Bugünkü açıklamalara bakarsak pazartesi dolar kaldığı yerden devam edecek.
Bugünkü açıklamalara bakarsak pazartesi dolar kaldığı yerden devam edecek.
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
Bakan;Cumhurbaşkanı;Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin banka genel müdürlerine, "Faiz artırımı tartışmaya kapalı. Bunun dışındaki önerilerinizi dinlemeye hazırım" dediği toplantıda, serbest piyasa prensiplerinden asla vazgeçilmeyeceği, sermaye kontrolü imasında bulunan yazı ve kesimlerin ise suç işlediğini söylediği belirtildi. Bloomberg HT'nin edindiği bilgiye göre, banka genel müdürleri sistemin gelecekteki sonuçlarına ilişkin kaygılarını dile getirdiği, katılım bankası yöneticilerinin de "enflasyon kadar faiz verilmesini" önerdikleri belirtildiDemişler, bize de Hint fakirliği altında ezilmek düşer."Ama türkiye'de de faizciler ne yazık ki bu işi hala savunmanın gayreti içerisinde. ben de diyorum ki biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz ve milletimizi faize ezdirmeyeceğiz ve inşallah en kısa zamanda da enflasyon aşağıya inmeye başlayacak. çünkü faiz sebep, enflasyon neticedir; bu da benim tezimdir" dedi.
Kaynak https://tr.sputniknews.com/20211219/...051912808.html
Kaynak https://www.bloomberght.com/bakan-ne...usuldu-2294715
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
Beni asıl korkutan Sermaye Kontrolü konusu. Eğer faiz arttırımı olmaz ise zaten son uygulanacak yöntem bu olacaktır. Böyle bir durumda bizim yabancı fonlar, döviz, kıymetli maden alım/satımlarının hepsine elveda diyebiliriz. Döviz bürolarından veya bankalardan günlük TC No bazında limitli bir alım satıma izin verilir. Tek çözüm yurtdışında hesap açıp, parayı transfer ederek ihtiyacınız kadar aylık transferle paranızı çekmek olacaktır. Sermaye kontrolüne gidilirse de en erken seçime kadar devam edebilir ki bu hepimizin batması demektir.
Son çaredir,olurmu olur
Yazın ege ye akan istanbul tayfası artık osmangazi ve Çanakkale köprüsünü kullanacak ,beleş gezme bitti , 500 TL tek geçiş olması yakındır.vesile ile Mudanya da trafik rezilliginden kurtuldu,esnaf için kötü oldu
Yer İmleri