Originally Posted by
Dejavuu
Sayın Keko, ben de artan doğalgaz ve enerji fiyatları demiştim zaten. Siz de aynısını söylüyorsunuz. Kojenerasyon tesisi doğalgaz bazlı, yani doğalgaz yakıp, elektrik üretiyor ve ısıtma ihtiyaçlarını karşılıyor.
Enerji maliyetleri GÜG içinde en büyük kısmı oluşturuyor. YK başkanının son Bloomberg HT’ye çıktığı yayını izlerseniz, Alka’nın özellikle enerji maliyetlerinin toplam içindeki payının çok yüksek olduğunu kendisi de dile getiriyor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
O videoyu hiç izlemedim..siz soylediginize göre muhakak öyledir..yalnız kağıt satışları dövize endekslidir...bir de A4 kağıdının topu okullar açıldığında 17.5 TL iken son zamanlarda bu fiyat 60 TL lere çıktı...neredeyse 3.5 kat çıktı..
Doğalgaz fiyatları ise yılbaşında yüklü zam yedi...yanlış Hatirlamiyorsam ondan önce bir miktar daha zamlanmis idi..
Fakat kağıt fiyatlarinin artış miktarı doğalgaz fiyatlarına gelen zamdan çok çok daha fazladır...
Başka bir husus da alka son çeyreğe diğer ceyreklere nazaran çok daha yüklü stok ile girdi...dolayısı ile son çeyrekte yükselen kağıt fiyatlarından maximum olumlu etkilenir..
Ben supriz güzel bir bilanço bekliyorum son çeyrekten..zaten bu konudaki dusuncelerimi de geçen günlerde burada paylaşmış idim..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri