Hatırlarsan 6.90 dibinde haftalık RSİ acayip sarktı demiştik, dibi de öyle yakalamıştık.
8.26 dibi için de çok yukarıdan düzeltiyor, çok az geri çekti demiştim.
Son takoz görünümlü yukarı eğimli üçgen de, aynı şekilde güçlü bir yukarı atak anlamı taşıyordu.
Son olarak da 2001 devalüasyonu dinamiği diye geri çekilmeleri paylaştım, max %17 düzelterek ve haftalık EMA(9) üstüne binerek yürümüş, onu kesince işi bitmiş.
Burada, teknik anlamda bakılabilecek, pek az şey kaldı, ilki haftalık RSİ nin 100 e çarpması, EMA(9) un kesilmesi, diğeri de TR10Y nin tepe yapması...şu an EWA anlamında 5 uzatıyor, 2001 den başlayan dalga 3 e gidiyor..
Yaw bunlara bakmayalım, geyik bunlar deniyorsa, olur bakmayalım, otoban senaryosu, eve balta, çekiç, çifteli tüfek alalım, bahçesi olan da korugan yapsın kendine, ne diyim yani![]()
yoo analizde sorun yok..
tuncer de ED ile 7 hedefi vermişti.. patates oldu.. sorun olmadı.. dinleyen 50% fakirleşti okadar.
temelle uyuyorsa her yol bağdat.
mesela egedük 17.xx tepe dedi, 22oldu geçti helal olsun derim..
ben 14.5 üstü fişi çektim..
bundan sonra
merkezín 13.75 tahmini gelir mi onu düşünürüm.. 309usd
yada tospanın 50 günlüğe gidip dokunur mu ?*ay sonu?
ama bunu YEM diye satıyorlarsa...
Zehirlenir o hayvan.. dalga teorisi kasmaya gerek yok.
sonucu bilinen şeyin deneyi olmaz. demosu olur
Son düzenleme : Zaf.Dogu; 17-12-2021 saat: 22:57.
Yani EWA bilmeyen biriyle bunları konuşmak zor, ama samimiyete inanıyorsanız şöyle;
Sn Şengöz'e EWA hangi piyasada çalışır diye sorsanız, spot piyasada çalışır, kaldıraçlı piyasalarda çalışmaz (kurallı), paritelerde kullanmak yanıltır der, ama USDTRY EWA analizi yapar.
Tek senaryo bu mu, başka alternatif yok mu deseniz, yooo var tabi der, ve sayar şöyle olabilir, az bi ihtimal de böyle olabilir der, ama analizi ortaya koyarken alternatifleri işaretlemez, bunu zayıflık sayar, illa böyle olacak demeye getirir.
Bu ekol takıntılıdır biraz, onlara göre piyasayı haberleri takip etmeye gerek yoktur, her şey fiyatın içindedir, sadece fiyatlara bakılarak her şey ön görülebilir.
Oysa doğrusu şudur, ED patladığı an, 10.40 da, şunu demesi gerekir, tabi önceden de bu alternatif senaryoyu farklı renklerle işaretlemesi gerekir grafiğine, arkadaşlar bu senaryo iptal diğer senaryo gelişiyor, burası bir itki, minmum hedefi de şimdilik 13 görünüyor...filan...ama o öyle yapmıyor, alternatifleri sorulunca söylese de takip etmiyor, senaryo geçişlerini ifade etmiyor, 2018 de de aynısı oldu.
Hülasa, bu bir teknik, yaklaşım, zaten klasik teknik analiz bunun içinde, tüm formasyonlar, sizin kanallar ve çeşitleri, harmonikler de buradan türeme, bolinger de var, rsi, macd, EMA, TEMA, DEMA, EWA OSC, Bar pattern, sortino ratio, hepsi içinde zaten, zaman analizi de içinde..
İsteyen kullansın, isteyen kullanmasın...bütün dünya kullanıyor...
Neyse, buralarda bir zirve olabilir ama son zirve olmaz, eksik bir dalga daha kalır geriye...çok az düzelttiği için, ben de tırstım geri alamam diye son dalgaya oynayacağım, full dolardayım. Yani dipten kalkan yapı 3 lü, bi şekilde 5 e tamamlamalı...YTD
orta yol da buluştuk
sizin tersinize
bunun daha ilk dalga olduğunu düşünüyorum...
bana göre... egeduk ün de 17.xx deki tepesi geçilmediği sürece...
ilk düzeltmeye girdilk..
bam bam diye..
aralık sonuna kadar bitirecez.. içinden geçecekler hazinenin.
sorun olmazsa 14-13,5 arası ema50 bile dokunuruz..
şubat-marta kadar uzun bir 3. bu çıkışın 2 katı..
erken seçim haberi...
deli gibi satacaz doları.. son güne kadar.
A. muhalefet kazanırsa, deli gibi alacaz, bilinenin kat ve katı tahribat çıkacak.. altında kalacaklar.
B. iktidar tekrar kazanırsa, dışarısı dalar gene long.
ha maacitin hedeflere godozlama gidersek
maacit emekli maaşı alamaz..
alsa da kullanamaz.
tutmasının da anlamı yok..![]()
Öncelikle burası bir ara zirveyse, log expansion %261.8 demektir 3 ncü dalga 1 e göre..
3 uzatırsa, 4 kısa kalır, genelde %23.6, ama biz daha da kısa kalmasını bekliyoruz desek, %14.6 15.43 yapar.
Eğer 4 ü yine yukarı eğimli bir üçgenle yaparsa, malı kaptırdığımızla kalırız.
Hadi ideal %38.2 den düzelttik desek hedef 13 yapar, buna göre de ideal hedef 21.15 çıkar. 5 nci dalga kestirilemez, belki uzatır, belki uzatmaz, ona o zaman bakılacak, gerisi kahinliğe girer.
Genel karakterine bakılınca, kısa kısa düzeltmeler, yukarıdan düzeltmeler (üçgen veya running flat eğilimi) var, dolayısıyla çok sarkmasını beklemem...
Tabi 17.15 bir ara zirve ise, yoksa log %423.6 ya uzatır 3 ncü dalga, hemen minik bir 4 yapar, minik bir 5 le de geçiştirir, oldu bittiye getirir tıpkı Bist 100 gibi...bakın hiç doğru dürüst bir ara düzeltmesi yok, ne pandemi rallisine başlarken, ne de son rallide..
17.15 in ara zirve olup olmadığı belli olur ilk gün...bir şeyler olması lazım, haber v.s. YTD
İdealize edilmiş, 17.15 ara zirve senaryosu..YTD
![]()
Yer İmleri