TÜİK'in açıkladığı verilere göre inşaat maliyet endeksi Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre %48,9 artış kaydetti. Bina inşaat maliyetindeki yıllık artış oranı %48,8 olurken, verinin alt kalemlerinde malzeme endeksindeki artış oranı %60,3 ; işçilik endeksindeki ise %22,6 artış oldu.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Hocam,
Biliyorsunuz sektörde yoğun kayıt dışı olduğu için bunların verisine ulaşılamıyor. Bu nedenle TÜİK, işçilik maliyetlerini Sosyal Güvenlik Kurumu veri tabanından derliyor. Bu veri tabanı da Ocak ayında yeniden güncelleneceğinden dolayı Kasım ayı verisinde işçilik maliyeti düşük gibi çıkıyor. Ancak Ocak verisi ile birlikte bu farkın daralacağını düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Memura yılda 2 defa zam veriliyor, 2021 yılı haziran ve aralık zamları kümülatif toplamı %41,5
Asgari ücretliye %50 zam
Emeklilere de senede 2 defa zam veriliyor, ocak ayında verilecek zamla son 1 yılda aldıkları zam %38'i geçecek.
Konut için zam oranı %19,6.
Kiracılar yaşadı.
-------------------------------------------------------------
İmzanız değerlidir, her yere atılmaz:
Emekli doktor Mahmut Karaağaç, 10.6 milyon dolar dolandırıldı
Karaağaç'ın imza attığı farklı bir belgeden çıkartılarak, senetlere taşındığı belirlendi.
https://www.mynet.com/akil-almaz-sah...r-110106901798
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bugün konut kredisi talebiyle Vakıfbank'a gittim.
0 konut için %1.2 faiz oranı ile 200 bin tl kredi çekmek istediğimi söyledim.
Sözleşme sırasında inşaat firmasına yarısını ödemiştim zaten kalan bakiyenin %20 si için bir ihtiyacımın olduğunu belirttim.
Toplam firmaya ödenecek tutarın bankaları nezdinde bulunması gerektiğini aksi taktirde kredinin onaylanmayacağını belirttiler. Bu tutar da bankadan inşaat firmasına HAVALE yapılacakmış EFT bile kabul edilmiyor!
Arkadaş nasıl olur ben zaten konut tutarının yarısını firmaya ödedim al sana dekontu diyorum. Yok efendim bu şekilde olmuyor diyorlar..
Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu arkadaşlar. Banka resmen kredi kullandırtmamak için takla atıyor.
Yer İmleri