Sayfa 395/1312 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495895 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,153 - 3,160 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Son Osmanlı Yazıyı Oku
    5 sene öncesine göre başakşehirde fiyatlar nasıl uçtu öyle. Zamanında daire almayı düşünüyordum ama kim gidecek oraya diye vazgeçmiştim. Döviz bazında iyi kazandırdı.
    Dolar bazinda kazandirmis olmasi sok etti beni

Eminmisiniz?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    TÜİK'in açıkladığı verilere göre inşaat maliyet endeksi Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre %48,9 artış kaydetti. Bina inşaat maliyetindeki yıllık artış oranı %48,8 olurken, verinin alt kalemlerinde malzeme endeksindeki artış oranı %60,3 ; işçilik endeksindeki ise %22,6 artış oldu.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    TÜİK'in açıkladığı verilere göre inşaat maliyet endeksi Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre %48,9 artış kaydetti. Bina inşaat maliyetindeki yıllık artış oranı %48,8 olurken, verinin alt kalemlerinde malzeme endeksindeki artış oranı %60,3 ; işçilik endeksindeki ise %22,6 artış oldu.
    gene çalışandan çalmışlar
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    gene çalışandan çalmışlar
    Hocam,

Biliyorsunuz sektörde yoğun kayıt dışı olduğu için bunların verisine ulaşılamıyor. Bu nedenle TÜİK, işçilik maliyetlerini Sosyal Güvenlik Kurumu veri tabanından derliyor. Bu veri tabanı da Ocak ayında yeniden güncelleneceğinden dolayı Kasım ayı verisinde işçilik maliyeti düşük gibi çıkıyor. Ancak Ocak verisi ile birlikte bu farkın daralacağını düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5. Memura yılda 2 defa zam veriliyor, 2021 yılı haziran ve aralık zamları kümülatif toplamı %41,5

Asgari ücretliye %50 zam

Emeklilere de senede 2 defa zam veriliyor, ocak ayında verilecek zamla son 1 yılda aldıkları zam %38'i geçecek.

Konut için zam oranı %19,6.

Kiracılar yaşadı.

-------------------------------------------------------------

İmzanız değerlidir, her yere atılmaz:
    Emekli doktor Mahmut Karaağaç, 10.6 milyon dolar dolandırıldı
    Karaağaç'ın imza attığı farklı bir belgeden çıkartılarak, senetlere taşındığı belirlendi.
    https://www.mynet.com/akil-almaz-sah...r-110106901798
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Memura yılda 2 defa zam veriliyor, 2021 yılı haziran ve aralık zamları kümülatif toplamı %41,5

Asgari ücretliye %50 zam

Emeklilere de senede 2 defa zam veriliyor, ocak ayında verilecek zamla son 1 yılda aldıkları zam %38'i geçecek.

Konut için zam oranı %19,6.

Kiracılar yaşadı.

-------------------------------------------------------------

İmzanız değerlidir, her yere atılmaz:
    Emekli doktor Mahmut Karaağaç, 10.6 milyon dolar dolandırıldı
    Karaağaç'ın imza attığı farklı bir belgeden çıkartılarak, senetlere taşındığı belirlendi.
    https://www.mynet.com/akil-almaz-sah...r-110106901798

Yapan adamlar da 45'er yıl ile yargılanıyor.

7. Bugün konut kredisi talebiyle Vakıfbank'a gittim.

0 konut için %1.2 faiz oranı ile 200 bin tl kredi çekmek istediğimi söyledim.

Sözleşme sırasında inşaat firmasına yarısını ödemiştim zaten kalan bakiyenin %20 si için bir ihtiyacımın olduğunu belirttim.

Toplam firmaya ödenecek tutarın bankaları nezdinde bulunması gerektiğini aksi taktirde kredinin onaylanmayacağını belirttiler. Bu tutar da bankadan inşaat firmasına HAVALE yapılacakmış EFT bile kabul edilmiyor!

Arkadaş nasıl olur ben zaten konut tutarının yarısını firmaya ödedim al sana dekontu diyorum. Yok efendim bu şekilde olmuyor diyorlar..

Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu arkadaşlar. Banka resmen kredi kullandırtmamak için takla atıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Bugün konut kredisi talebiyle Vakıfbank'a gittim.

0 konut için %1.2 faiz oranı ile 200 bin tl kredi çekmek istediğimi söyledim.

Sözleşme sırasında inşaat firmasına yarısını ödemiştim zaten kalan bakiyenin %20 si için bir ihtiyacımın olduğunu belirttim.

Toplam firmaya ödenecek tutarın bankaları nezdinde bulunması gerektiğini aksi taktirde kredinin onaylanmayacağını belirttiler. Bu tutar da bankadan inşaat firmasına HAVALE yapılacakmış EFT bile kabul edilmiyor!

Arkadaş nasıl olur ben zaten konut tutarının yarısını firmaya ödedim al sana dekontu diyorum. Yok efendim bu şekilde olmuyor diyorlar..

Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu arkadaşlar. Banka resmen kredi kullandırtmamak için takla atıyor.
    Başka bir devlet bankası çözüm öneresi olarak şunu söylüyor;

Evin değeri 500 bin diye belirt 300 bin bankada tut 200 bin kredi verelim.

Diyorum tapuda 1 milyon gösterince sorun olmaz mı?

Bizim açımızdan olmaz diyor?

Hay Allahım yarabbim.

Sayfa 395/1312 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •