veri yayın ekranlarında gördüğünüz teorik fiyat hesaplanırken yıllık %17-18 faiz kullanılıyor. Muhtemelen overnight faiz oranı kullanılıyor. Fakat piyasada shortörler bu orana razı gelmiyor ve yıllık %50-60 gibi daha yüksek faiz talep ediyor. Bu faiz bile aylık %3-3.5 ediyor. Doların 10 dakikada bu kadar oynadığı düşünülürse bu bile çok az aslında. Ben olsam ben de paramı bağlamam.

Burada sorun, para piyasalarına erişim imkanı olan aracı kurum hazine departmanları neden bu işe el atıp, overnight %16'dan borçlanıp %30 ile piyasada bu işe girmezler. Orayı anlayamıyorum. Gecelik 500M TL borçlan para piyasasından, spotta long viopta short yap yıllık %60 faiz kazan. Direkt faiz arbitraj imkanı var. 500M TL borç ile bu işi yapsan sıfır risk ile aylık 13M TL kâr yazarsın. Tek giderin para piyasasına verdiğin banka teminat mektubu veya teminat bonolarının faizi olur.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bu işlemi nasıl yapabiliriz ne diyelim yatırım temsilcisine tsk

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bir şey sözlemenize gerek yok, bir şekilde yıllık % 18-25 bandından borçlanabiliyorsanız. Limitinize kadar kadar borç alın. Tüm para ile spotta hisse alıp, aynı hisseleri vadelide short yapın.

7. Olmadi yapamadik
    Nakit dolar blokajli krediye basvurdum harika oran verdiler 1.44
    Genel mudurluge onaya gitti
    surec cok uzamasin diye nakit $ lari alip bankaya gittim ama bu kredi cekip altin dolar coin alanlar yuzunden faturalandirma istediler olmadi

Bir şey sözlemenize gerek yok, bir şekilde yıllık % 18-25 bandından borçlanabiliyorsanız. Limitinize kadar kadar borç alın. Tüm para ile spotta hisse alıp, aynı hisseleri vadelide short yapın.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

8. garanti asgari ucretle calisana %47 beyaz yakasına %25 zam.

yeni yıl zamlarini ocak ayına alanlar var.

beyaz yaka icun kulağıma gelenler yimbes civarı zam.

burda beyaz yakayı 20 üstü alan ve almayan olarak 2 ye bol.
    bu zam 20 ustu alanı götürür...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •