Originally Posted by
Sağsalim
...
Toplam firmaya ödenecek tutarın bankaları nezdinde bulunması gerektiğini aksi taktirde kredinin onaylanmayacağını belirttiler. Bu tutar da bankadan inşaat firmasına HAVALE yapılacakmış EFT bile kabul edilmiyor!
Arkadaş nasıl olur ben zaten konut tutarının yarısını firmaya ödedim al sana dekontu diyorum. Yok efendim bu şekilde olmuyor diyorlar..
Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu arkadaşlar. Banka resmen kredi kullandırtmamak için takla atıyor.
Kredinin amacına uygun kullanımı için bunu yapıyorlar. BDDK'nın sıkı denetimi oluyor.
Tüketici kredisi için başvurdunuz, dediniz ki mobilya alacağım beyaz eşya alacağım. Kredinin amacına uygun kullanılmasını sağlamak üzere banka diyebiliyor ki proforma faturalarını kestir getir, onların hesabına havaleyi yaparız.
Bankalar ceza yememek için bunu yapabiliyorlar, zira Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması konusunda uyarıda bulundu.
Kanımca insanlar çeşitli krediler çekip bu kredileri döviz alımında kullandılar ve böyle önlemler alınmak zorunda kalındı.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri