Originally Posted by
secbul
Evrenin başka bir karadelikten oluşmuş olabileceği teorisyenlerin uzun yıllardır zaten tartıştığı konudur. Veya başka evrenlerde vardır ama bizim evrenimiz henüz o evrenin içine girmemiştir girmek üzeredir gibi. Bunlar ve bunlar gibi teorileri tek çatıda barındıran sicim teorisi şu ana kadar geliştirilen ama matematiği tutarlı. Kuantum barındırabilen ama newton mekaniği de içerebilen ama adi üstünde teori olarak tek tutarlı açıklama
Bu teori 7 8 boyut lu evreden olduğumuzu iddaa eder iken bazı teorisyenlerin 12 hatta 13 boyut lü olabileceğimizi idda etmektedir. Tek bildigimiz sicim teorisinin şu an en mantıklı matematiği olan teori olduğu...
Tubitak'a sanırım 15 yıl veya daha eski evrenimiz bir karadelikten geliyordur fikrimi göndermiştim. Eğer karadelikten oluştu fikrini daha önce gördüysen, bu fikirin benden yayılmış olma ihtimali yok demektir.
Aslında ilgili çok kişinin aklına gelebilecek basit bir şey.
Newton Mekaniğini bilmiyorum ama sicim teorisi, benim çok iyi bildiğim felsefi yaklaşımla da uyuşuyor.
Hatırlamak için sicim teorisini yeniden okumam gerekti. Akşama yine unutmuş olurum.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri