Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
Borsada bulunma amacınız nedir?
Bir yere kadar yazıp bırakıyorsunuz.
Yazdıklarınızdan amacınız tam olarak anlaşılmıyor.
İnsan neden borsaya yatırım yapar veya neden yatırım yapar?
Komandonun da nihai bir hedefi vardır.
Yol kavramında tamam hem fikiriz,
Çektiğin çilenin iki sonucu olur.
Çileyi çeken komando zaferi hedefler, verilen görevi gerçekleştirmek ister başaramazsa da sonuç bellidir.
yazılarınıza bir anlam yüklemeye çalışıyorum.
Affınıza sığınarak ya hiç bir şey bilmiyorsunuz felsefi sosla bilgili görüntüsü vermeye çalışıyorsunuz.(ki kimse bunu kabul etmez.)
Ya da bildiğiniz bir şeyler var fakat bunu anlatmakta ciddi anlamda başarısızsınız.
Yazı sert mi oldu bilmiyorum ama kötü bir amacı yok.
Ne anlatmak istediğinizi açık açık yazınız lütfen.
Biz de deriz ki sayın jonathandan şunu öğrendik.
Teşekkürümüzü ederiz.
Borsada hedef gözetmek, hayal kırıklığına uğratılmanız için bir tür zaaftır, açık kapıdır. Komando örneğinde, gidişatın öncesi ve sonrası değil, sadece o an içinde bulunulan durum referans alınmaktadır. Zorluklar ve bitmek bilmeyecek çileler. Kendinizi göz önüne alırsanız; daha bir yıl öncesinde 30'ları gördüğü halde 20'lere geri dönen bir hisse. Ve tekrar gidiyor, bu sefer oldu düşünceleri eşliğinde 35'li fiyatlara ulaştıktan sonra sadece birkaç günde 20'lere geri dönmesi ve belki de buralarda yeniden aylarca kalacak olması. Neredeyse 2 yılı bulacak bir macera; tl bazlı olarak kazanç sıfır, dolar bazlı olarak %50'lerin üzerinde bir zarar, enflasyonu saymıyorum.

Hiç kimse... Ama hiç kimse... Tekrar ediyorum; aklı, bilinci ve mantığı olan hiç kimse... Böyle karsız, uzun zaman içinde sadece hayal kırıklığı yaratmış bir yatırım dinamiği içinde beklemez, bekleyemez. Bu sürecin yönetilebilmesinin tek yolu, verdiğim örnekteki gibidir. Öncesi - sonrası yoktur. Sadece yapmak ve direnmek vardır. Kazanç hedeflerseniz, belli bir vade içinde ve ondan sonraki belli vadeler içinde de kazanç elde edemediğinizi görürsünüz. Kendi hedefinizle vururlar sizi.

Ben eleştirilemem. Ben bir tür inancım. O nedenle, eleştirilerinizi samimiyetle ve saygıyla karşılayacak olsam da benimle hiçbir ilgisi yoktur. İstediğinizi söyleyebilirsiniz.