Sayfa 295/1002 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ben 20-30 hesaplamadım ama 20-30 diyenlerin kaba hesabı genel makro ekonomi kurallarına göre şudur (bunu iyi oku öğren) : kur iki ülke arasındaki enflasyon farkı kadar oluşur. ABD enflasyonunu %6-7 kabul et bizimkinden çıkar. Kur işte o olur -+. Geri kalanı spekülasyonla oluşur.
    Şimdi senin 10-12 hesabına anlat da öğrenelim senden de bişeyler.
    heh güzel. şimdi level 2'ye geçiyoruz. iyi oku. 1980 baz alarak o ölçümü yap 2021 sonu itibariyle kur rakamını bize yaz.

2.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    şu an kafa karışıklığı ve panik işlemler oluyor sis perdesi dağılıp 1-2 gün sonra herşey oturuşunca neler olacağını hep birlikte izleyeceğiz temennimiz doların daha da düşmesi hatta 10 altına çekilmesi temennimim o olmasına rağmen mevduatttan önce olan şartların hiç birinde değişim yok izleyelim bakalım neler olacak
    Tabi ki de düşsün. Bence bu işin hakkı 9.5 civarı. Kendi ülkemizde rezil oluyoruz.

3. hatta bretton woods baz alabilirsin. daha net sonuç verir.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    mevzu bankalarda değil..yükselişte aldıkları kağıtlarda..sanayiler yani..ereğli, tüpraş, tofaş, froto gibi bunları takip et satış yapanı takip etmek istiyorsan..bir de bimaş var, orada da şirket geri alımı var diye yabancı satıyor..o da ak üzerinden.
    dün gelen yabancı satışının, dolar bazında pahalanan hisselerde kar alma dürtüsü olduğu açık

bankalara bakma diye bi şey yok, garanti tahtasında dün ak yatırım tek başına 31 milyon lot sattı, diğer satanlar ünlü 12, hsbc 11, yatfin 9, teb 7 milyon lot, bunlar da yabancı büyük ihtimal.. 60-70 milyon lot, en büyük satış bu.. tabii eregl ve bimas da ağır mal yemiş.. eregl ve bimas, msci endeksindeki en ağırlıklı 2 tahta

5.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    heh güzel. şimdi level 2'ye geçiyoruz. iyi oku. 1980 baz alarak o ölçümü yap 2021 sonu itibariyle kur rakamını bize yaz.
    sen bana 2017 den beri gerçek enflasyonu yaz da hesap kolay. ama tuik rakamları değil gerçek enflasyon neymiş onu söyle.
    veya sen hesabını ortaya koysana cidden ya 10-12 hesaplamışsın ya işte onu soruyorum neye göre hesapladın? 1980 den beri hesaplamışsın maşallah. Bunu yap seni direkt level 10 a terfi ettireceğim.
    artık bretton woodsa göre mi neye göre hesapladıysan öğret bize.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Gram ahlakı olan troller şunu kabul etsin...bu hareketi neden dolar 13-14-15-16-17-18 diye giderken yapmadın...neden bekledin...zaten 13-14 isteyen kendileriydi diyeceksiniz..o zaman 14 geçilince ya da 15 te yapsan...biliyoruz ki hazırlıklar haftalar önce yapılmış..reklam filmi bile çekilmiş yahu..bir biz duymamışız yani..saray kadrosu, yandaşı vs herkes biliyormuş mevzuyu.

intikam denecek..dolar alanların eli yansın istendi denecek...ama altın alanın da, araba alan satanın da neredeyse toplumun elinde para ya da mal olan neredeyse tümü etkilendi bu işten.

peki burada eli yanan, bir şekilde canı acıyan dönüp oy verir mi sana...burada tasarım hatası yapıldı bence.

bir karar aldım...eskiden siyasi görüşü nedeniyle kimseyi dışlamıyordum..elimden geldiğince yardımcı oluyordum..artık kardeşim bile olsa salakça destekleyen kimseyle işim olmaz..herkes kendi salaklığının neticesine katlansın..yakınım bile olsa destek olmazk, bu sapkın düzene destek olmak manasına geliyor maalesef.
    Bir ilavede şunu yapmak isterim, bu hazırlıklar yapılmış olmasına rağmen (muhtemelen kamu bankalarıyla yapılan gorusmede netleşmişti) Pazar gunu ateşe bir ton daha odun atıldı ve pazartesi yine tavan görüldükten sonra yapıldı.

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    sen bana 2017 den beri gerçek enflasyonu yaz da hesap kolay. ama tuik rakamları değil gerçek enflasyon neymiş onu söyle.
    veya sen hesabını ortaya koysana cidden ya 10-12 hesaplamışsın ya işte onu soruyorum neye göre hesapladın? 1980 den beri hesaplamışsın maşallah. Bunu yap seni direkt level 10 a terfi ettireceğim.
    o zaman hisse net konseyini toplayıp tüik'i devre dışı bırakalım. kendimiz enflasyonu belirleyelim. tüm yatırımcılar da bu rakama baksın 85 milyon tek yürek gözler viop topiğinin açıklayacağı rakamlarda.

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    artık bretton woodsa göre mi neye göre hesapladıysan öğret bize.
    Yüzde 300.. gerçek enflasyon..
    Dolara bakıp da anlayabiliriz zaten..2018 de ortalama 5 civarı desek..ahan 13 15 civarı dolar..

Sayfa 295/1002 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •