-
bu iş bankasının hakim ortağı da yok, bu sermaye işini nasıl halledecek acaba. devlet destekli hisse bazlı bir şey olabilir mi ?"yatırım tavsiyesi değildir"
-

Originally Posted by
hayek
bu iş bankasının hakim ortağı da yok, bu sermaye işini nasıl halledecek acaba. devlet destekli hisse bazlı bir şey olabilir mi ?"yatırım tavsiyesi değildir"
iştiraklerden gelen para + bedelli
audentes Fortuna iuvat
-
iş bankası chp payları için düşüncesi olan

Originally Posted by
el turco
iştiraklerden gelen para + bedelli
-
Vadeli tahtası iddia kuponu gibi 1-2-1-2-1-2-1-2
-

Originally Posted by
pit
Bende benzer düşünüyorum. Öte yandan Ttkom zaten kamunundu, özelleşti. Alan kişi bankalardan kredi kullandı kamuya ödeme yaptı. Ödediği parayı temettü olarak aldı ülkesine döndü gitti. Bankalara borcunu ödemedi haliyle. Firmanın hisseleri bankalara geçti, şimdi tekrar kamuya geçecek.
Nasıl bir ticaret bu ben anlamadım.
Türk Telekom özelleştirilmedi,anayasa mahkemesi özelleştirilmesine izin vermediği için ihaleyle belirli bir fiyat karşılığında 21 yıl süreyle işletme imtiyazı verildi.Türk Telekom'un imtiyaz sözleşmesinin süresi 28 Şubat 2026'da,yani 4 yıl 2 ay sonra sona erecek ve hisseler tekrar devlete geçecek.Yani bankalardaki Türk Telekom hisselerinin değeri ,Türk Telekom'un önümüzdeki 4 yıl boyunca elde edeceği tahmini karın %55'ine eşdeğerdir.
Peki zaten 4 yıl sonra hisseler zaten devlete geçecek iken ,neden şimdi bir satın alma teşebbüsü var.Muhtemelen Katar'a ,ya da BAE'ye bir satış sözü verilmiş olabilir.
-

Originally Posted by
tidebringer
Vadeli tahtası iddia kuponu gibi 1-2-1-2-1-2-1-2
görüntü atabilirmisin ? derinlik sana zahmet.
-

Originally Posted by
hayek
iş bankası chp payları için düşüncesi olan
o payların sadece yönetim hakkı chp'de. bir nevi hissenin velisi, hamisi gibi.
temettü olduğu gibi türk dil kurumu ve türk tarih kurumuna gidiyor.
onlar da parayı kendi çalışmalarında kullanıyor.
audentes Fortuna iuvat
-
alo merkez bu fiyatlar çok sağlık lı mı?
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri