Sayfa 574/1002 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624674 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 4,585 - 4,592 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    yeni gelen altın uygulaması sonrası yastık altı altınlar bozdurulup TL ye dönecek. O zaman bir rahatlama ister istemez olur.
    tabi tabi.. sıraya girmişler insanlar banka şubeleri önünde yastıklarıyla, altında da altınları... mevzuatı bekliyorlarmış kapıda...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    tabi tabi.. sıraya girmişler insanlar banka şubeleri önünde yastıklarıyla, altında da altınları... mevzuatı bekliyorlarmış kapıda...
    Karısının kulağından küpeyi koparıp alan, çocuğunun kolundaki künyesini bileğini kırıp alanlar olur diye endişeliyim. Olmaz inşallah.

3.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Kuyumcu dükkanı açabilecek kadar sermayesi olan Suriyeli'ye niye kafayı takıyoruz? Bir İngiliz gelip açsa Ümit Özdağ gidecek miydi? İnsanlar Arap Türk diye ayrılmaz. Devlet bütçesine net katkısı pozitif olanlar negatif olanlar diye ayrılır. Bu admaın ilk kısımda olduğu belli yani kendi yemeğini ödüyor ayrıca masaya ek yemek de koyuyor. Derdi ne Ümit Özdağ'ın o zaman
    Vergisini veriyorsa sıkıntı yok. Şu günlerde kredi kartı da geçmiyordur. Altın da bildiğim kadarıyla KDV sıfır. Sen herhangi bir Avrupa ülkesine git bu şekilde dükkan aç sorun değil. Avrupa da bizimkiler oranın şartlarına uyarak işletme açıyor. Tabanca da vermezler.

4.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    150 cent civarından yabancı alımı geldi. Fakat yabancı takas oranı %41.04 ile son 15 yılın en düşük seviyesine geldi. 2 gün geriden geldiği için yarın ve ertesi gün de düşer tahminimce. %40 altını görürüz ama 2 gün sonra yataya bağlar gibi bugün aldıklarına göre.

Soru şu; döviz krizi yaşamadan önce 170 centi görmüştük Q3 bilançolar ile. O dönem şirketleriin 2022 için dolar bazlı kâr beklentilerine 100 dersek bu kriz ardından dolar bazlı kârlarda önümüzdeki çeyrekler için ne kadar indirim yaparsınız. %10 mu, %20 mi, %30 mu? %10 düşer diyorsak 153 cent makul, %20 düşer diyorsak 136 cent, %30 diyorsak 119 cent
    yabancı kasımda aldı- goldman bankalarda short cover etti- falan, ama aralık başından itibaren gelen rallide satıcıydı.. kkm sonrası kamyonu dayadı bir haftadır, yani çok ağır bi mal geldi piyasaya.. şimdi mühim olan bu malı karşılayanların ne yapacağı, yabancı satışı momentum kaybettikçe yukarı giderim ben olsam

şirketler önümüzdeki döneme ilişkin planlama yaparken bunu son 1 ayda mı yapar, yoksa daha geniş bir zaman diliminde mi yapar ?? yani dolar kuru 15-kasıma kadar en yüksek 9.xx idi, o gün çift haneye çıktı ve 20-aralıkta kkm darbesiyle bugüne geldik, 12 TL üstüne attığı ilk gün 23.kasım, yani cari fiyata göre sadece 27-gün içinde alanlar zararda, gerisi paso karda, son 5 yıl hep karda..

vay efendim devlet vatandaşını tuzağa düşürür müymüş, madem düşürcekmiş niye yükseltmiş, mahsustan yükseltti zaten, bizi tuzağa düşürdü bizi avladı, madem geçen hafta çıkarmadın kkm, daha evvel çıkartsaydın ya, benim dolarını 18 TL alsın devlet- belki o zaman yarısını bozarım.. bu kadar şımarık bi güruh görmedim hayatımda

20.aralık günü alınan karar, serbest piyasa içinde kalmaya devam mı- yoksa kontrollü kambiyo rejimine mi geçsek ? dilemmasına verilen bi cevaptı.. türkiyenin şu anda tek gerçek sorunu dolarizasyon, bunu serbest piyasa kuralları içinde mi çözücez, yoksa iskenderin kılıcıyla mı ?? ne demek ulan vatandaşın kendi parasına karşı short oynaması, ve bu short pozisyonun bütün makro-ekonomik istikrarı tehdit etmesi.. dolar oynamak yasaklanmalı

5. Şey saatlikte çanak formasyonunu yukarı kırdı bugün. Uzun bar ile kırdı tabi. Hedefi yazmayayım şimdi...

6. FROTO'nun Ocak vadelisi, spot ve Aralık vadeden daha ucuza alınabiliyor. Günlerdir böyle.
    --Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir

7. ocak vadede su anda biri 4000 lot alış koydu 12.80'e...
    bu oyle kucuk yatırımcı fılan olamaz; bildiğin kurumsal taleptir benim gözümde... cayır cayır talep var şirketlerden de bu seviyelerden....
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Ne zamandan ziyade ben nasıl kısmına takılıyorum bu hedefin. PPK metinleri toplantı sonrası birbirinden copy paste 1 er sayfalık metinler aylardır. Ortada ne yapılacağı ile sadece birkaç kalıp ifade var.
    Fed'in bir raporuna rastladım geçenlerde, içeriği ileri iktisat bilgisi olanların anlayabileceği şekilde olan 137 sayfalık bir çalışmaydı.
    Hepsinden öte şu var; %5 TR için gerçekçi bir hedef değil.

%8 civarı yapısal bir enflasyon var. Kurun sabit kaldığı yılda bile bunun altına düşüremedik.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 574/1002 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •