Sayfa 365/1312 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. şu an ev konusu biraz coin işine dönmüş gibi, her alan 6 ay sonra nasılsa daha pahalıya satarım diye alıyor.

bu döngü bi yerde kırılacak ama nerede? şu anki potansiyel hiperenflasyonist ortamda zor gözüküyor, insanlar da buna güveniyor.
    bir trend bir kere başladığı zaman hemen dönmüyor, konutlarda 2016 gibi başlayan zayıflayan trend ancak 2020 baharında bitmişti.

şimdi 2020 ile başlayıp 2021'de çıldıran yukarı dönem nasıl ve ne zaman biter?

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dayu 1 milyonun kredisi 17 bin. 1000 euro. 5000 euro üstü alan bi dünya tanıdığım var, TR'de. Yurt dışında çalışıp buradan ev alanlar hakeza. Zaten 2 gündür bi ev bakayım dedim aradığım ev satılmış, baktığım miktar 2 - 3m arası. 2 - 3m arası ev bulunamıyor, lokasyon Ankara, fiyatlar en az %50 arttı 1 ayda. Hayırlısı olsun.
    Hatırlarsanız, ben de ev bakıyordum. Ve haziranda gözümü karartıp aldım. 2m üstüne. Şimdi 4m olmuş. Şaka gibi. O zaman almasam şimdi hiç alamazdım. Eve huzur geldi resmen. Darısı size

3. Dün Kuşadası tapu müdürlüğüne gittim satışlar ne durumda diye. Talep çok canlı.

Sanırım TL de kalanlar parası daha fazla pula dönmesin diye gayrimenkul almaya başlamış durumda.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4. Özellikle aralık ayında satışlar diğer aylara nazaran oldukça fazla oluyor. Mesela pandemi ortaya çıkmadan önce aralık ayı satışları 200bin adetin üstünde idi.

Alanları anladım da bir de bunun karşı tarafı var satanlar niye satıyor?
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Özellikle aralık ayında satışlar diğer aylara nazaran oldukça fazla oluyor. Mesela pandemi ortaya çıkmadan önce aralık ayı satışları 200bin adetin üstünde idi.

Alanları anladım da bir de bunun karşı tarafı var satanlar niye satıyor?
    satanlar bir an önce satayım da dolar ya da altın alayım diye satıyor. FED seneye 2-3 faiz artışı yapacak. Doların burada kalmayacağını herkes görüyor çünkü.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

6. herkes "çöp"ten kurtulmaya çalışıyor, çöp ile borçlanıp değil ev tuvalet kagidi bile alsan karda olursun.

7. Fed falan tırı vırı. Fedin verdiği faiz bile oradaki gerçek enflasyonu asla yakalayamayacak.
    FED 7-24 matbaalardan kağıt basıyor.

Geçen hafta ABD den bir arkadaşımla konuştum orada bile geçen yıl 300 Bin dolara satılan Konutlar şuan 500-600 bin dolarlara yükselmiş diyor. Hiper enflasyon daha yeni başlıyor. ABD halkı bile şaşkına dönmeye başlamış durumda.

Hiperenflasyonda MALDA KALAN HAYATTA KALIR!

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

8. Fed para basma hızını beklenenden fazla azaltıyor. Pandemiden bu yana sabit ayda 120 dolar piyasaya veriyordu.

Kasım ayında, ayda 15 milyar azaltacağım dedi. Bu ay 30 milyar dolar.

Yani aralık ayında 75 milyar dolar piyasaya verecek. Ama bir ay önce 90milyar vereceğim demişti. Sıkılaşma hızlı geliyor sanki.

Dün itibariyle ABD'de, tarihi rekor seviyede para ters repo olarak, yani günlük faizde FED'e parketmiş. Rakam çok büyük: tam 1trilyon621 milyar dolar.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 365/1312 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •