Bronz Üye

Bronz Üye

Þimdi onu düþünüyordum. Biz %8-9 kaybettik ama o %14 kaybetti bugün.
Hissenin USD olarak zirvesini gördüðü þubat mart ayýnda , adamýn toplam 35-40 milyon dolarý vardý , þu anda 12-13 milyon dolarý var. Satmaya kalksa muhtemelen eline en fazla 7-8 milyon USD geçer. Satmaz da , misal olarak verdim düþüþün dramatikliðine dikkat çekmek için.
Maillerde hep fon dengesinden bahsediyordu , alabilirim de satabilirim de diyordu. Hakikaten ikisini de yaptý. Hissenin çok yükseldiði dönem sattý , çok düþtüðü dönem de aldý hem de sattýðýndan fazlasýný.
O yüzden ben bu duruma bir müdahale edeceðini düþünüyorum. Sonuçta elindeki arena hisseleri fon içinde USD olarak iyice düþtü. Bence piyasanýn sakinleþmesi ile beraber tekrar alabilir.
Þu anda 1 milyon dolara neredeyse 1,5 milyon lot hisse alýr. Bakalým ne yapacak göreceðiz.
Þirketin deðeri 78 milyon dolara düþtü. Brightstar hariç zaten o kadar öz sermayesi var þirketin. Hatta belki biraz daha üstü. Bugün bu satýþý sadece kar satýþý olarak görmüyorum. Öyle olsa mutlaka tepki gelirdi ara ara. Ama þelale düþüþü oldu. Sanki 1-2 elden endeks üzerinde aðýrlýðý olan hisseleri sattýlar. Zaten herkes satýþ için tetikte idi. Domino etkisi yaptý. Herkes baþladý satmaya.
Ýnþaallah elden hisse alma operasyonu deðildir bu. Nakitte olanlara trene binme fýrsatý verildi. Pazartesiden itibaren önce sakinleþme sonra tekrar alým olacaktýr diye düþünüyorum.
Hükümet istikrara dair bir mesaj verebilmeyi becerse yabancý için de fýrsat ama bence bu çýkýþýn dýþýnda kalan çok insan için alým fýrsatý oldu bu. Nasýl tepki verecek piyasa haftaya göreceðiz.
Ömer Musa amca için zor bir hafta sonu olacak. Radikal kararlar vermesi gerekecek yakýn gelecek zamanda.
Yer Ýmleri